Namiesto moderného 8jádra staré dvojjadro.

V Číne sa začali objavovať falošné procesory Intel aj v oficiálnych obchodoch
Namiesto moderného 8jádra staré dvojjadro.
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  669 zobrazení
0
 0
Pozor na "fejky"

Akoby Intel problémov nemal dostatok, musia teraz čeliť ďalšiemu - falošné procesory. Práve tie sa totiž začali vo väčších počtoch objavovať na čínskom trhu s počítačovými komponentmi.

Rôzne e-shopy totiž začali predávať procesory Intel, ktoré majú správne označenie, ale pod odvádzačom sa nenachádza vôbec nič alebo starý procesor. Napríklad osemjadrový Intel Core i9-9900K vyzerá na prvý pohľad ako skutočný, pretože má na odvádzači tepla všetko správne a štandardne označené. Po otestovaní ale narazíte na to, že sa napríklad jedná o starý dvojjadrový procesor Intel Pentium Core 2 Duo.

Falošné kúsky sa líšia aj kvalitou, niektoré majú  IHS informácie vypálené laserom ako pri originále, iné majú na sebe len samolepku, kde nesedí ani font s originálom. Niektoré kúsky sa už objavili aj na AliExpresse a dokonca aj na Amazone.

Dúfajme, že ide len o krátkodobú aféru, ale každopádne nakupujte vždy len u overených a známych výrobcov, aby vás nakoniec nečakalo nemilé  prekvapenie s nízkym výkonom procesora. V horšom prípade nebudete mať výkon žiadny a vaša základná doska bude hlásiť, že jej chýba procesor.

Takže pokiaľ zvažujete kúpu nového procesora a chceli by ste čo to z rozpočtu ušetriť, radšej si nechajte zájsť chuť na takéto a podobné lákavé ponuky, aby ste nezostali prekekvapený a nezostali vám oči pre plač a prázdna peňaženka.

Príklad "jednoducho zameniteľných"CPU.

Spôsob označovania originálneho CPU.

Pozor, aby ste nedopadli takto. Príklad "nálepky", ktorá imituje originálne označenie CPU.



Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button