Prvá mini PCIexpress karta s čipom pre neurónové siete

Prvá mini PCIexpress karta s čipom pre neurónové siete
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  200 zobrazení
2
 0
Počítače a výpočtová technika

Doska PCIe založená na pokročilom procesore neurónovej siete umožňuje tréning a učenie AI na samotnom zariadení bez akejkoľvek závislosti od cloudu. Spoločnosť Brainchip začala prijímať prvé objednávky na prvú komerčne dostupnú dosku Mini PCIe využívajúcu pokročilý procesor neurónových sietí Akida.

Dosky Mini PCIe pohaňané čipom AKD1000 v cene za 499 USD je možné jednoducho zapojiť do už existujúceho systému a odomknúť tak možnosti širokej škály špičkových aplikácií AI, vrátane Smart City, Smart Health, Smart Home a Smart Transportation. BrainChip tiež ponúkne úplné súbory návrhového rozloženia PCIe a zoznam materiálov (BOM) systémovým integrátorom a vývojárom, aby im umožnili zostaviť si vlastné dosky a implementovať tak čipy AKD1000 vo veľkom ako samostatný embedded akcelerátor alebo ako koprocesor. .

Dosky poskytujú možnosť vykonávať školenia a učenie AI na samotnom zariadení bez závislosti od cloudu. Čipy pripravené na výrobu poskytujú vysokorýchlostné neuromorfné spracovanie údajov zo senzorov pri nízkej cene, vysokej rýchlosti a veľmi nízkej spotrebe energie so zabudovaným zabezpečením.

Na vývoji našej technológie Akida pracujeme už viac ako desať rokov a s plnou komerčnou dostupnosťou nášho AKD1000 sme pripravení plne realizovať našu víziu,“ povedal Sean Hehir, CEO BrainChip. „Iné technológie jednoducho nie sú schopné autonómneho, postupného učenia pri mimoriadne nízkej spotrebe energie, ktoré môžu poskytnúť riešenia BrainChip. Dostať tieto čipy do čo najväčšieho počtu rúk je spôsob, akým sa nová generácia AI stáva realitou

Uvedenie novej dosky PCIe od BrainChip na trh úzko súvisí s ponukou vývojových súprav spoločnosti predstavených v októbri. Dve vývojové súpravy – vývojová súprava x86 Shuttle PC, ako aj vývojová súprava Raspberry Pi na báze ARM – obe obsahujú čip AKD1000 na doske Mini PCIe a sú dostupné pre partnerov, veľké podniky a výrobcov OEM.

Čipy AKD1000 od BrainChip a dosku PCIe je možné zakúpiť na stránke shop.brainchipinc.com

Zdroj : BrainChip

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok?

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok a chceli by ste sa o to podeliť s viac ako 200.000 čitateľmi? Tak neváhajte a dajte nám vedieť, radi ju uverejníme a to vrátane obrazových a video príloh. Rovnako uvítame aj autorov teoretických článkov, či autorov zaujímavých videí z oblasti elektroniky / elektrotechniky.

Kontaktujte nás!


Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button