Ako opraviť kód chyby OneDrive 0x8004de40 v systéme Windows

Ako opraviť kód chyby OneDrive 0x8004de40 v systéme Windows
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  186 zobrazení
2
 0
Počítače a výpočtová technika

Ak sa vám stalo, že vám zrazu vyskočila na obrazovke chyba "Vyskytol sa problém s pripojením k OneDrive 0x8004de40", nie ste sami. Mnoho používateľov tiež hlásilo, že sa s týmto problémom stretávajú, najmä ak sú prítomné problémy s pripojením k sieti internet. Túto chybu môže spôsobiť hneď niekoľko príčin a to vrátane chybného, alebo nestabilného internetového pripojenia, antivírusový softvér tretej strany, alebo niektoré špecifické nastavenia vášho internetového pripojenia.

Chyba Microsoft OneDrive 0x8004de40 je nepríjemná, najmä ak nahrávate a pristupujete k dôležitým súborom v počítači. Netreba však prepadať panike. Nižšie uvádzame niekoľko postupov, ktoré môžete urobiť, aby ste tento problém vyriešili a váš počítač so systémom Windows nabehol už bez tejto chyby.

Ako opraviť chybu Microsoft OneDrive 0x8004de40

Podľa spoločnosti Microsoft chyba "There was a problem connecting to OneDrive 0x8004de40" pochádza z aplikácie, ktorá zrejme má problémy s pripojením ku cloudu. Nižšie nájdete niekoľko postupov, ktoré môžu pomôcť vyriešiť problém s pripojením.

OneDrive Can't sign in. Error 0x8004de40

Login was either interrupted or unsuccessful. Please try logging in again. (Error Code: 0x8004de40)

 

1. Skontrolujte svoje internetové pripojenie

Ak sa aplikácia Microsoft OneDrive nemôže pripojiť ku cloudu, najčastejším dôvodom je chybné internetové pripojenie. Ak chcete tento problém vyriešiť, prvá vec, ktorú musíte urobiť, je zabezpečiť, aby vaše internetové pripojenie fungovalo hladko. Tu je postup:

  1. Ak používate LAN alebo káblové pripojenie, skontrolujte, či sú káble správne zapojené. Ak používate Wi-Fi, skontrolujte, či váš smerovač funguje správne. Môžete aj reštartovať smerovač, aby ste sa uistili, že pripojenie je v poriadku.
  2. Potom spustite webový prehliadač a otvorte niekoľko webových stránok. Ak prehliadač dokáže načítať stránky, váš internet funguje správne a problém nepochádza vášho internetového pripojenia.

Ak zistíte, že niečo nie je v poriadku s vaším internetovým pripojením, pokračujte v tejto príručke podľa krokov 2 a 3, aby ste problém vyriešili. Ak váš internet funguje dobre a môžete ho používať pre všetky programy v počítači okrem OneDrive, vyskúšajte kroky štyri až sedem na opravu chyby OneDrive 0x8004de40.

2. Zmeňte vlastnosti internetového pripojenia počítača so systémom Windows

Ako už bolo spomenuté, vaše internetové pripojenie môže obmedzovať aplikáciu v prístupe ku cloudu. Váš počítač so systémom Windows používa bezpečnostný protokol s názvom Transport Layer Security (TLS) 1.0 a vyšší, ktorý šifruje údaje odosielané cez internet. Ak je tento protokol zakázaný, váš OneDrive klient nebude fungovať správne. Zmena tohto nastavenia môže pomôcť opraviť OneDrive 0x8004de40. Tu je postup:

  • Na klávesnici stlačte kombináciu kláves Win + R. V okne Spustiť zadajte inetcpl.cpl a kliknite na tlačidlo OK. Tým sa otvorí okno Vlastnosti internetu.

  • V okne Vlastnosti internetu vyberte kartu Rozšírené.

  • V časti Nastavenia prejdite nadol a začiarknite políčka nasledujúcich možností: Použiť TLS 1.0, Použiť TLS 1.1, Použiť TLS 1.2. Potom kliknutím na tlačidlo Použiť a OK uložte zmeny.

  • Reštartujte počítač a uistite sa, či problém pretrváva.

3. Vypnite nastavenia proxy

Váš proxy server môže niekedy zastaviť pripojenie Microsoft OneDrive ku cloudu. Ak si nie ste istí, či vaše zariadenie so systémom Windows používa alebo nepoužíva proxy server, skontrolujte a vypnite toto nastavenie podľa nasledujúcich krokov:

  • Na klávesnici stlačte kombináciu kláves Win + R. V okne Spustiť zadajte inetcpl.cpl a kliknite na tlačidlo OK. Tým sa otvorí okno Vlastnosti internetu.

  • V tomto okne kliknite na kartu Pripojenia.

  • Potom vyberte Nastavenia siete LAN.

  • V nastaveniach siete LAN sa uistite, že je zapnutá možnosť Automaticky zisťovať nastavenia a vypnite možnosť Použiť proxy server pre vašu sieť LAN. Potom kliknutím na tlačidlo OK uložte zmeny.

  • Reštartujte počítač a uistite sa, či to opravilo chybu s OneDrive.

4. Odinštalujte antivírus tretej strany (ak je to možné)

V mnohých prípadoch váš antivírusový program tretej strany môže spôsobovať rôzne chyby v niektorých vašich programoch vrátane Microsoft OneDrive. Niektoré akcie, ako napríklad pripojenie OneDrive ku cloudu, sú častokrát chybne označené ako hrozby, čo následne spôsobuje jeho zlyhanie. Ak máte antivírusový softvér, jeho odinštalovanie môže opraviť chybu OneDrive 0x8004de40.

  •     Na klávesnici stlačte kombináciu kláves Win + R. V okne Spustiť napíšte appwiz.cpl a kliknutím na OK otvorte Programy a súčasti.

  • V tomto okne prejdite nadol a vyhľadajte antivírusový softvér tretej strany. Potom naň kliknite pravým tlačidlom myši a z možnosti kliknite na položku Odinštalovať.

Potom podľa pokynov na obrazovke odinštalujte daný program. Po dokončení procesu odinštalovania reštartujte počítač. Keď sa vaše zariadenie so systémom Windows úplne reštartuje, otvorte OneDrive a skontrolujte, či sa chyba stále zobrazuje. Ak sa problém vyriešil po odinštalovaní antivírusového programu, možno budete chcieť namiesto toho začať používať vstavaný antivírusový program spoločnosti Microsoft, aby ste ochránili svoj počítač.

5. Resetujte Windows Socket (Winsock)

Ďalším efektívnym riešením na riešenie problémov s chybou Microsoft OneDrive 0x8004de40 je resetovanie Windows Socket (Winsock). Winsock spracováva vstupné a výstupné požiadavky internetových programov vášho zariadenia so systémom Windows. Je to hlavný dôvod, prečo majú aplikácie vo vašom počítači prístup na internet. Obnovenie môže pomôcť vyriešiť problém.

  • Na klávesnici stlačte kombináciu kláves Win + S otvorte Windows Search a do vyhľadávacieho poľa zadajte cmd. Potom kliknite pravým tlačidlom myši na výsledok vyhľadávania v príkazovom riadku a kliknite na položku Spustiť ako správca.

  • Do príkazového riadka zadajte netsh winsock reset catalog a stlačte kláves Enter.

Po úspešnom vykonaní príkazu zatvorte okno a reštartujte počítač. Po reštartovaní počítača skontrolujte, či je problém vyriešený.

6. Resetujte OneDrive

Ak sa aplikácia vo vašom počítači so systémom Windows správa nesprávne alebo začne fungovať abnormálne, jednou z najrýchlejších opráv je jej resetovanie. Resetovaním sa program vráti do predvoleného stavu a môže sa odstrániť akákoľvek chyba. Tu je postup, ako môžete resetovať OneDrive:

Dôležité upozornenie: Resetovanie Microsoft OneDrive neovplyvní vaše údaje; len ich znova zosynchronizuje s aplikáciou. Akcia však môže odstrániť niektoré z vašich nastavení a uložených preferencií. To znamená, že možno budete musieť nastaviť OneDrive od začiatku a prekonfigurovať ho.
  • Na klávesnici stlačte kombináciu kláves Win + R otvorte Spustiť. Skopírujte a prilepte príkaz %localappdata%\\Microsoft\\OneDrive\\onedrive.exe /reset do textového poľa a stlačte OK alebo stlačte Enter na klávesnici. Tento príkaz resetuje vašu aplikáciu Microsoft OneDrive.

  • Po resetovaní aplikácie reštartujte počítač. Po reštartovaní počítača znova otvorte Spustiť, skopírujte a prilepte tento príkaz %localappdata%\\Microsoft\\OneDrive\\onedrive.exe do textového poľa a stlačte OK alebo kláves Enter. Tým sa OneDrive okamžite spustí a aplikácia by mala bežať plynulo bez chýb.

Microsoft OneDrive je teraz opravené a pripojené

Ak na zálohovanie všetkých systémových súborov používate OneDrive, chyba môže byť desivá. Pomocou vyššie uvedených krokov na riešenie problémov môžete jednoducho opraviť chybový kód Microsoft OneDrive 0x8004de40. Ale aj keď existujú opravy niekoľkých problémov OneDrive, stále je najlepšie mať vždy aj iné zálohy pre vaše súbory okrem OneDrive. Pokiaľ vám návod pomohol - sme radi, podporte nás preto hodnotením, alebo podporte autora článku vo forme odmeny. Ďakujeme.

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok?

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok a chceli by ste sa o to podeliť s viac ako 200.000 čitateľmi? Tak neváhajte a dajte nám vedieť, radi ju uverejníme a to vrátane obrazových a video príloh. Rovnako uvítame aj autorov teoretických článkov, či autorov zaujímavých videí z oblasti elektroniky / elektrotechniky.

Kontaktujte nás!


Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button