Nové nehorľavé polyftalamidy pre konektory vo vozidlách, spotrebičoch a spotrebnej elektronike.

Nové nehorľavé polyftalamidy pre konektory vo vozidlách, spotrebičoch a spotrebnej elektronike.
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  51 zobrazení
1
 0
Nový produkt
Informácia : Toto je stručná informácia o novom produkte v ktorej sú zdôraznené funkcie, aplikácie a technické špecifikácie novo vydaných produktov.

Nové zmesi PPA od spoločnosti BASF vykazujú vysoké elektrické hodnoty RTI a zároveň neobsahujú halogény podľa normy EN 50642 na základe ktorej poskytlo portfólio pre konektory vo vozidlách, spotrebičoch a spotrebnej elektronike.

Spoločnosť BASF teraz rozširuje svoje portfólio polyftalamidov (PPA) o rôzne triedy spomaľovačov horenia, ktoré kombinujú vysokú tepelnú stabilitu s vynikajúcou elektrickou izoláciou a nízkou absorpciou vody. Vyznačujú sa vysokými elektrickými hodnotami RTI (RTI = relatívny tepelný index) nad 140 °C a zároveň sú bezhalogénové podľa normy EN 50642, čím zabraňujú korózii a poruchám elektrických častí pri použití vo vlhkých podmienkach. Bezhalogénové PPA na báze PA9T, PA66/6T, PA6T/66 a PA6T/6 umožňujú aj lepšiu farebnosť a dlhú farebnú stálosť. S týmito novými nehorľavými triedami ponúka BASF prispôsobené portfólio E&E, ktoré otvára nové možnosti pre aplikácie, ako sú konektory na prenos energie alebo dát vo vozidlách, spotrebičoch a spotrebnej elektronike, ako aj pre diely e-mobility, miniatúrne ističe, spínacie zariadenia a senzory.

Karty UL pre štyri nové triedy PPA vykazujú vynikajúce elektrické hodnoty RTI a ponúkajú rôznorodé úrovne výkonu pre rôzne požiadavky na súčiastky. "Vďaka našim novým optimalizovaným triedam sme naše široké portfólio PPA FR rozvinuli do podoby komplexného riešenia pre všetky druhy potrieb našich zákazníkov, pokiaľ ide o materiály E&E," hovorí Abdullah Shaikh, vedúci globálneho tímu PPA. "Ponúkame PPA so stabilnými tepelnými a mechanickými vlastnosťami pre klasické E&E komponenty, tiež s nehalogénovanými retardérmi horenia, až po triedy s RTI, ktoré sú lepšie ako štandard na trhu. Je to naša odpoveď na nové trendy, ako sú bezhalogenidové tepelné stabilizátory, ktoré zabraňujú kontaktnej korózii v citlivých komponentoch vystavených teplu a vlhkosti. Naše materiály tak zabezpečujú, aby sa zariadenia E&E nepokazili a dlhodobo správne fungovali."

Teraz je k dispozícii na celom svete: Ultramid® One J s najvyššou elektrickou hodnotou RTI

Produktový rad zahŕňa ľahko spracovateľný Ultramid® One J 60X1 V30, PA66/6T získaný od spoločnosti Solvay a teraz celosvetovo dostupný pre zákazníkov spoločnosti BASF. Spolu s priekopníkom PPA Ultramid® TKR 4340G6 (PA6T/6) ponúka nielen najvyššiu elektrickú hodnotu RTI 160 °C, ale aj veľmi ľahkú spracovateľnosť. PA9T Ultramid® Advanced N3U41G6 vykazuje elektrickú hodnotu RTI 150 °C pri extrémne nízkej absorpcii vody, čo je rozhodujúce pre spracovanie SMT (technológia povrchovej montáže). Jeho vynikajúca chemická odolnosť v kombinácii s najstabilnejšími mechanickými vlastnosťami spomedzi všetkých PPA pri zvýšených teplotách ho robia obzvlášť vhodným pre elektronické aplikácie. Ultramid®Advanced T2340G6 je PA6T/66 s veľmi dobrou tekutosťou s elektrickou RTI 150 °C a ideálne sa hodí napr. na konektory typu "vodič-doska" a "doska-doska".

Všetky nehorľavé materiály v portfóliu PPA si zachovávajú vysokú mechanickú a dielektrickú pevnosť pri zvýšených teplotách. Vykazujú veľmi dobrú rozmerovú stabilitu vďaka nízkej a pomalej absorpcii vody, ako aj nízkemu koeficientu tepelnej rozťažnosti. Umožňujú hodnotenie V-0 pri hrúbkach do < 0,4 mm a sú v súlade s normou pre vedenie káblov CMS EN 50654 (2018-05). Diely E&E tak profitujú z nehorľavých tried PPA tým, že si zachovávajú svoje mechanické a elektrické vlastnosti po tepelnom starnutí a dlhodobom používaní.

O Ultramid® Advanced

Portfólio polyftalamidov spoločnosti BASF je založené na šiestich polyméroch :

  • Ultramid® Advanced N (PA9T),
  • Ultramid® Advanced T1000 (PA6T/6I),
  • Ultramid® Advanced T2000 (PA6T/66),
  • Ultramid® T KR (PA6T/6),
  • Ultramid® One J (PA66/6T),
  • Ultramid® D3 (PA/PPA).

Otvárajú dvere novej generácii ľahkých, vysoko výkonných plastových komponentov v mnohých rôznych odvetviach vrátane automobilového priemyslu, elektroniky a elektrických zariadení, strojárstva a spotrebného tovaru. Portfólio PPA je dostupné na celom svete a dopĺňa ho simulačný nástroj Ultrasim® spoločnosti BASF a rozsiahle skúsenosti s vývojom aplikácií. Zahŕňa viac ako 50 zmesí pre vstrekovanie a vytláčanie, výrobky s retardérmi horenia alebo bez nich. Zmesi sú k dispozícii v rôznych farbách, od bezfarebných až po čierne s laserovou značkou, s výstužou z krátkych, dlhých alebo minerálnych vlákien a s rôznymi tepelnými stabilizátormi.

Zdroj : Basf

Nový produkt

Toto je forma obsahu, ktorá umožňuje priemyselným partnerom zdieľať s čitateľmi stránok ElektroLab užitočné novinky, správy a technológie spôsobom, na ktorý sa redakčný obsah nehodí. Výber publikovania nových produktov podlieha prísnym redakčným usmerneniam so zámerom ponúknuť čitateľom užitočné správy a technické poznatky. Názory a stanoviská vyjadrené v tejto kategórii sú názormi partnera a nie nevyhnutne názormi ElektroLab.eu alebo jej autorov.



Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button