BM8910 inteligentná testovacia SMD pinzeta

BM8910 inteligentná testovacia SMD pinzeta
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  271 zobrazení
3
 0
Recenzie meracej techniky

Často sa stáva, že je človek donútený vykonávať merania na doskách s SMD komponentami. Poviete si, že v dnešnej dobe to nie je nič neobvyklé pokiaľ má správne meracie vybavenie. Často si však musíme pri meraní základných komponentov vystačiť s ručným multimetrom a všade zavadzajúcimi mercími sondami. Ak sa im chcete vyhnúť môžte použiť inteligentnú SMD meraciu poinzetu s označením BM8910 od výrobcu Riverside.

Inteligentnú testovaciu SMD pinzetu BM8910 si môžte zakúpiť prostredníctvom tohoto odkazu - klikni (Banggood)

Zoznámte sa s pinzetou BM8910

Táto meracia pinzeta je vo svojej podstate miniatúrny multimeter zo základnými meracími funkciami pre zbežné testovanie základných elektronických komponentov v prevedení povrchovej montáže - SMD. Áno, ako keby som teraz počul námietku "na to stačí obyčajný multimeter" - nehádam sa, ale nebude pre vás lepšie ak vám pri meraní nebudú zavadzať testovacie sondy a nebudete sa musieľ neustále pozerať mimo merané miesto a zároveň kontrolovať údaj na multimetri a dávať pozor aby vám sondy neskĺzli s komponentu? Teraz asi určite oceníte túto pinzetu, že?

Detail meracích hrotov pinzety.

Na začiatku  (vyššie) som túto pinzetu nazval tak trocha nepresne ako "multimeter" aj keď to nie je celko pravda, nakoľko jej špecializáciou je  identifikácia rezistora, kondenzátora a diódy a ich merania.
Nameraná hodnota sa zobrazuje na veľkom 1.5" LCD displeji s veľkými znakmi, ktoré sú veľmi dobre čitateľné a dokáže zobraziť maximálny údaj o veľkosti 2999. Horná šasť displeja zobrazuje vo forme piktogramov aktuálne zvolenú funkciu, či rozsah merania. Pinzeta disponuje voľbou automatickej voľby meracieho rozsahu pre  rezistory,  kondenzátory a aj diódy. Tlačidlo "FUNC" sa používa na manuálny výber testovacieho režimu. Ďalšie tlačidlo "HOLD" má za úlohu podržanie nameraného údaja na displeji. Pinzeta sa po 10 minútach sa automaticky vypne vďaka funkcii "APO", ak počas tejto doby nestlačíte žiadne tlačidlo, alebo s ňou nevykonávate žiadne meranie. Pinzeta je napájaná z batérie typu 3V CR2032. Rovnako je prítomná aj indikácia podpätia napájacej batérie.

Materiálovo nie je čo vytknúť, aj keď na prvý pohľad pôsobí lacno - čo sa týka použitých platou, nie je tomu tak. Pinzeta je zložená vcelku dobre - nevŕzga a drží sa aj napriek svojej šírke dobre.

 

 

Obsah balenia - to je všetko.

Predná a zadná strana pinzety s odobratým krytom batérie.

"Vnútro" pinzety

Veľa toho na DPS nenájdete a to aj vzhľadom k trojici meraných veličín.

Špecifikácia

Výrobca uvádza na stránkach tieto špecifikácie :

  • Napájanie: 1 x 3V CR2032 Batéria (je súčasťou dodávky)
  • Pracovná teplota a vlhkosť: 0-40°C, <80%RH
  • Skladovacia teplota a vlhkosť: 0-50°C <85%RH
  • Rozmery: 172 x 32 x 17mm
  • Váha: 64g

Rozsahy merania

Veličina Rozsah Presnosť
Odpor (Ω) 300 Ω, 3 kΩ, 30 kΩ, 300 kΩ ± 1% + 5
3 MΩ, 30 MΩ ± 2% + 5
Kapacita (F) 3 nF, 30 nF, 300 nF, 3 µF, 30 µF, 300 µF ± 3% + 5
3 mF, 30 mF ± 5% + 5
Dióda (D) pracovné napätie : 2.8V, pracovný prúd : 1mA

 

Záver

Meracia pinzeta BM8910 je výborný pomocník do každého "vrecka" pre vaše kontrolné merania SMD komponentov na doskách plošných spojov. Disponuje práve toľkými funkciami, koľko je potreba - nič viac a nič menej a určite a jedná o lepšiu voľbu, než klasický veľký multimeter, ktorý môže byť v tomto prípade viac na píťaž, než na úžitok, Čo by som ocenil by bolo trocha kvalitnejšie spracovanie meracích hrotov - pinziet, inak nie je čo. Jednoznačne odporúčam.

Inteligentnú testovaciu SMD pinzetu BM8910 si môžte zakúpiť prostredníctvom tohoto odkazu - klikni (Banggood)



Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button