Arduino robí posledný krok k vstupu na platformu priemyselnej automatizácie

Arduino robí posledný krok k vstupu na platformu priemyselnej automatizácie
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  362 zobrazení
2
 0
IoT Technológie, priemysel a automatizácia

Hoci organizácia Arduino už nejaký čas vyrába priemyselné jednodoskové počítače, konečne sa odhodlala k výrobe kompletného priemyselného produktu - priemyselného kontroléra s názvom Opta, ktorý vznikol v spolupráci s výrobcom priemyselných kontrolérov Finder.

Vnútorná architektúra je postavené na mikrokontroléri STM32H747XI, ktorý využíva dve jadrá: 480MHz Arm Cortex-M7 a 240MHx Cortex-M4. V podstate ide o modul reléového výstupu a vstupu snímača na lištu DIN so štyrmi 10A 250V (400Vmax) relé na spínanie záťaže (4 x 2,3 kW) a ôsmimi vstupmi, ktoré možno nakonfigurovať ako digitálne alebo analógové 0-10V.

Na výber sú tri verzie komunikačného rozhrania:

  • Opta Lite (AFX00003) Ethernet (Modbus TCP) a programovacie porty USB-C
  • Opta RS485 (AFX00001) pridáva poloduplexné rozhranie RS485 (Modbus RTU)
  • Opta WiFi (AFX00002) ďalej pridáva Wi-Fi a Bluetooth Low Energy

"Jeho dvojjadrový MCU umožňuje používateľom vykonávať riadenie v reálnom čase, monitorovanie a implementovať aplikácie prediktívnej údržby," uvádza Arduino. "Vďaka svojej konštrukcii je bezpečný a odolný, podporuje aktualizácie firmvéru over-the-air a zabezpečuje bezpečnosť údajov z hardvéru do cloudu vďaka zabudovanému bezpečnému prvku a zhode so štandardom X.509." Ovládanie aplikácií je "prostredníctvom ovládacích panelov v reálnom čase v kombinácii so službou Arduino Cloud alebo službami tretích strán.

Vývoj softvéru je typický pre Arduino, prostredníctvom Arduino skíc, výukových programov a knižníc, a podpora štandardných jazykov PLC podľa normy IEC 61131-3 je naplánovaná - prostredníctvom Arduino PLC IDE, ktoré v súčasnosti podporuje priemyselné riadiace dosky Portenta spoločnosti.

Napájanie je 12 - 24Vdc

"Opta sa dá kombinovať s váhovými snímačmi alebo systémami videnia na riadenie výrobného toku, čím sa zabezpečí správne plnenie krabíc pri ich pohybe po dopravných pásoch," uviedla spoločnosť. "Môže vykonávať synchronizáciu hodín prostredníctvom sieťového časového protokolu a automaticky tlačiť časové informácie na etikety výrobkov alebo obaly. Môže umožniť monitorovanie v reálnom čase, lokálne prostredníctvom rozhrania človek-stroj alebo vzdialene pripojením k Arduino Cloud, pomocou vlastných ovládacích panelov, aby sa zabezpečil hladký priebeh výrobných procesov. Problémom môžete dokonca predchádzať zavedením prediktívnej údržby vďaka výpočtovému výkonu zariadenia Opta a algoritmom strojového učenia, ktoré dokážu odhaliť anomálie."

Stránku produktu Arduino Opta nájdete tu a Arduino PLC IDE tu

Informácia : Pokiaľ sa vám článok páčil, informácie v ňom boli pre vás užitočné a máte záujem o viac takýchto článkov, podporte drobnou sumou jeho autora. Ďakujeme
Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok?

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok a chceli by ste sa o to podeliť s viac ako 300.000 čitateľmi? Tak neváhajte a dajte nám vedieť, radi ju uverejníme a to vrátane obrazových a video príloh. Rovnako uvítame aj autorov teoretických článkov, či autorov zaujímavých videí z oblasti elektroniky / elektrotechniky.

Kontaktujte nás!


Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button