Nová unikátna uzamykateľná zástrčka Schaffner zabraňuje náhodnému odpojeniu zo zásuvky

Nová unikátna uzamykateľná zástrčka Schaffner zabraňuje náhodnému odpojeniu zo zásuvky
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  104 zobrazení
2
 0
Nový produkt
Informácia : Toto je stručná informácia o novom produkte v ktorej sú zdôraznené funkcie, aplikácie a technické špecifikácie novo vydaných produktov.

Spoločnosť Schaffner uvádza na trh nový napájací konektor, ktorý rozširuje ponuku konektorov so zámkom IEC na zabránenie náhodnému odpojeniu a na zníženie elektrického šumu.

Spoločnosť Schaffner Holdings ponúka špeciálne uzamykateľné zástrčky, vďaka ktorým zostanú napájacie káble pripojené a do počítačov a iných elektronických zariadení bude prúdiť energia. Ich najnovší model, IL13P-S, je dvojitý blokovací napájací konektor C14/C20 IEC. Tieto zástrčky nájdu uplatnenie v zariadeniach na spracovanie dát, ako sú servery a dátové centrá, zdravotnícke zariadenia a niektoré priemyselné zariadenia.

Náhodné odpojenie od siete

Na prvý pohľad je náhodné odpojenie zo siete nepríjemné, ale nezdá sa, že by predstavovalo závažný problém. Ak sa odpojí jeden počítač pracovnej stanice, v najhoršom prípade sa možno stratia niektoré údaje. Avšak náhodné odpojenie zdravotníckeho zariadenia môže znamenať otázku života alebo smrti. Odpojený robot vo výrobnom prostredí sa pri náhodnom odpojení môže náhodne reštartovať, čo nemusí byť bezpečné pre okolitých pracovníkov. Existuje mnoho ďalších prípadov, keď náhodné odpojenie zariadenia zo siete môže spôsobiť značné nebezpečenstvo alebo škodu.

Zástrčka so zámkom Schaffer má špeciálne navrhnuté svorky, ktoré udržia zástrčku bezpečne v zásuvke. Tieto uzamykateľné zástrčky poskytnú istotu v týchto kritických aplikáciách.

Znížený elektrický šum

Uvoľnené zástrčky sa môžu v zásuvke oprieť a poskytovať zariadeniam zdanlivo nepretržité napájanie. Avšak to, že sa zdá, že zariadenie nie je odpojené, neznamená, že má pevné pripojenie. Predstavte si napríklad počítačový monitor s uvoľneným pripojením. Príležitostne sa kábel uvoľní a obsluha ho zatlačí späť na miesto. Pokiaľ operátor vidí obrazovku každý deň, nevidí problém. Tento uvoľnený spoj však môže občas spôsobiť oblúk a generovať elektromagnetické rušenie (EMI), ktoré môže narušiť bezdrôtové komunikačné metódy, poškodiť údaje na citlivých prístrojoch a viesť k iným problémom. Pri uzamykateľnej zástrčke je spojenie isté, pričom kolíky zostávajú spojené vo svojich zásuvkách. Tým sa zníži EMI a tieto signály zostanú nepoškodené.

Štíhle uzatváracie zátky Schaffner pre vstupné filtre IL 13, IL 13 P a IL 19.

Napájacie konektory IEC

Nové blokovacie zástrčky vyvinuté spoločnosťou Schaffner sa ponúkajú v mnohých domácich a medzinárodných štandardných konektoroch. Blokovacie zástrčky sú dvojdielne, jedna pre napájací kábel a druhá pre vstupnú zásuvku. Vstupnú zásuvku mnohých zariadení možno upraviť tak, aby bolo možné použiť uzamykací mechanizmus, a napájací kábel možno dodať so zabudovaným konektorom.

Káble sú dimenzované na 10 A, 15 A a 20 A a sú vhodné pre napätie do 250 V. Káble sú k dispozícii v štyroch farbách (červená, modrá, biela a čierna) a v rôznych dĺžkach od 0,5 metra do 4 metrov.

Riešenia napájania od spoločnosti Schaffner

Spoločnosť Schaffner slúži priemyselným a výrobným zákazníkom od roku 1962 ako inovátor v oblasti kontinuity a kvality napájania. Poskytuje riešenia napájania vrátane zástrčiek a káblov, filtrov EMI, antén, transformátorov a ďalších elektrických zariadení na čistenie signálov a obmedzenie poškodenia dát v týchto náročných prostrediach. Okrem blokovacích konektorov vyrábajú filtre na filtrovanie vysokých aj nízkych frekvencií, ako aj na zvýšenie účinníka. Ich zariadenia sa nachádzajú v lekárskom, automobilovom priemysle a v oblasti dátových služieb.

Zdroj : Schaffner

Nový produkt

Toto je forma obsahu, ktorá umožňuje priemyselným partnerom zdieľať s čitateľmi stránok ElektroLab užitočné novinky, správy a technológie spôsobom, na ktorý sa redakčný obsah nehodí. Výber publikovania nových produktov podlieha prísnym redakčným usmerneniam so zámerom ponúknuť čitateľom užitočné správy a technické poznatky. Názory a stanoviská vyjadrené v tejto kategórii sú názormi partnera a nie nevyhnutne názormi ElektroLab.eu alebo jej autorov.



Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button