GIGABYTE predstavuje adaptér AORUS Gen5 AIC so 4 zabudovanými slotmi NVMe M.2

GIGABYTE predstavuje adaptér AORUS Gen5 AIC so 4 zabudovanými slotmi NVMe M.2
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  66 zobrazení
2
 0
Počítače a výpočtová technika

GIGABYTE TECHNOLOGY Co. Ltd, popredný výrobca základných dosiek, grafických kariet a hardvérových riešení, oznámila adaptér AORUS Gen5 AIC s podporou PCIe® 5.0. Ide o jednoslotovú prídavnú kartu so štyrmi slotmi NVMe M.2, ktorá podporuje maximálne štyri disky SSD PCIe® 5.0 s kapacitou 16 TB. Konfiguráciou poľa RAID možno zvýšiť šírku pásma až na 60 GB/s, čo umožní bleskový prenos obrovských dátových súborov. Osem integrovaných teplotných snímačov a aktívny ventilátor s dvojitým guľôčkovým ložiskom riadeným teplotou by mali uspokojiť používateľov s veľkokapacitným, veľmi rýchlym a veľmi chladným prístupom k dátam.

"S prichádzajúcou platformou PCIe® 5.0 môže vysokorýchlostné úložisko dosiahnuť prístupovú rýchlosť viac ako 10 GB/s. Pre používateľov, ktorí sa naháňajú za vyšším výkonom, vedie GIGABYTE AORUS Gen5 AIC cestou k extrémnemu výkonu vybudovaním diskového poľa." povedal Jackson Hsu, riaditeľ divízie vývoja produktov GIGABYTE Channel Solutions. "Vďaka integrácii štyroch slotov PCIe® 5.0 si môžu používatelia vybrať rôzne NVMe M.2 SSD disky s prispôsobenou kapacitou a výkonom pre čo najväčšiu flexibilitu. Pokročilý tepelný dizajn medzitým zabraňuje tepelnému škrteniu pri vysokorýchlostnej prevádzke, vďaka čomu je GIGABYTE AORUS Gen5 AIC najlepšou voľbou pri zvyšovaní výkonu úložiska."

Adaptér AORUS Gen5 AIC je vybavený brúseným hliníkovým pancierom a základnou doskou pre pokročilý odvod tepla so štýlovým dizajnom. Elegantný dizajn s jedným slotom výrazne zvyšuje pohodlie pri rozširovaní bez obáv z rušenia iných zariadení PCIe®. Okrem vonkajšieho dizajnu sa jedinečný vnútorný tepelný dizajn adaptéra AORUS Gen5 AIC Adaptor skladá z optimalizovaného veľkého chladiča a obojstrannej tepelnej podložky s vysokou vodivosťou. Táto konštrukcia dokáže účinne odvádzať teplo vznikajúce pri vysokorýchlostnej prevádzke SSD diskov vďaka veľkému objemu vzduchu vytláčaného 5 cm ventilátorom s dvojitým guličkovým ložiskom. Okrem toho AORUS Gen5 AIC Adaptor integruje osem tepelných senzorov, ktoré poskytujú používateľom kontrolu prevádzkových teplôt v reálnom čase pri využívaní exkluzívnych aplikácií GIGABYTE AORUS Storage Manager a SSD Tool Box. Okrem toho vstavaná inteligentná dynamická regulácia otáčok ventilátora dokáže upraviť otáčky ventilátora tak, aby poskytoval tichú a chladnú prevádzku.

Pod hliníkovým krytom sú 4 sloty M.2, ktoré dokážu pracovať v režime PCI-E 5.0. Každý z nich má 4 linky. Výrobca sľubuje podporu až 16 TB pamäte a šírku pásma až 60 GB/s.

Konštrukcia nezávislého radiča PCIe® 5.0 v spojení s exkluzívnym radičom stabilizovaným signálom zabezpečuje, že každý SSD disk pracuje so skutočnou šírkou pásma PCIe® 5.0, aby poskytoval stabilný a vysokorýchlostný výkon. AORUS Gen5 AIC Adaptor podporuje rozhranie PCIe® 5.0 a je spätne kompatibilný s PCIe® 4.0/3.0, čím uvoľňuje optimálny výkon platformy bez ohľadu na jej generáciu. Používatelia môžu tiež zvýšiť výkon systému na maximálnu šírku pásma 60 GB/s konfiguráciou RAID s ďalším SSD diskom NVMe M.2. Základné dosky GIGABYTE novej generácie Intel a AMD, Z690 alebo vyššie, s podporou PCIe® 5.0, nízkou impedanciou a dizajnom PCB serverovej triedy zvyšujú výkon úložiska PCIe® vyrovnaním šírky pásma a zároveň uvoľňujú skrytý výkon periférií. Pripravte sa na prekonanie limitov s adaptérom AORUS Gen5 AIC a užite si jazdu na PCIe® 5.0.

Ďalšie informácie a novinky o produktoch GIGABYTE nájdete na oficiálnej webovej stránke GIGABYTE

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok?

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok a chceli by ste sa o to podeliť s viac ako 250.000 čitateľmi? Tak neváhajte a dajte nám vedieť, radi ju uverejníme a to vrátane obrazových a video príloh. Rovnako uvítame aj autorov teoretických článkov, či autorov zaujímavých videí z oblasti elektroniky / elektrotechniky.

Kontaktujte nás!


Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button