Nekvalitní kabely H05 VV-F výrobce z Číny

Nekvalitní kabely H05 VV-F výrobce z Číny
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  1094 zobrazení
2
 0
Pozor na "fejky"

Vedle nechtěných zdravotních komplikací v návaznosti na zdravotní potíže se (a to nejen pandemické) bohužel setkáváme stále často v našem oboru setkáváme s nechtěnými komplikacemi vyplývajícími z nedisciplinovanosti kabelářských výrobců a importérů, pokud se jedná o dodržování kvalitativních parametrů u výrobků.

Každý chybuje …

Pokud se výrobci přihodí, že přes veškerou snahu dodá na trh výrobek s obtížně čitelným popisem, částečně opomenutým značením nebo jiným méně závažným nedostatkem, který nemá fatální vliv na funkčnost výrobku a bezpečnost uživatele nebo dopad na životní prostředí, neděláme při namátkových kontrolách na trhu žádnou vědu ze zjištěných nedostatků.

… ale opakovaně a bez nápravy?

Pokud však AVK zachytí při namátkové kontrole běžně používaných prodlužovacích přívodů opakovaně nekvalitu použitých harmonizovaných kabelů H05 VV-F, musí zareagovat a také informovat koncové uživatele v kancelářích i domácnostech, … před výrobkem, který pro ně může být nebezpečný a způsobit újmu na zdraví nebo majetku.
Výrobcem dodávajícím uvedený nevyhovující typ kabelu H05 VV-F do zachycených prodlužovacích přívodů je čínská společnost Cixi Yanpu Flame Retardant Plastic Electrical Appliance Co., Ltd. Kabely v prodlužovacích přívodech jsme nechali pokaždé prověřit na nezávislé zkušebně EZÚ, která nám dala ve všech třech případech za pravdu.
Upozorňujeme tímto odběratele, aby se vyhnuli při nákupu výrobkům uvedeného dodavatele a nezpůsobili si tak případné potíže. Také vás chci informovat, že AVK vede souběžné jednání s německou zkušebnou o odejmutí značky VDE na uvedený harmonizovaný výrobek z důvodu opakované porušování kvalitativních parametrů.

Raději se spolehlivým a prověřeným dodavatelem!

Samozřejmě jsme české importéry produktu s nekvalitním kabelem v prodlužovacích přívodech informovali o zjištěných závadách a nedostatcích s požadavkem na stažení nevhodných výrobků z trhu s tím, že jsme pro vás získali jejich příslib k nápravě a spolupráci.
Nicméně na vás milí čtenáři, odběratelé, zákazníci, občané zůstává maximální ostražitost při nákupu kabelářských výrobků. Nepodceňujte elektrické a ni mechanické parametry kabelů a spolehněte se proto na tradiční, seriózní a osvědčené dodavatele s řádným certifikátem.

Zdroj : Vyrobcikabelu.cz



Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button