Nová 8-bitová vývojová doska MCU sa pripája k úzkopásmovým sieťam 5G LTE-M

Nová 8-bitová vývojová doska MCU sa pripája k úzkopásmovým sieťam 5G LTE-M
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  117 zobrazení
2
 0
Arduino a príbuzné platformy

Vývojári sietí IoT hľadajú jednoduchú cestu, ako implementovať bezpečné mobilné pripojenie do svojich aplikácií, ale čelia zložitému návrhu a vysokým nákladom na nasadenie. S cieľom ponúknuť riešenie pre návrhárov sietí, ktorí potrebujú maximálnu flexibilitu umiestnenia, nízku spotrebu energie a jednoduchosť nasadenia, spoločnosť Microchip Technology Inc. predstavuje vývojovú dosku AVR-IoT Cellular Mini Development Board založenú na 8-bitovom mikrokontroléri (MCU) AVR128DB48. Toto riešenie poskytuje robustnú platformu na začatie budovania senzorových a akčných uzlov v úzkopásmových sieťach 5G internetu vecí. 

Zoznámte sa s vývojovou doskou AVR-IoT Cellular Mini

Vývojová doska AVR-IoT Cellular Mini je doska malých rozmerov, ktorá je ideálnym riešením pre vývojárov, ktorí chcú pripojiť zariadenia IoT k dostupnej sieti 5G. Ide o nevyhnutnú funkciu pre zariadenia na cestách alebo umiestnené v odľahlých oblastiach s obmedzenou dostupnosťou sietí s dlhým dosahom (LoRa®) alebo iných riešení LPWAN (Low Power Wide Area Network). Zákazníci môžu využiť flexibilitu a jednoduchosť návrhu, ktoré ponúka najnovšia rodina 8-bitových MCU AVR128DB48, vrátane bezpečnostnej ochrany pomocou zariadenia Microchip ATECC608 CryptoAuthentication™. Zariadenie ATECC608 možno jednoducho nakonfigurovať pre väčšinu hlavných poskytovateľov cloudových služieb prostredníctvom nástroja IoT Provisioning Tool spoločnosti Microchip.

"Spoločnosť Microchip pokračuje v rozširovaní svojej rodiny 8-bitových MCU AVR®, ktoré vývojárom umožňujú jednoduchú a flexibilnú realizáciu rôznych vstavaných návrhov," povedal Greg Robinson, viceprezident marketingu obchodnej jednotky 8-bitových MCU spoločnosti Microchip. "Možnosť pripojiť vzdialené a mobilné zariadenia k úzkopásmovej sieti 5G pomocou 8-bitového MCU otvára nové možnosti pre zariadenia napájané z batérie vďaka kľúčovým faktorom, ako je nízka spotreba v kombinácii s vysokokvalitnými analógovými perifériami."

Vývojová doska AVR-IoT Cellular Mini sa dodáva predkonfigurovaná na odosielanie údajov z palubných svetelných a teplotných senzorov do cloudu, ktoré je možné zobraziť pomocou portálu pieskoviska spoločnosti Microchip. Portál sandbox poskytuje zákazníkom možnosť sledovať a monitorovať svoje zariadenie v reálnom čase zo vzdialeného miesta. Táto funkcia pokrýva základné požiadavky mnohých aplikácií v rôznych priemyselných odvetviach vrátane poľnohospodárstva, priemyslu a energetiky, ako aj v spotrebiteľských oblastiach, ako je preprava tovaru, poplašné systémy, automatizácia budov a diaľkové monitorovanie.

Jednoduchšie, efektívnejšie a hospodárnejšie

S cieľom poskytnúť vývojárom ešte jednoduchšie, efektívnejšie a cenovo výhodnejšie riešenie na pripojenie zariadení IoT k 5G pomocou MCU AVR128DB48 spoločnosť Microchip v spolupráci so spoločnosťou Sequans zaradila do ponuky jednočipové rádio Monarch 2 GM02S vybavené 5G LTE-M a úzkopásmovým IoT. Spoločnosť Microchip tiež spolupracovala so spoločnosťou Truphone, aby poskytla SIM kartu pre mobilnú službu, ktorá ponúka spoľahlivé pokrytie po celom svete. "Monarch 2 GM02S je 5G-ready LTE-M a úzkopásmové IoT riešenie na jednom čipe, ktoré sme navrhli špeciálne pre úzkopásmové IoT aplikácie vrátane senzorov, nositeľných zariadení a iných zariadení s nízkym objemom dát a nízkou spotrebou energie," povedal Didier Dutronc, výkonný viceprezident pre stratégiu partnerstva v spoločnosti Sequans. "Spoluprácou so spoločnosťou Microchip na jej bunkovej doske AVR-IoT zjednodušujeme a znižujeme náklady na návrh zariadení IoT." "Sme odhodlaní znovuobjaviť spôsob, akým sa ľudia, veci a podniky spájajú, prostredníctvom našej prelomovej technológie vstavanej SIM karty (eSIM)," povedal Steve Alder, riaditeľ pre rozvoj podnikania spoločnosti Truphone. "Vlastníctvo a prevádzka všetkých prvkov ekosystému eSIM vo vlastnej réžii spolu s prístupom k veľkému množstvu mobilných sietí s nízkou spotrebou energie prostredníctvom jediného SKU SIM karty poskytuje zákazníkom spoločnosti Microchip, ktorí chcú pripojiť zariadenia internetu vecí, mobilné služby budúcnosti."

Vývojová doska AVR-IoT Cellular Mini je skvelým riešením pre tvorcov a hobbyistov, pretože sa hodí do formátu Adafruit Feather. Je vybavená konektorom Qwiic/Stemma I2C na jednoduché rozšírenie funkčnosti, čím vytvára jasnú cestu k výrobe. Je tiež kompatibilný s Arduino® a je podporovaný knižnicou Microchip Github, ktorá poskytuje funkcie pre HTTPS, MQ Telemetry Transport (MQTT), nízku spotrebu a ďalšie.  

Vývojové nástroje

Používatelia môžu navštíviť stránku SandBox Microchip, kde nájdu návod na kroky potrebné na spustenie a vytvorenie spojenia s vývojovou doskou AVR-IoT Cellular Mini.

Vývojová doska AVR-IoT Cellular Mini Development Board (číslo dielu EV70N78A) je k dispozícii za 59,99 USD.

Informácia : Pokiaľ sa vám článok páčil a máte záujem o viac takýchto článkov, podporte drobnou sumou jeho autora. Ďakujeme
Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok?

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok a chceli by ste sa o to podeliť s viac ako 250.000 čitateľmi? Tak neváhajte a dajte nám vedieť, radi ju uverejníme a to vrátane obrazových a video príloh. Rovnako uvítame aj autorov teoretických článkov, či autorov zaujímavých videí z oblasti elektroniky / elektrotechniky.

Kontaktujte nás!


Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button