Komerčný obvodový simulátor Micro-Cap je teraz zdarma!

Komerčný obvodový simulátor Micro-Cap je teraz zdarma!
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  1440 zobrazení
1
 0
Programy pre elektro a elektroniku
   

Ak hľadáte simulačný program, tak pravdepodobne uvažujete o LTSpice alebo jednom z otvorených simulátorov, ako je Ngspice (ktorý riadi Oregano a QUCs-S) alebo GNUCap. Po minuloročnom uzatvorení softvéru Spectrum však existuje nová bezplatná možnosť: Micro-Cap 12. Možno si myslíte: prečo používať iný simulátor so zatvoreným zdrojom? Všetky simulátory majú konkrétne silné stránky, ale Micro-Cap má veľmi pekné vlastnosti a predáva sa za približne 4 500 dolárov.

Simulátor sa môže pochváliť viacstupňovým schematickým editorom, natívnou robustnou digitálnou simuláciou, analýzou Monte Carlo, 33 000 dielmi vo svojej knižnici, analýzou najhoršieho prípadu a kolapsu, "Smith charts". K dispozícii je vstavaný dizajnér pre aktívne a pasívne filtre. Pozrite sa na brožúru a uvidíte, že ide o veľmi hodnotný softvér.

Modely

Počet podporovaných modelov pre aktívne zariadenia je pôsobivý a zahŕňa niektoré najnovšie modely MOSFET, nielen staré štandardné modely. Dokáže prečítať aj takmer akýkoľvek štandardný model Spice alebo IBIS. Môže tiež exportovať súbory Spice, ak chcete použiť iný mechanizmus alebo zdieľať návrhy s ostatnými používateľmi Spice. Uvádza sa aj niekoľko príkladov. K dispozícii je tiež viac ako 2 000 štandardných digitálnych dielov vrátane všetkých obvyklých 7400 , CD4000 CMOS a dokonca aj ECL.

Ako bonus sme ho vyskúšali pod Win a fungovalo to dobre - aspoň 32-bitová verzia. 64-bitový by pravdepodobne pracoval s trochou presviedčania. Na veľkom monitore možno budete chcieť použiť program "Winecfg" na nastavenie vyššieho nastavenia DPI, aj keď ikony na paneli nástrojov sú pevne stanovené, čo je trochu nepohodlné. Môžete si však vybrať „veľký panel s nástrojmi“ na Možnosti | Preferenčné menu, ktoré vám pomôže.

Vlastnosti

Jedným z príjemných poznatkov je, že si môžete prezrieť simuláciu a interaktívne meniť hodnoty komponentov a ihneď sledovať výsledky.

Spice často používame, keď sme príliš leniví na to, aby sme použili matematiku potrebnú na výber optimálnej sady hodnôt. Pomocou tohto softvéru môžete nastaviť rozsahy pre rôzne komponenty obvodu, oznámiť programu, čo chcete optimalizovať, a vypočíta pre vás tie najlepšie hodnoty.

Analýza medzných hodnôt je jedinečná. Cieľom je spustiť prechodnú analýzu a program určí, či nejaké hodnoty obvodu prekračujú maximálnu hodnotu pre daný komponent. Získate pekný farebný graf, ktorý vám povie, ako blízko máte trvalému poškodeniu obvodu, alebo vám zobrazí priebeh toho, kde a kedy nastane kolaps obvodu.

Ďalšou elegantnou funkciou je, že môžete vytvárať  3D grafy. Toto je užitočné najmä vtedy, ak nastavujete parametre alebo meriate vplyv na zmeny parametrov, ako je napríklad teplota.

Jedna ďalšia vlastnosť, ktorá sa nám páčila, je, že program môže vytvoriť netlist pre programy s plošnými spojmi vrátane programov Protel, Accel, Orcad a PADS. K dispozícii je viac ako 18 000 komponentov v knižnici a rovnako existuje aj editor balíkov. Prajeme si, aby to fungovalo s KiCADom, hoci sme si istí, že by ste si mohli nájsť nejakú konverznú cestu z jedného z dostupných formátov.

Prečo je teraz Micro-Cap zdarma?

Tento softvér sa vyvíjal od roku 1982. Nevieme, aké sú okolnosti ukončenia činnosti spoločnosti Spectrum, ale dúfame, že to naznačuje ďalšiu výkonnejšiu verziu. Ceníme si však bezplatné vydanie tohto výkonného simulátora. Je pravda, že očakávame ďalší vývoj, ale balík sa zdá byť veľmi kompletný a so schopnosťou importovať modely bude veľmi užitočný na dlhú dobu.

Práca s programom a prvé kroky

Ak sa snažíte program naučiť, existuje niekoľko pokynov na spustenie staršej verzie, ktorá by vám mala poskytnúť základné informácie. Na stránke nájdete aj používateľskú príručku a referenčnú príručku.

Išli sme hľadať návody a zistili sme, že [Kiss Analog] práve začala sériu videonávodov. Zatiaľ je iba jeden kompletný (pozri nižšie), ale sme si istí, že ich bude v skorej dobe viac.

Odkaz na stiahnutie - klikni

Zdroj : Hackaday.com

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok?

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok a chceli by ste sa o to podeliť s viac ako 200.000 čitateľmi? Tak neváhajte a dajte nám vedieť, radi ju uverejníme a to vrátane obrazových a video príloh. Rovnako uvítame aj autorov teoretických článkov, či autorov zaujímavých videí z oblasti elektroniky / elektrotechniky.

Kontaktujte nás!


Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button