Je ochrana vašej elektroinštalácie dostatočná? Nové trendy v ošetrení a údržbe

Je ochrana vašej elektroinštalácie dostatočná? Nové trendy v ošetrení a údržbe
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  2180 zobrazení
6
 0
Elektroinštalácie

Prach a voda aj pri bežnom používaní vniká do najmenších trhlín či netesností krabíc elektroinštalácií, alebo káblových rozvodov. Svojou prítomnosťou spôsobuje ťažko odhaliteľné výpadky prenosu energie či korózie svoriek a káblov. Správne, a najmä účinné tesnenie nebolo v minulosti ľahké. Dnes už ale máme modernejšie riešenie.Elektroinštalácia je dôležitým prvkom každého zariadenia a stroja, ktorá nás obklopuje prakticky kdekoľvek. Ale položme si otázku. Dochádza vždy k bezchybnému prenosu informácií a energie?

Kedysi bolo bežné zalievanie elektroinštalačných krabíc epoxidovou živicou, ale tá neumožňuje opakovanú demontáž alebo výmenu nefunkčných častí. Dnes je dostupné riešenie v podobe jednozložkového izolačného gélu s názvom Elektro gél. Medzi jeho prednosti patrí vytvorenie rozoberateľného a vodeodolného spoja ako v horizontálnych, tak aj vertikálnych aplikáciách.

Electro gél je pripravený k okamžitému použitiu v rozmedzí aplikačných teplôt od -40 °C až do +110 °C. Časom nestvrdne ani nevyschne, zachováva si počiatočné vlastnosti, ako je vysoká pružnosť či priľnavosť v podobe “lepkavosti.” Vytvára netuhnúcu tesniacu gumu s nepretržitou pracovnou teplotou od -60 °C  do +200 °C a dielektrickou pevnosťou väčšou ako 23 kV/mm. V správnom puzdre krabice dosahuje stupeň ochrany IP68.

Electro Gél od DISTYK je transparentná hmota, ktorú môžeme kedykoľvek jednoducho vytlačiť bežnou aplikačnou pištoľou na tmely a silikóny. Nanáša sa postupne od spodnej časti krabičky smerom k hornému okraju tak, aby nevznikali vzduchové bubliny. Nesmieme tiež zabudnúť na to, aby bol podklad pri aplikácii vždy suchý, čistý a bez mastnoty.

Takto ošetrené elektroinštalácie sú zárukou, že aj počas prevádzky, kedy zariadenie čelí vlhkosti, vode alebo prachu, budú stále plne funkčné a slúžiť svojmu účelu.

Electro Gél od DISTYK

Na preventívnu údržbu a pravidelnú starostlivosť elektrických zariadení, ako je ochrana elektrických kontaktov alternátorov, rozdeľovačov, zásuviek pripojených vozíkov a pod., je je dôležité mať vo svojej dielni Elektro-kontakt sprej Den Braven značky TECTANE. Je to nenahraditeľný pomocník, ktorý chráni pred oxidáciou, vlhkosťou a obnovuje zoxidované kontakty. Nie je agresívny k plastom, kovu ani ku gumeným častiam. Elektro kontakt sprej vytvára tenkú ochrannú vrstvu na kovových častiach a tesní vodu, čím zabraňuje tvorbe hrdze, vytvára dlhodobú ochranu ošetrených povrchov a znižuje riziko skratov. Výborne čistí, premazáva a chráni pred vlhkom citlivé prístroje, elektrické motory, generátory, elektrické dosky, relé, spínače, konektory či sviečky. Neobsahuje silikón.

Elektro-kontakt sprej Den Braven značky TECTANE.

Become a Patron!


Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button