#2 sPlan 7 tvorba a správa komponentov

#2 sPlan 7 tvorba a správa komponentov
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  596 zobrazení
0
 0
Programy pre elektro a elektroniku

V tomto blogu sme vám už predstavili program sPlan, program na kreslenie elektronických schém a naučili sme sa, ako začať s týmto programom pracovať. V tomto článku sa budeme venovať dôležitej funkcii tohto programu, správe komponentov.

Úvodné poznámky

Najprv si prečítajte úvodný článok
Ak ešte nie ste oboznámení s programom sPlan 7 spoločnosti Abacom, odporúčame vám, aby ste si najskôr prečítali úvodný článok o tomto programe, inak tento článok nepochopíte:

#1 sPlan 7 tvorba a editácia elektronických schém

V tomto článku sa naučíte, ako používať základné funkcie sPlan na rýchle kreslenie a exportovanie jednoduchých elektronických schém. Avšak sPlan ponúka omnoho viac ako iba tvorbu elektronických schém. V tomto článku si môžete prečítať viac o tom, ako môžete spravovať dostupné komponenty a ako vytvárať nové komponenty a spravovať knižnice komponentov.

Všeobecný komentár
Všetko, čo popisujeme v tomto článku, sa dá samozrejme použiť na jednotlivé komponenty, ktoré sú vo vašom okne programu pri kreslení schémy. Bude zrejmé, že vlastnosti, ktoré ste priradili k jednotlivým komponentom, sa vzťahujú na všetky komponenty, ktoré pomocou tohto hlavného priečinka pretiahnete do okna výkresu.

Vyberte komponent
Vyberte komponent zo stránky knižnice pomocou myši a kliknite naň pravým tlačidlom myši. V zobrazenom vyskakovacom okne vyberte myšou položku "Edit component" a kliknite na ňu. Otvorí sa okno "Component properties"

Vyberte komponent v okne kreslenia
Prejdite myšou na komponent v okne kreslenia a kliknite naň ľavým tlačidlom myši. Daný komponent sa zmení zmení  farbu na červenú. Potom kliknite pravým tlačidlom myši a v kontextovom okne vyberte "Properties". Otvorí sa okno "Component properties".

Práca s oknom "Component properties"

Definujte primárne vlastnosti komponentu
Okno "Component properties", zobrazené na obrázku nižšie, definuje hlavné vlastnosti komponentu.

  • Identifier - Identifikátor

Jedno alebo dve písmená, za ktorými nasleduje číslo, napríklad R1 pre rezistor. Môžete tiež vynechať číslo a začiarknuť možnosť "Automatic numbering". sPlan potom automaticky očísluje všetky komponenty s identifikátorom "R". Začiarknutím možnosti "Visible" sa identifikátor umiestni na plochu vedľa komponentu.

  • Type/Value - Typ / hodnota

Sem zadajte číslo typu alebo hodnotu komponentu. Pomocou možnosti "Visible" zabezpečíte, aby sa v schéme zobrazilo číslo alebo hodnota typu. "Request for type/value" je v tomto prípade veľmi užitočná funkcia. Ak to začiarknete, na výkrese sa po vložení komponentu objaví okno, do ktorého môžete rýchlo zadať číslo alebo číslo komponentu. Toto má zmysel iba vtedy, ak z knižnice upravíte vlastnosti hlavnej komponenty.

  • Options - Voľby

Pomocou "Parent" prepojíte komponent s iným komponentom, napríklad s reléovým spínacím kontaktom na reléovej cievke.
Pomocou "Add to component list" zaistíte, že komponent bude automaticky zahrnutý do zoznamu komponentov generovaného sPlan.
V časti "Additional text for comp. list" môžete vložiť ďalší text, ktorý je uvedený v zátvorkách v zozname komponentov.
V časti "Description for library" zadáte text, vďaka ktorému bude sekcia rozpoznateľná v knižnici.

  • Editor - Editor

Pomocou tlačidla "Editor" otvoríte okno "Component editor", pomocou ktorého môžete upraviť daný komponent.

  • Contacts - Kontakty

Ak ste prepojili popis s kontaktmi komponentu, zobrazia sa tu.

  • Clipboard - Schránka

Zoznam popisov kontaktov je zahrnutý ako súbor TXT do poznámkového bloku systému Windows a môžete ho znova vložiť do textového procesora.

  • Edit - Uprav

Táto voľba umožňuje zmeniť popis vybraného kontaktu.

Detail okna "Component properties".

Request Type / Value
Ako už bolo spomenuté, táto voľba má zmysel iba vtedy, ak z knižnice upravíte vlastnosti hlavnej komponenty. Ak potom túto zložku presuniete do okna zo schémou a uvoľníte ľavé tlačidlo myši, okamžite sa zobrazí nasledujúce okno. Tu môžete zadať číslo typu alebo hodnotu komponentu.

Okno "Request type / Value"

Práca s editorom komponentov

Úvod
Symboly dodávané s programom vyzerajú pekne, ale možno budete chcieť zmeniť niekoľko vecí. Napríklad sa nám to páči, ak je kruh okolo polovodičov hrubší ako spojovacie čiary. Vďaka veľmi výkonnému editoru komponentov môžete prispôsobiť každý komponent z knižnice alebo každú jednotlivú časť v schéme úplne podľa vašich predstáv.

Skupiny a prvky
Symbol komponentu sa skladá z rôznych samostatných prvkov, ako sú čiary, kruhové segmenty, oblúkové segmenty, cesty atď. Za normálnych okolností sa všetky tieto prvky zhromažďujú do "skupiny", ktoré spoločne tvoria komponent. Výhodou je to, že následne môžete vykonávať spoločné operácie so všetkými kombinovanými prvkami, ako sú kopírovanie, zrkadlenie a presun. Stručne povedané, všetky prvky sa správajú ako jeden "super prvok". Ak chcete vykonať zmeny symbolu komponentu, musíte si uvedomiť, že môžete vykonať zmeny iba pre jednotlivé prvky, ktoré tvoria skupinu komponentu. Toto je logický dôsledok skutočnosti, že sPlan pracuje s vektorovou grafikou. Každý prvok je v programe opísaný pomocou matematických vzorcov, a preto je úplne oddelený od ostatných prvkov. Takže ak chcete, aby bol kruh polovodiča hrubší, musíte najskôr vybrať tento prvok a potom zmeniť jeho vlastnosti.
Symbol komponentu navyše obsahuje aj dve textové polia, "Identifier" a "Type/Value". Pri opätovnom zlúčení všetkých prvkov do skupiny sú tieto dve polia tiež zahrnuté do skupiny.

Zoskupovanie
V okne kreslenia sPlan aj v "
Component editor" sa na hornom paneli nástrojov zobrazia dve ikony s otvoreným a uzavretým visiacim zámkom. Kliknutím na otvorený zámok môžete zoskupiť zoskupené prvky. Kliknutím na zatvorený zámok môžete jednotlivé prvky spojiť do jednej skupiny. Najprv musíte tieto prvky vybrať pomocou myši a stlačiť kláves "Shift".

Spustenie editora komponentov
K editoru komponentov sa dostanete pomocou možnosti "Properties" v rozbaľovacom okne, ktoré sa zobrazí po kliknutí na symbol pravým tlačidlom myši. V otvorenom okne "Component properties" vyberte možnosť "Editor". Okno tohto "Component editor" je znázornené na obrázku nižšie so štandardným symbolom tranzistora NPN.

Okno "Component editor".

Práca s editorom komponentov
Prvá vec, ktorá vyniká, je malá červená bodka "červený bod", ktorá je umiestnená pri symbole. Táto červená bodka je bodom symbolu, ktorý je umiestnený na priesečníku magnetickej mriežky v okne kreslenia sPlan. Tento záchytný bod môžete v prípade potreby presunúť tak, že na ňom zastanete a stlačíte ľavé tlačidlo myši. Na ľavej strane okna vidíte nástroje, ktoré môžete použiť. Sú vo všeobecnosti totožné s nástrojmi, ktoré sú k dispozícii aj v samotnom sPlan.

Úprava prvku
Predpokladajme, že chcete kruh okolo polovodiča zosilniť. Najprv zoskupte symbol tak, že ho vyberiete pomocou myši a kliknete na otvorený zámok. Potom kliknite pravým tlačidlom myši na kruh a v rozbaľovacej ponuke vyberte položku "Properties". V okne "
Pen and brush" na obrázku nižšie môžete teraz nastaviť hrúbku čiary "Width" napríklad na 8 mm. V tomto okne môžete vykonať omnoho viac zmien:

  • Color - Farba

Určuje farbu čiary.

  • Brush (fill) - Štetec (výplň)

S voľbou "Style" môžete zvoliť rôzne typy výplní a šrafovaní. Táto voľba má zmysel, iba ak upravujete uzavretú oblasť.

  • No outline - Žiadny obrys

Táto možnosť má zmysel iba vtedy, keď upravujete rovinu. Umožňuje vám povoliť alebo zakázať hranice.

  • No fill - Bez výplne

Použiteľné iba pri úpravách veľkých plôch. Ak začiarknete túto možnosť, pole nebude vyplnené.

Okno "Pen and brush".

Prispôsobte textové polia
Podľa môjho názoru sú dve textové polia [ID] a [Value] veľkosťou príliš malé a navyše príliš blízko seba. Tieto polia môžete tiež upraviť kliknutím na ne pravým tlačidlom myši a výberom "Properties". V okne "
Label properties" na obrázku nižšie môžete teraz nastaviť veľkosť textu "Height" v krokoch po 1/10 mm a zvoliť písmo "Font". Nastavenie "Text" tu nie je aktívne, pretože sa nevzťahuje na pevné menovky [ID] a [Value].
Nakoniec presuňte oba štítky tak, aby medzi nimi bolo viac miesta.

Okno "Label properties"

Označovanie kontaktov

Pomenujte kontakty komponentov
V dolnej časti panela nástrojov editora komponentov sa zobrazí štvorec "1". Tento nástroj umožňuje prístup do editora kontaktov. S touto možnosťou môžete priraďovať "Labels" ku kontaktom svojich komponentov. To je samozrejme užitočné, ak navrhujete integrované obvody s množstvom kontaktov.

Označenie tranzistora
Predpokladajme, že ste otvorili tranzistor v "Component editor". Ak kliknete na ikonu "1", v okne "Component editor" sa zobrazí menovka "C0". Môžete to pretiahnuť na jeden z terminálov tranzistora. Po dvojnásobnom opakovaní tejto operácie máte na kolektore, emitore a báze tri kontaktné štítky "C0", "C1" a "C2", pozri obrázok nižšie. Kliknite pravým tlačidlom myši na štítok a znova vyberte položku "Properties". V zobrazenom okne môžete prepojiť texty "Collector", "Emitter" a "Base" s týmito kontaktnými štítkami. Pomocou tlačidla "Font" môžete nastaviť veľkosť, farbu a písmo štítkov.

Úprava popisov "Labels" kontaktov tranzistora.

Rozšírený textový editor - "Extended text editor"
Vedľa políčka je tlačidlo, v ktorom môžete menovke prideliť text. Ak naň kliknete, vstúpite do rozšíreného textového editora. S touto voľbou môžete menovke priradiť textové konštanty a premenné, pozri obrázok nižšie.

Možnosti rozšíreného textového editora.

Vložte textové konštanty - Insert text constants
Textové konštanty sú uložené textové bloky, ktoré sú dostupné kedykoľvek. Ak vaše schémy často obsahujú rovnaké texty, môžete ich uložiť ako textové konštanty. Ak potrebujete niekde zadať takýto text, môžete použiť príslušnú textovú konštantu. Takúto textovú konštantu definujete kliknutím na tlačidlo "Define" vedľa tlačidla "Insert text constants", pozri obrázok nižšie. Text tejto textovej konštanty sa potom zobrazí na mieste, kde ste umiestnili štítok kontaktu.

Práca s textovými konštantami.

Vložte pevné premenné - Insert fixed variables
Premenná je množstvo, ktorého obsah sa dynamicky prispôsobuje prevládajúcim okolnostiam. sPlan vám ponúka veľa pevných premenných, ktoré môžete prepojiť s menovkou kontaktu. Pochybujeme, že je to veľmi užitočné pri označovaní komponentov, ale program túto možnosť ponúka. Premenná je medzi "<" a ">" a je zapísaná ako kapitál (veľkým písmom).
Pevné premenné sú:

  • <TIME>

Aktuálny čas.

  • <DATE>

Aktuálny dátum.

  • <PageNo>

Číslo stránky projektu, v ktorom pracujete.

  • <PAGECOUNT>

Počet strán v aktuálnom projekte.

  • <PAGENAME>

Názov stránky, ktorá obsahuje časť.

  • <Filename>

Názov súboru, ku ktorému stránka patrí.

  • <FILE PATH>

Cesta k tomuto súboru.

  • <Version>

Verzia sPlan, s ktorou pracujete.

Vložte užívateľské premenné - Insert user variabeles
Každá definovaná premenná obsahuje "NAME" a "TEXT". Názov sa vždy zadáva medzi znakmi "<" a ">". Názov premennej môže napríklad vyzerať ako <PROJECTNAME>. V okne výkresu sa nezobrazuje názov premennej, ale jej obsah. Napríklad, ak ste premennej <PROJECT NAME> priradili text "Power Amplifier Scheme", štítok s názvom <PROJECT NAME> sa zobrazí ako "Power Amplifier Scheme". Ak zmeníte textový obsah tejto premennej, zobrazený text v rozvrhu sa okamžite zmení.
K textu, ktorý priradíte užívateľskej premennej, môžete tiež pridať fixné premenné. Napríklad, ak priradíte text "Toto je stránka <PAGENO> z <PAGECOUNT>" k užívateľskej premennej, tento štítok sa zobrazí v rozvrhu ako „Toto je strana 2 zo 4“. Zadáte také premenné, ktoré definujete rovnakým spôsobom ako "Textové konštanty", pozri obrázok nižšie.

Použitie užívateľských premenných.

Vzťahy medzi komponentmi medzi rodičmi a deťmi

Úvod
Môžete definovať vzťahy "rodič" a "dieťa" medzi komponentmi, tj vzťah rodič / dieťa. Rodič je automaticky prepojený so všetkými deťmi, ktoré ste definovali. Ak niečo zmeníte na komponente, ktorý ste definovali ako "nadradený", všetky prepojené "podriadené" komponenty automaticky prevezmú túto zmenu. Znie to dosť teoreticky, takže objasnime si to na praktickom príklade. Predpokladajme, že musíte zadať relé, ktoré má tri samostatné kontakty v rozsiahlej schéme, nakreslenej na rôznych stránkach jedného projektu. Cievka tohto relé je na strane 1 vášho projektu, ale kontakty sú na iných stránkach. Predpokladajme, že ste pomenovali cievku tohto relé Re1. Túto cievku musíte potom definovať ako "nadradený" komponent. Potom zadefinujete tri spínacie kontakty ako "dieťa" tohto nadradeného relé. Ak z nejakého dôvodu potrebujete zmeniť názov cievky na Re2, sPlan automaticky premenuje všetky prepínacie kontakty, ktoré ste prepojili s touto cievkou Re2.

Definovanie komponentu ako "rodič"
To je veľmi ľahké. Kliknite pravým tlačidlom myši na komponent av okne "
Component properties" vyberte možnosť "Parent (accept childs)".

Vlastnosti komponentu ako "rodič"

Definovanie komponentu ako "dieťa"
To je tiež jednoduché. Kliknite pravým tlačidlom myši na komponent a v rozbaľovacej ponuke vyberte príkaz "
Assign Parent".

Vlastnosti komponentu ako "dieťa".

"Rodič" a "dieťa" automatické priradenie farby
sPlan má možnosť, ktorá vám umožňuje automaticky poskytnúť "rodičom" vo vašej schéme svetlo modro pozadie a "dieťa" svetlo červené pozadie. Ak to chcete urobiť, kliknite na tlačidlo úplne vpravo na paneli s tlačidlami v okne schémy sPlan, s názvom "
Color parent/child", pozri obrázok nižšie.

"Rodič" a "dieťa" automatické priradenie farby

Číslovanie častí, vyhľadávanie a poskytovanie hodnôt

Prečíslovanie komponentov - Renumber components
Pomocou tejto funkcie môžete automaticky prečíslovať všetky časti schémy alebo projektu. Praktická funkcia, pretože sa samozrejme môže stať, že odstránením alebo vložením jednej alebo viacerých súčastí pôvodné číslovanie už nebude správne. Túto funkciu aktivujete prostredníctvom ponuky "Functions" a možnosti "Renumber components". V prvom okne sa zobrazí otázka, ktoré stránky by sa mali zahrnúť do prečíslovania. Po kliknutí na "OK" sa zobrazí okno na obrázku nižšie. Tu môžete nastaviť požadovanú postupnosť prečíslovania pomocou "Geometric sort":

  • None - Žiadne

Komponenty sa prečíslujú v poradí, v akom boli nakreslené v schéme.

  • Columns - Stĺpce

Zložky sa prečíslujú zdola nahor na každý stĺpec.

  • Rows - Riadky

Komponenty sa prečíslujú zľava doprava na riadok.

Pomocou možnosti "Geometrical grid" môžete nastaviť šírku stĺpcov a riadkov, ktoré algoritmus použije pri vyhľadávaní komponentov.

Prečíslovanie komponentov.

Vyhľadávanie komponentov - Component search
V ponuke "Edit" nájdete možnosť "
Search components". Pomocou tejto funkcie môžete vo svojom projekte vyhľadať jeden konkrétny komponent. V okne na obrázku nižšie zadáte "Identifier" a prípadne "Type / Value". Začiarknutím možnosti "All pages" sa vyhľadávanie rozšíri na všetky stránky aktuálneho projektu. Plán alebo všetky plány projektu sa vyhľadávajú podľa kritérií vyhľadávania, nájdené komponenty sa zobrazia v okne. Dvojitým kliknutím na jednu z nájdených položiek sa stránka zobrazí v prehľade a hľadaná časť sa zobrazí fialovou farbou.

Vyhľadíávanie komponentov.

Rýchle vyhľadanie komponentu podľa hodnoty
Hodnoty môžete upraviť v stĺpci "Value" na obrázku vyššie. Zmeny sú zahrnuté do plánu po zatvorení okna. Týmto spôsobom môžete rýchlo poskytnúť hodnotu pre všetky časti vášho rozvrhu.

Navrhnite si vlastné komponenty

Úvod
Hoci sPlan má v knižnici symbol pre takmer každý elektronický komponent, niekedy sa stane, že natrafíte na symbol komponentu, ktorý sa používa zriedka. Žiadny problém, pretože môžete navrhnúť svoje vlastné komponenty a pridať ich do knižnice veľmi jednoduchým spôsobom. Správnejšie by bolo napísať "rôznymi jednoduchými spôsobmi", pretože svoje vlastné kompomemty môžete navrhnúť tromi rôznymi spôsobmi.

Metóda 1: podľa schémy
Predpokladajme, že vo svojich schémach musíte často používať sieť R / 2R. Otvoríte novú stránku a nakreslíte sieť, pozri obrázok nižšie. Potom vyberte všetky prvky a v ponuke "Components" otvorte možnosť "Create component from selection". Okamžite sa zobrazí okno "Properties component". Tu môžete zadať vlastnosti novej súčasti, pričom v okne "Identifier" musíte zadať aspoň niečo. Po kliknutí na "OK" je sieť R / 2R definovaná. Potom znova prejdite do ponuky "Components" a kliknite na možnosť "Add component(s) to library". Nový komponent je teraz zahrnutý v stránke knižnice, ktorá je aktuálne otvorená.

Metóda 1: podľa schémy.

Metóda 2: pomocou ponuky "Library"
Táto metóda je vhodná, ak musíte navrhnúť úplne nový diel. Prejdite myšou do knižnice častí (vľavo v pracovnom okne) a kliknite pravým tlačidlom myši. V rozbaľovacej ponuke vyberte možnosť "
Create new component". Zobrazí sa okno "Properties component", zadáte vlastnosti novej súčasti. Pomocou tlačidla "Editor" vstúpite do známeho okna "Component editor". Obsahuje iba štvorec a dobre známu červenú bodku, pozri obrázok nižšie. Tento štvorec môžete odstrániť a navrhnúť svoj nový komponent pomocou dostupných nástrojov na kreslenie. Po zatvorení okna sa komponent automaticky zahrnie do otvorenej stránky knižnice.

Metóda 2: pomocou ponuky "Library"

Metóda 3: prostredníctvom existujúceho symbolu
Do okna kreslenia vložíte symbol, ktorý vyzerá ako váš nový symbol. Potom vyvoláte "
Component editor" (pravé tlačidlo myši) a zmeníte symbol. Po opustení tohto okna uvidíte zmeny v okne kresby. Prostredníctvom ponuky "Components" a možnosti "Add component(s) to library" uložíte nový komponent do knižnice.

Práca s knižnicami komponentov

Úvod
Všetky komponenty, ktoré program obsahuje, sú umiestnené na stránkach knižnice. Môžete otvoriť iba jednu z týchto stránok. Výsledkom je, že pri kreslení plánu musíte často meniť stránky. Našťastie sPlan obsahuje veľa možností na nastavenie a zmenu knižníc, napríklad otvorením vlastnej knižnice alebo vytvorením vlastnej stránky, ktorá obsahuje iba komponenty, ktoré používate najčastejšie.

Žiadne menu, ale kontextové okno
Napodiv, Abacom odstránil staré, známe menu "
Library". Ak chcete pracovať s knižnicami vo verzii 7.0, musíte kliknúť myšou na aktuálne otvorenú stránku z knižnice a kliknúť pravým tlačidlom myši. Potom sa objaví pop-up okno nižšie s nasledujúcimi možnosťami:

  • Edit component - Upraviť komponent

Otvorí sa okno "Component properties" a komponent, na ktorom je myš umiestnená,  môžete zmeniť.

  • Create new component - Vytvoriť nový komponent

Možnosť, ktorú sme už popísali, s ktorou navrhujete nové komponenty.

  • Copy component - Skopírovať komponent

Vybratá položka je na konci stránky knižnice zahrnutá ako kópia.

  • Delete component - Odstrániť komponent

Vybratá položka sa odstráni zo stránky knižnice.

  • New library page - Nová stránka knižnice

Pridá novú stránku, ktorú musíte dať knižnici.

  • Copy library page - Kopírovať stránku knižnice

Otvorená stránka sa skopíruje pod iným menom.

  • Rename library page - Premenovať stránku knižnice

Aktuálna stránka môžete pomenovať iným spôsobom.

  • Delete library page - Odstrániť stránku knižnice

Aktuálnu stránku odstránite z knižnice.

  • Info library page - Stránka informačnej knižnice

Zobrazuje informácie o otvorenej stránke, napríklad jej názov, počet symbolov na stránke, názov súboru a umiestnenie na pevnom disku, na ktorom je táto stránka uložená.

  • Explorer - Explorer

Správca súborov Windows sa otvorí so zobrazeným priečinkom, v ktorom sú zahrnuté všetky stránky knižnice.

Možnosti kontextového okna knižnice.

Viac ako jedna knižnica
Máte možnosť vytvárať rôzne knižnice. Program sa dodáva s dvoma knižnicami:

  • Standard - Štandardné

Toto je predvolená knižnica zostavená autormi programu.

  • User - Užívateľská

Táto knižnica obsahuje stránky, ktoré boli zostavené používateľmi sPlan.

Je užitočné vytvoriť si vlastnú knižnicu, v ktorej ukladáte iba tie stránky, ktoré skutočne používate. Potom musíte niekde na pevnom disku vytvoriť nový adresár, napríklad pomocou Správcu súborov Windows. Potom kliknite na ikonu knihy v ľavom hornom rohu okna knižnice. V okne na obrázku nižšie kliknite na "New" a v hornom poli "Directory" vyhľadajte priečinok, ktorý ste vytvorili. Potom do dolného poľa "Name" zadajte názov novej knižnice. Pomocou tlačidla "Select" môžete aktivovať jednu z knižníc.

Vytvorenie vlasnej knižnice.

Správa knižníc "Manage libraries"
Vaša vlastná knižnica je samozrejme stále prázdna. V okne vyššie uvedeného obrázka kliknite na tlačidlo "Manage". Zobrazí sa okno s obrázkom nižšie. Pomocou "Manage libraries" môžete pohodlne nastaviť svoju vlastnú knižnicu. V ľavom okne otvoríte jednu z úplných knižníc, vpravo svoju vlastnú prázdnu knižnicu. Vľavo môžete kliknúť na stránky, ktoré môžete skopírovať do svojej vlastnej knižnice stlačením tlačidiel so šípkami.

Správa knižníc.

 

Dúfam, že sa vám táto séria článkov páčila a, že bude pre vás prínosná.

 

Program sPlan7 plná verzia - klikni

DEMO sPlan7 (Obsahuje watermark na vytvorenéj schéme) - klikni

sPlan7 viewer (prehliadač súborov schém pre sPlan7) - klikni



Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button