DANIU stolná kĺbová lupa

DANIU stolná kĺbová lupa
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  775 zobrazení
1
 0
Vybavenie dielne

Dnes sa pozrieme v krátkosti na užitočnú pomôcku na každý stôl a to na DANIU stolná kĺbová lupa. Túto lupu využijete pri každodennej práci, nakoľko dnešné komponenty sú čím ďalej menšie. Tieto lupy sa dodávajú v dvoch veľkostiach - 30 x 30 cm a 20 x 20 cm. Upínacia kovová spona sa dá pripevniť na akýkoľvek  povrch, ktorý je hrubý menej ako 6,5 cm.

Stolnú kĺbovú lupu o veľkosti 30 x 30 cm si môžte zakúpiť prostredníctvom tohoto odkazu - klikni (Banggood)

Stolnú kĺbovú lupu o veľkosti 30 x 30 cm si môžte zakúpiť prostredníctvom tohoto odkazu - klikni (Aliexpress)

Zväčšovacie sklo pri tejto  lupe a pozor, pretože je to naozaj sklo a nie kus lacného plastu je opatrené po celom svojom obvode LED osvetlením. Veľkosť lupy je v tomto prípade 10.5 cm, miera zväčšenia je 5x, čo v praxi postačuje pre väčšinu prác v elektronike, šperkárste, hodinárstve a všade tam kde sa pracuje s veľmi malými dielmi.

Rozmery lupy

Zo svojou vľkosťou šetrí miesto na vašom stole, nakoľko pokiaľ ju momentálne nepotrebujete, tak ju jednoducho sklopíte. Hlavné teleso - podsvetlená lupa sa dá nastaviť v uhle 220 ° nahor a nadol a dá sa otočiť až o 360 °. Dĺžka polohovacích ramien je 33 cm + 33 cm, alebo 22 cm + 22 cm podľa toho o akú veľkosť sa jedná. Polohovacie ramená sú dostatočna dlhé aby ste sa s lupou dostali kdekoľvek na stole, a sú nastaviteľné  v uhloch 180 ° / 135 °.

Rozmery Lupy vo veľkosti 30 x 30.

Ovládanie osvetlenia

Zaujímavosťou je, že lupa neobsahuje žiaden zdroj napájana, takže nečakajte žiaden adaptér, alebo transformátor, nakoľko napájací kábel lupy je zakončený klasickým USB konektorom, čo vám umožnňuje využiť akúkoľvek USB nabíjačku, ktorá dokáže dodať napájacie napätie 5V a prúd do 2A. Menšiu nabíjačku / adaptér neodporúčam, kôli možnosti jej preťaženia.

Popis ovládacích prvkov .

Nastavenie teploty osvetlenia

Farebná teplota LED svetla sa dá jednoducho na káblovom ovládači (obrázok vyššie) nastaviť v 3 krokoch a celkový  jas je nastaviteľný až v 11 krokoch, čo oceníte najmä pri rôznych svetelných podmienkach. O osvetlenie sa stará celkovo 60 LED diód.

 Mechanická konštrukcia a zhrnutie

Lupa je v celku veľmi dobre mechanicky a aj detailovo dobre spracovaná a jej prvotné zostavenie je jednoduché a rýchle. Dá sa povedať, že za pár minút je pripravená k práci. Čo som testoval a aj ma to veľmi zaujímalo je jej stabilita, to znamená, či sa "dokáže udržať" v nastavenej polohe bez toho, aby sa samovoľne pohla a samozrejme som ju otestoval aj pri maximálnej dĺžke rozloženia - natiahnutia ramena - cca 70cm. Musím povedať, že v oboch prípadoch lupa prešla testom, bez toho, aby sa pohla. Akurát menší problém nastal na začiatku z mojej strany, keď som asi hodinu hľadal vhodný adaptér, ale myslím si, že s tým nebude u nikoho väčší problém.

Osobne jej kúpu odporúčam, nakoľko za cca 25€ a z CZ skladu to máte doma za pár dní a bez príplatku. Je to veľmi užitočný pomocník, ktorý si právom nájde miesto v každej dielni a na každom stole.

Kde kúpiť?

Stolnú kĺbovú lupu o veľkosti 30 x 30 cm si môžte zakúpiť prostredníctvom tohoto odkazu - klikni (Banggood)

Stolnú kĺbovú lupu o veľkosti 30 x 30 cm si môžte zakúpiť prostredníctvom tohoto odkazu - klikni (Aliexpress)

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok?

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok a chceli by ste sa o to podeliť s viac ako 200.000 čitateľmi? Tak neváhajte a dajte nám vedieť, radi ju uverejníme a to vrátane obrazových a video príloh. Rovnako uvítame aj autorov teoretických článkov, či autorov zaujímavých videí z oblasti elektroniky / elektrotechniky.

Kontaktujte nás!


Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button