Napredujte s novými technológiami Apacer

Napredujte s novými technológiami Apacer
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  84 zobrazení
0
 0
Počítače a výpočtová technika

Súčasná technológia výroby umožňuje produkciu spoľahlivých 3D TLC NAND flash pamäťových čipov pre priemyselný rozsah teplôt -40 až 85°C. Navyše, technológia Apacer SLC-liteX výrazne zvyšuje počet programovacích/mazacích cyklov.

SLC-liteX a MLC-liteX

Spoločnosť Apacer vyvinula technológiu SLC-lite, ktorá využíva 2D MLC Flash, umožňujúcu uložiť 2 bity/bunku.
Pri programovaní iba jedného z dvoch bitov, najmenej významového bitu (LSB), sa distribúcia prahového napätia správa podobne ako pre SLC flash pamäťovú bunku. Počet programovacích/mazacích (P/E) cyklov sa potom výrazne zvýši a dosiahne až 20 000. Pre porovnanie, štandardná 2D MLC umožňuje 3 000 P/E cyklov.

Apacer použil podobnú koncepciu pre 3D TLC NAND Flash, ktorá umožňuje uložiť 3 bity/bunku. Programovanie iba jedného z troch bitov (SLC-liteX) umožňuje zvýšiť počet P/E cyklov na 30 000. Ak sú naprogramované dva bity (MLC-liteX), počet P/E cyklov dosahuje 10 000.

Na produkty série SLC-liteX sa vzťahuje buď 5-ročná záruka, alebo obdobie, ktoré sa končí v deň, keď SSD prekročil 30 000 vymazaní indikovaných softvérom SMART spoločnosti Apacer, podľa toho, čo nastane skôr.

Prehľad o záručných dobách pre SSD spoločnosti Apacer vám poskytne nasledujúci obrázok:

Úplné znenie záručných podmienok nájdete na stránkach spoločnosti Apacer.

Dobrou správou je, že cena SLC-liteX produktov by mala byť nižšia ako cena podobných SLC-lite produktov.

3D NAND flash pre priemyselný rozsah teplôt -40 až 85°C

Hlavní výrobcovia flash pamäťových čipov ako Kioxia (bývalá Toshiba Memory) dokážu v súčasnosti vyrábať 3D NAND flash čipy s výdržou 3 000 P/E cyklov v priemyselnom rozsahu teplôt -40 až 85°C. To umožnilo spoločnosti Apacer uviesť nové série SSD SV-250 a SV-170 a nové série pamäťových kariet CV110-MSD a CV110-SD.

Rýchlejšie mikroSD a SD karty

Apacer predstavil tiež novú sériu priemyselných MLC mikroSD a SD pamäťových kariet H2-M.
Karty sú dostupné v kapacitách 4 až 32 GB pre štandardný rozsah teplôt -25 až 85 °C, alebo pre priemyselný rozsah teplôt -40 až 85°C. Karty používajú page mapping FTL (flash translation layer), ktorý umožnil splniť požiadavky application performance Class 1 (A1) (IOPS pri čítaní> 1500, IOPS pri zápise > 500) pre karty s kapacitou 8 GB a vyššou.

Séria H2-M tiež používa Read Disturb Management, ktorý zvyšuje spoľahlivosť pre aplikácie, ktoré nepretržite čítajú dáta z pamäťovej karty, ako napríklad prehrávanie videa v slučke.

Zdroj : SOS.sk


Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button