Česká pošta uzavřela partnerství s AliExpressem.

Příští rok se dočkáme doručování do deseti dnů
Česká pošta uzavřela partnerství s AliExpressem.
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  309 zobrazení
1
 0
Zaujímavosti

Žluté obálky z Asie budou chodit do tuzemských schránek rychleji, Česká pošta totiž navázala užší spolupráci s AliExpressem. První zatěžkávací zkouškou bude tradiční 11. listopad, čínská obdoba západního Černého pátku.

Pošta si troufá během této slevové mánie ověřit, že i ve složitější době pandemie doručí včas a v pořádku desítky tisíc zásilek. Balíčky totiž poputují skrze speciální celní překladiště v Belgii. Díky tomu by se měla doba doručení včetně všech formalit zkrátit nejvýše na dva týdny od objednání.

Spolupráce se bude dále rozšiřovat v příštím roce. Podle České pošty bychom se měli dostat do užší skupiny zemí s desetidenním doručením z AliExpressu. Z hlediska koncového zákazníka a způsobu objednávky se nic nezmění.

V rámci evropské úpravy daňových pravidel budou muset mít zahraniční e-shopy daňového partnera v EU, jinak by hrozilo i danění drobných cetek v hodnotě několika korun.  Partnerem pro AliExpress bude právě překladiště v Belgii, takže ani v tomto směru se z uživatelského hlediska nic nemění a nemusíte se obávat, že tkaničky za dolar zdrží složité celní řízení se vším všudy.

Při aktuální slevové akci jde o pilotní spolupráci, jejímž cílem je co nejrychlejší dodání zboží koncovým zákazníkům. Proto budou objednávky odesílány jako vnitrostátní zásilka v rámci ČR. Spolupráce s Českou poštou je pro tento globální e-shop logická, protože nabízíme nejširší logistickou síť v Česku.

Martin Hurda, manažer mezinárodního obchodu České pošty

 

Zdroj : Zive.cz



Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button