Elektrický skrutkovač a sada náradia Kaiweets ES20

Elektrický skrutkovač a sada náradia Kaiweets ES20
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  193 zobrazení
2
 0
Vybavenie dielne
   

Tak a máme tu ďalšiu myslím si zaujímvú recenziu, tentokrát to však nebude digitálny multimeter, ale elektrický skrutkovač s bohatou sadou príslušenstva a náradia Kaiweets ES20. Tu musím vyzdvihnúť kompaktnosť prevedenia a namä množstvo doplnkov, ktoré nájdete v balení. Sada je uspôsobená na montáž a demontáž jemnej elektroniky, mobilných telefónov, tabletov a prenosných počítačov, čo som mal možnosť vyskúšať aj na svojom pracovnom notebooku HP 250 G4 pri kompletnej výmene všetkých jeho plastových krytov. Ale poďme pekne po poriadku.

Cena a možnosti kúpy

Spoločnosť Kaiweets má aj svoje predajné stránky takže si sadu náradia a v nej obsiahnutý skrutkovač môžete kúpiť s 15% zľavou priamo aj u nich a to v cene $42.99, kde prostredníctvom stránok ElektroLab môžete použiť zľavový kupón vo výške 15%. Mimochodom, tento kód platí na celú ponuku, ktorá je na stránkach.

Získajte 15 % exkluzívnu zľavu na všetky produkty Kaiweets pomocou kupónu ELE15. Ak sa vám táto sada elektrického skrutkovača a príslušenstva páči rovnako ako mne, môžete si ju zakúpiť pomocou tohoto odkazu. Nezabudnite na zľavový kód, ktorý Kaiweets sprístupnili čitateľom tohoto blogu.

Použite kód TRR4CZ6ZQZ5H na jednorazovú dopravu zadarmo pre jednu z vašich objednávok.

Obsah balenia

Skrutkovač ako aj samotná sada ES20 prišla tak ako je tomu zvykom u tejto značky veľmi dobre zabalená a zo všetkým  príslušenstvom, ktoré predajca deklaruje aj na svojich predajných stránkach. Takže po poriadku. Balenie je v pevnej kartónovej krabici v ktorej je vložený pevný trojdielny prepravný obal s dostatkom miesta pre všetko príslušenstvo (na obrázku nižšie). Samotná sada, obsahuje pomerne pevné a praktické prepravné lákové púzdro zo systémom priehradok a držiakov v ktorých sú uložené skrutkovacie bity a ostatné doplnky. Rovnako je priložený k sade aj užívateľský manuál zo súpisom dodaného príslušenstva a stručným popisom obsluhy a základných parametrov.

  • 120 presných CRV bitov,
  • 1 prísavka s kolíkom na SIM kartu,
  • 1 kovová špachtľa,
  • 120 mm POM Pry Tool,
  • 1 flexibilný predlžovací hriadeľ,
  • 1 ESD kefka,
  • 1 uhlová pinzeta,
  • 1 magnetizér / demagnetizér,
  • 1 elektrický skrutkovač,
  • 1 magnetická podložka,
  • 1 USB kábel,
  • 3 červené tenké trojuholníkové otváracie planžety,
  • 3 červené hrubé trojuholníkové otváracie planžety,
  • 1 predlžovací hriadeľ H4X55 mm.

Kompletné balenie sady náradia a elektrického srutkovača Kaiweets ES20.

Komu je sada Kaiweets ES20 určená?

Sada si nájde svoje uplatnenie najmä u servisných technikov ktorý opravujú najmä drobnú spotrebnú elektroniku akou sú tablety, mobilné telefóny, či prenosné počítače, čomu odpovedá aj počet a typ dodávaného príslušenstva. V sade nájdete celkovo 120 rôznych nástrčných CRV bitov o veľkosti 4x28mm, ktoré sú podľa veľkosti a druhu usporiadné v ôsmych zásobníkoch po 15tich bitoch. V sade sa nachádza aj pružné a pevné predĺženia pre ťažšie prístupné miesta, sada plastových nástrojov pre bezpečné otváranie zariadení, kovová planžeta, pinzeta, štetec v ESD prevedení a prísavka na displej s nástrojom na uvoľnenie trayu zo SIM kartou. Užitočným doplnkom je aj magnetická podložka pre ukladanie skrutiek. Bity môžete podľa potreby magnetizovaľ, alebo demagnetizovať pomocou dodaného príslušenstva. Málo? A samozrejme samotný skrutkovač s káblom pre nabíjanie a koncovkou USB C.

CRV bity

Bity sú vyrobené z materiálu CRV. Rozsah tvrdosti CRV je 50-55 HRC. Na povrchu každého bitu je vyrytý jeho typ, takže môžete rýchlo nájsť práve ten bit, ktorý aktuálne potrebujete. Myslím, že táto súprava by vám mala umožniť pracovať na akejkoľvek oprave elektroniky od počítačov až po telefóny a všetko, čo vás napadne. Ak mám byť úprimný, myslím si, že som doteraz nemal taký široký a kompletný výber skrutkovacích bitov počnúc obyčajnými a končiac špeciálnymi.

Sada CRV bitov

Skrutkovač

Pokiaľ ste mali, alebo máte, alebo ste čítali recenziu na Xiaomi Wowstick, tak viete, že sa jedná o veľmi podobné nástroje. Obe sú napájané Lítium-iónovou batériou avšak Wowstick ju má v kapacite 3,7 V 280 mAh a ES20 3,7 V 350 mAh, čiže pri ES20 sa dá počítať s dlhším časom výdrže. Rozdielna je doba nabíjania, ktorá je pri ES20 cca 60 minút a pri Wowstick je udávaný čas 40 minút, čo je logické voči slabšej batérii. Konštrukčne sú si podobné avšak ako plus považujem osobitné zapínanie prísvitu, čo samozrejme šetrí kapacitu vstavanej batérie a tým aj dlžku práce. Rovnako totožný je aj údaj o točivom momente, ktorý je 0,15 / 3N.m a otáčkach, ktoré sa držia na 200 za minútu. Zaujímavosťou je, že u tohoto skrutkovača je možné nastaviť krútiaci moment a to podržaním tlačidla pre LED podsvietenie na tri sekundy, čím umožníte zmenu medzi dvoma hodnotami 0,15 alebo 3N.m. Pre mňa je to veľmi užitočné a to najme pri skrutkovaní do plastu, ktorý by mohol ľahko prasknúť. Rovnako je zmena krútiaceho momentu prínosom, nakoľko pomáha chrániť závity pre skrutky buď v tenkých plastoch, alebo v iných materiáloch.

Za jednoznačnú prednosť sady ES20 považujem jej výbavu, ktorá je prinajmenšom ohromujúca ak uvážime nadobúdaciu cenu.

Čo v sade nenájdete je USB adaptér, čo je pochopiteľné, avšak vystačíte si aj s bežnou nabíjačkou mobilného telefónu. Proces nabíjania je indikovaný červenou LED diódou, ktorá sa nachádza v blízkosti USB konektora. Skrutkovač štandardne umožňuje pravý a ľavý chod, ktorý je ovládaný tlačidlami na tele skrutkovača. Pokiaľ je potreba - môžete si zapnúť dodatočne prísvit, ktorý je tvorený pomocou trojice LED diód osadených na tele skrutkovača.

Detail skrutkovača ES20. Úplne v ľavo LED dióda pre nabíjanie, Aktivácia LED prísvitu a ovládanie smeru otáčania.

Záver

Sada Kaiweets ES20 má magnetické skrutkovacie bity, čiže ich výmena je ľahká. Všetky funkčné tlačidlá sú na sebe nezávislé a na prácu stačí jednoducho stlačiť alebo podržať potrebné tlačidlo. Skvelou funkciou je aj samostatné ovládanie spínača pre LED svetlo, čo príde vhod najmä pri práci s lesklými povrchmi, kde by sa svetlo mohlo občas stať nepohodlným. Prehľadné usporiadanie príslušenstva tiež značne uľahčuje vyhľadanie potrebného bitu alebo príslušenstvo.
Po asi týždni používania musím povedať, že som zo sadou som naozaj spokojný. V prvom rade na mňa zapôsobilo jej jednoduché používanie a kvalita vyhotovenia. Dobrou voľbou je aj nabíjací port pre USB C konentor. Nepotrebujem tak hŕbu USB káblov, keď sa snažím nájsť ten správny. Čas nabíjania je tiež v poriadku. Rozoberanie všetkej možnej elektroniky, aby som vylovil súčiastky, sa teraz stalo oveľa jednoduchším. Veľmi dobrý pomocník a úprimne povedané, šetrí mi veľa času.

Získajte 15 % exkluzívnu zľavu na všetky produkty Kaiweets pomocou kupónu ELE15. Ak sa vám táto sada elektrického skrutkovača a príslušenstva páči rovnako ako mne, môžete si ju zakúpiť pomocou tohoto odkazu. Nezabudnite na zľavový kód, ktorý Kaiweets sprístupnili čitateľom tohoto blogu.

Použite kód TRR4CZ6ZQZ5H na jednorazovú dopravu zadarmo pre jednu z vašich objednávok.

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok?

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok a chceli by ste sa o to podeliť s viac ako 360.000 čitateľmi? Tak neváhajte a dajte nám vedieť, radi ju uverejníme a to vrátane obrazových a video príloh. Rovnako uvítame aj autorov teoretických článkov, či autorov zaujímavých videí z oblasti elektroniky / elektrotechniky.

Kontaktujte nás!


Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button