Ako aktualizovať softvér televízora Samsung

Ako aktualizovať softvér televízora Samsung
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  1341 zobrazení
2
 0
Servis a opravy

Ak máte televízor Samsung a potrebujete aktualizovať softvér, môžu sa vyskytnúť problémy. Teraz vám poviem, ako aktualizovať softvér televízora Samsung - jednoducho a bez komplikácií.

Ako často spoločnosť Samsung vydáva aktualizácie softvéru

Spoločnosť Samsung vydáva revízie softvéru pre svoje televízory na približne 2 až 3 roky v závislosti od modelu televízora. Ak je televízor starší ako 3 roky, plánované aktualizácie softvéru sa prerušia a nebudú viac dostupné. Pravidelnou aktualizáciou môžu byť vydané nové verzie softvéru na opravu nájdených chýb, či pridanie nových aplikácií.

Automatická aktualizácia softvéru pre televízory Samsung

Automatické aktualizácie sú pohodlné a umožňujú vám získať aktualizácie softvéru pomerne rýchlo. Aj keď to nemusí byť najlepšie riešenie, vyskytli sa prípady, keď nová aktualizácia nezohľadnila niektoré nuansy a nefungovala správne. Samsung samozrejme chyby promptne opravil a vydal novú aktualizáciu. Ak súhlasíte s automatickou aktualizáciou softvéru, musíte televízoru povoliť aktualizáciu softvéru.

Ako povoliť automatické aktualizácie softvéru pre televízory Samsung

Pomocou diaľkového ovládača prejdite do nastavení, vyberte podporu, aktualizáciu softvéru. Sprístupní sa vám ponuka aktualizácie softvéru a tiež si budete môcť nastaviť automatickú kontrolu aktualizácií. Ak kliknete na aktualizovať teraz. Televízor pristúpi k serverom Samsung a skontroluje dostupné aktualizácie. Na pravej strane môžete vidieť aktuálnu verziu softvéru. Ak sa nájdu nové aktualizácie, televízor vám oznámi, či je potrebná aktualizácia.

Ak máte predvolenú automatickú aktualizáciu, televízor stiahne aktualizáciu a nainštaluje ju pri ďalšom zapnutí televízora.

Poznámka: Na stiahnutie aktualizácií musí byť váš televízor pripojený k internetu.

Ako aktualizovať softvér televízora cez USB

Ak chcete prevziať aktualizácie softvéru manuálne, navštívte centrum sťahovania Samsung. Vyberte typ produktu, buď priamym zadaním typu ak ho poznáte do vyhľadávacieho okna, alebo pomocou ikonkového menu, ktoré výs navedie k vášmu modelu:

Zvoľte si váš typ televízora a pokračujte do ďalšej obrazovky.

Kliknite na tlačidlo "Príručky a súbory na stiahnutie" a v novej obrazovke pokračujte výberom verzie softvéru.

Na stránke budú všetky dostupné súbory na stiahnutie, azýroveň aj aktualizačné súbory. Najnovší z nich si stiahnite do počítača. Po dokončení sťahovania nájdite súbor v adresáry "Stiahnuté súbory" archív otvorte a rozbaľte ho. Vo vnútri komprimovaného archívu by mal byť jeden priečinok. Skopírujte alebo presuňte priečinok na USB disk. Neumiestňujte tento priečinok do iných priečinkov, televízor nehľadá aktualizačné súbory v podpriečinkoch.

Pripojte USB flash disk s aktualizáciou softvéru k USB portu televízora.

Pomocou diaľkového ovládača televízora prejdite na Nastavenia

  • Vyberte Podpora
  • Vyberte Aktualizácia softvéru
  • Vyberte Aktualizovať teraz
  • a potom vyberte Áno*

*postup sa môže mierne odlišovať podľa modelu televízora

Televízor skontroluje USB a nájde aktualizačný súbor. Ak ste si stiahli zastaraný súbor, televízor vám zobrazí správu, že nainštalovaný a používaný softvér je novšia verzia a nie je potrebná žiadna aktualizácia. Ak ste si stiahli skutočne nový softvér, televízor spustí jeho inštaláciu. Postupujte potom podľa pokynov na televíznej obrazovke. Po dokončení aktualizácie sa váš televízor reštartuje.

Poznámka: Odporúčam, aby ste počas aktualizácie nevypínali TV!

Informácia : Pokiaľ sa vám článok páčil, informácie v ňom boli pre vás užitočné a máte záujem o viac takýchto článkov, podporte drobnou sumou jeho autora. Ďakujeme
Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok?

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok a chceli by ste sa o to podeliť s viac ako 250.000 čitateľmi? Tak neváhajte a dajte nám vedieť, radi ju uverejníme a to vrátane obrazových a video príloh. Rovnako uvítame aj autorov teoretických článkov, či autorov zaujímavých videí z oblasti elektroniky / elektrotechniky.

Kontaktujte nás!


Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button