Nový MOSFET Infineon CoolSiC™ pre napätia 650 V, 1200 V a 1700 V od spoločnosti Rutronik

Nový MOSFET Infineon CoolSiC™ pre napätia 650 V, 1200 V a 1700 V od spoločnosti Rutronik
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  143 zobrazení
1
 0
Komponenty

MOSFETy CoolSiC™ od spoločnosti Infineon využívajú optimalizovaný, najmodernejší proces výroby polovodičov, ktorý umožňuje docieliť čo najnižšie straty v aplikáciách a zároveň najvyššiu spoľahlivosť pri prevádzke. MOSFETy s menovitými napäťovými triedami 1700 V, 1200 V a 650 V a odpormi v priamom smere od 27 mΩ do 1000 mΩ sa ideálne hodia na integráciu do aplikácií, ako sú fotovoltické meniče, nabíjanie batérií, skladovanie energie, pohony motorov, UPS, pomocné zdroje, SMPS a podobne.

Tieto MOSFETy sú ideálne pre obvody s korekciou účinníka (PFC), obojsmerné topológie a DC-DC meniče alebo DC-AC meniče. Okrem toho zaujmú vynikajúcou odolnosťou voči nežiaducim parazitným efektom pri zapnutí a nízkymi dynamickými stratami, a to aj pri nulovom vypínacom napätí v mostíkových topológiách.

Použitím technológie CoolSiC™ Trench je umožnený flexibilný súbor parametrov, ktorý sa využíva na implementáciu funkcií špecifických pre jednotlivé aplikácie v príslušnom produktovom portfóliu:

  • Napríklad 650 V CoolSiC™ MOSFETy ponúkajú optimalizované spínanie pri vysokých prúdoch a nízkych kapacitách. Sú určené pre priemyselné aplikácie, ako sú servery, telekomunikácie a motorové pohony.
  • Rad 1200 V MOSFET je vhodný pre priemyselné aj automobilové aplikácie, ako sú palubné nabíjačky/PFC, pomocné meniče a zdroje neprerušovaného napájania (UPS).
  • Typológia flyback charakterizuje 1700 V variant, vďaka čomu je ideálny na použitie v systémoch na skladovanie energie, rýchle nabíjanie elektrických vozidiel, riadenie napájania (SMPS) a riešenia solárnych systémov.

Menej ponúka viac Infineon EiceDRIVER™ ponúka rad vybraných ovládačov IC, ktoré spĺňajú požiadavky na extrémne rýchle spínanie SiC MOSFET. V kombinácii s produktmi CoolSiC umožňujú vyššiu účinnosť, zníženie požiadaviek na chladenie, úsporu miesta a hmotnosti, zníženie počtu použitých komponentov a zvýšenie spoľahlivosti systému s dlhšou životnosťou pri nižších nákladoch na systém.

Vlastnosti:

  • Nízko kapacitné prechody
  • Spínanie nezávislé od teploty a nízke straty vedením, najmä pri čiastočnom zaťažení
  • Vnútorná dióda s nízkym spätným nábojom
  • Bezprahové charakteristiky v zapnutom stave; prahové napätie Uth > 4 V
  • Vynikajúca spoľahlivosť hradla
  • Riadenie kompatibilné s IGBT (+18 V)
  • Skratová a lavínová odolnosť
  • Vyššia frekvencia prevádzky

Ďalšie informácie o MOSFEToch CoolSiC™ spoločnosti Infineon a možnosť ich priameho objednania nájdete na adrese www.rutronik24.com.

Zdroj : Rutronik24

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok?

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok a chceli by ste sa o to podeliť s viac ako 200.000 čitateľmi? Tak neváhajte a dajte nám vedieť, radi ju uverejníme a to vrátane obrazových a video príloh. Rovnako uvítame aj autorov teoretických článkov, či autorov zaujímavých videí z oblasti elektroniky / elektrotechniky.

Kontaktujte nás!


Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button