Anketa : Plošný spoj je základom každej elektronickej konštrukcie. Kde si ich dávate vyrábať vy?

Anketa : Plošný spoj je základom každej elektronickej konštrukcie. Kde si ich dávate vyrábať vy?
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  687 zobrazení
2
 1
Ankety, prieskumy a kvízy

Plošný spoj je v dnešnej dobe základom každej menšej, ale aj väčšej konštrukcie a jeho kvalita je polovicou úspechu, či dané zariadenie bude, alebo nebude v konečnom dôsledku správne fungovať. Poznáme ho vo viacerých hrúbkach, farbách a druhoch. Jeho história sa datuje na začiatok 20teho storočia a za ten čas prešiel radom ohromujúcich inovácii a vylepšení. V minulosti bola výroba plošného spoja tabu čo sa týkalo pre bežného smrteľníka, ale postupom času a zdokonaľovaním a zjednodušovaním výrobných procesov sa ich výroba preniesla aj do domácich dielní rádioamatérov - či už s lepšími, alebo horšími výsledkami. Prijateľné, alebo veľmi dobré výsledky dosahovali v tej dobe iba veľký výrobcovia. Veľmi dobre sa pamätám na lievikové pero, kresliacu kvapalinu a kopu zničeného materiálu.

V súčasnosti už výroba - ani v domácich podmienkach nie je takým problémom vďala rôznym UV fóliam, sprejom, či leptacím roztokom a najmä vďaka špecializovaným nástrojom pre tvorbu obrazcov dosiek plošných spojov. Takže v podstate máme v dnešnej dobe na výber z dvoch variánt :

  1. Plošný spoj si vyrobíte sami na základe overených postupov - čo je pomerne prácne a náročné na vybavenia, čas a praktické znalosti a skúsenosti.
  2. Plošný spoj si necháte vyrobiť prostredníctvom špecializovanej spoločnosti, či už v tuzemsku, alebo zahraničí.

Podeľte sa preto v dnešnom prieskume o to, či, respektíve kde si svoje dosky plošných spojov nechávate vyrábať vy, alebo ste stále zástancami ich domácej výroby. Ďakujeme za každý váš hlas.

Výrobcovia nie sú v prieskume zoradení podľa obľúbenosti, ceny, dodacej doby či kvality, ale abecedne. V prieskume je uvedený výrobca a v zátvorke krajina odkiaľ spoločnosť pochádza. Pokiaľ sme na niektorého zabudli, dajte nám vedieť v komentári a promptne ho doplníme.

Informácia : Tento prieskum nie je sponzorovaný žiadnym z vyššie uvedených výrobcov. Účasť na prieskume je anonymná a dobrovoľná. Prieskum nie je nijako geograficky, či vekovo  obmedzený a pre účasť nie je potrebná registrácia, alebo prihlásenie. Každý respondent má právo vyjadriť svoj názor iba raz a k odpovedi môže použiť podľa potreby viacero volieb. Výstupy prieskumu sú určené výhradne pre interné použitie a pre názorný prehľad pre našich čitateľov a členov. Do prieskumu budú prenesené a započítané aj prípadné hlasy, ktoré respondenti dali na sociálnych sieťach. Údaje ako IP adresa, krajina a dátum hlasovania nebudú nikdy poskytnuté pre ďalšie spracovanie, analýzu či marketingové kampane nás, alebo našich prípadných terajších, alebo budúcich partnerov.

Výberom voľby, alebo volieb v prieskume a jej odoslaním pomocou tlačidla "Hlasuj", vyjadrujete svoj súhlas s podmienkami prieskumu.



Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Patrik Slučiak pred rokom

Pred tým, ako dáte vývoj alebo výrobu dosky/siek firme DPSK, prosím, prečítajte si recenziu : https://www.elektrolab.eu/blog/vyvoj-na-slovensku-alebo-ako-sa-nenechat-nachytat-respektive-ako-zbytocne-neprist-o-peniaze . Nevezme vám to z času a pomôže vám ušetriť peniaze a nekalé praktiky tejto firmy. Páni Docenti vysokých škôl , tak ako aj konkurencia tejto firmy mi napísalo...jedno slovo..a to "ostudné". A takto aj s vývojom u nich je. Prúser, krátenie daní v rámci snahy. Prúser. Ak to myslíte naozaj vážne a nechcete prísť o peniaze, voľte inú firmu - konkurenciu.

Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button