Apple už údajne testuje prvé iPhony s USB-C

Apple už údajne testuje prvé iPhony s USB-C
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  110 zobrazení
1
 0
Mobilné telefóny a mobilné technológie

Podľa novej správy agentúry Bloomberg od Apple Marka Gurmana testuje Apple iPhony, ktoré vymenia port Lightning za USB-C. Nemali by ste však očakávať, že sa objaví v tohtoročnom rade iPhonov, pretože k výmene dôjde najskôr v roku 2023," tvrdí Gurman. Správa nadväzuje na tweety spoľahlivého analytika spoločnosti Apple Ming-Chi Kuo z tohto týždňa, v ktorých naznačil, že Apple prejde na USB-C v druhej polovici roka 2023, čo je pravdepodobne čas, keď bude vydaný tohtoročný rad iPhonov.

Prechod by bol veľkým, hoci nie je úplným prekvapením. Spoločnosť Apple už na USB-C prešla v prípade iPadov Pro, iPadov Air a iPadov Mini. EÚ v septembri odhalila návrh, ktorý by vyžadoval, aby mnohé zariadenia vrátane smartfónov obsahovali porty USB-C - Gurman hovorí, že táto legislatíva bola "kľúčovým dôvodom", prečo Apple začal uvažovať o zmene. Prechod na USB-C má aj technické výhody, pretože dokáže dosahovať vyššie prenosové rýchlosti ako Lightning.

O vývoji iPhonu bez portu kolujú aj fámy a Gurman tvrdí, že spoločnosť Apple "v posledných rokoch pracovala na iPhonoch bez akéhokoľvek nabíjacieho portu". Jeho piatková správa však nenaznačuje, že iPhone bez portu bude v dohľadnej dobe k dispozícii.

Spoločnosť Apple bezprostredne neodpovedala na žiadosť o komentár. Spoločnosť prvýkrát predstavila port Lightning s iPhonom 5 v roku 2012.

Zdroj : Theverge , Bloomberg

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok?

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok a chceli by ste sa o to podeliť s viac ako 250.000 čitateľmi? Tak neváhajte a dajte nám vedieť, radi ju uverejníme a to vrátane obrazových a video príloh. Rovnako uvítame aj autorov teoretických článkov, či autorov zaujímavých videí z oblasti elektroniky / elektrotechniky.

Kontaktujte nás!


Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button