Nové pribíjateľné solárne šindle sa montujú ako klasické, šetria však elektrinu

Nové pribíjateľné solárne šindle sa montujú ako klasické, šetria však elektrinu
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  790 zobrazení
2
 0
Výroba energie alternatívnym spôsobom

Pri cenovom šialenstve, ktoré zažíva trh s elektrickou energiou, bude zrejme rásť dopyt po lokálnych fotovoltaických riešeniach na rezidenčných stavbách. Či už v dome, alebo v chate umožnia získať úplnú nezávislosť od rozvodnej siete pri ostrovných, alebo aspoň výrazne znížiť odber elektriny pri hybridných systémoch.

Efektívnou a estetickou voľbou sú solárne strechy, pri ktorých plnia solárne články, alebo panely zároveň funkciu strešnej krytiny. Silnú kampaň v tomto smere vyvíja napríklad Tesla, ktorá je jedným z ich výrobcov.

Ale Tesla nie je jediným inovátorom v tejto oblasti. GAF Energy, sesterská spoločnosť GAF, najväčšej spoločnosti v Severnej Amerike v sektore striech a hydroizolácií predstavila prvý pribíjateľný solárny šindeľ na svete s označením Timberline Solar Energy Shingle. Energy Shingle je skombinovaný s ďalšími štandardnými strešnými komponentmi a vytvára tak strešný systém „Timberline Solar“.

GAF Energy tvrdí, že ide o jediný produkt na integráciu solárnej technológie do existujúcich strešných systémov a materiálov na vytvorenie plnohodnotnej solárnej strechy. Pribíjateľné solárne šindle GAF Energy majú údajne porovnateľnú odolnosť voči poveternostným vplyvom ako klasické strešné šindle Timberline HD/HDZ od GAF.

Pribíjateľné solárne šindle majú elektronické komponenty na prednej strane namiesto zadnej, takže sú ľahko prístupné pre servis. V septembri 2021 získal strešný systém Timberline Solar certifikáciu, ktorá oprávňuje GAF Energy inštalovať ho na obytné strechy ako strešný produkt a produkt na výrobu solárnej energie. Ide údajne o prvú takúto krytinu, cerifikovanú pre oba účely.

Ročne sa na domoch v USA nainštaluje viac ako päť miliónov nových striech a štvrtinu z nich dodáva GAF. Vďaka prístupu do národnej siete dodávateľov GAF má jej dcéra GAF Energy dobrú východiskovú pozíciu stať sa silným konkurentom Tesly. Určite to pomôže zvýšiť výrobu elektriny zo slnka na rodinných domoch a ďalších rezidenčných stavbách.

Timberline Solar Energy Shingle sa budú vyrábať v novom závode spoločnosti v kalifornskom San José a na trh budú uvedené už vtento mesiac.

Zdroj : Electrek

Solární šindele za výborné ceny naleznete také na firmy.cz.

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok?

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok a chceli by ste sa o to podeliť s viac ako 200.000 čitateľmi? Tak neváhajte a dajte nám vedieť, radi ju uverejníme a to vrátane obrazových a video príloh. Rovnako uvítame aj autorov teoretických článkov, či autorov zaujímavých videí z oblasti elektroniky / elektrotechniky.

Kontaktujte nás!


Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button