Raspberry Pi spúšťa online editor kódu pre deti na výučbu programovania

Raspberry Pi spúšťa online editor kódu pre deti na výučbu programovania
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  300 zobrazení
1
 0
Arduino a príbuzné platformy
   

Raspberry Pi je už dlho známe svojím záväzkom k vzdelávaniu a povzbudzovaním mladých ľudí, aby sa venovali kódovaniu. Najnovším krokom spoločnosti v tomto smere je spustenie online editora kódu, ktorý má deťom uľahčiť výučbu programovania.

Online editor kódu je v súčasnosti vo fáze beta, čo znamená, že ho treba ešte dokončiť a niektoré veci nemusia vyzerať alebo fungovať tak dobre ako finálny produkt. Spustenie editora je však aj tak významným krokom vpred pre Raspberry Pi a jeho poslanie pomôcť väčšiemu počtu detí naučiť sa kódovať.

Nový editor kódu je webový nástroj, ktorý používateľom umožňuje písať a spúšťať kód priamo v prehliadači. Je navrhnutý tak, aby bol intuitívny a ľahko použiteľný, s čistým a jednoduchým rozhraním, ktoré začiatočníkom uľahčuje začiatky.

Jednou z hlavných výhod nového editora kódu je, že je prístupný odkiaľkoľvek s pripojením na internet. To znamená, že deti sa môžu naďalej učiť a pracovať na svojich zručnostiach v oblasti kódovania, aj keď nie sú v triede.

Ďalšou výhodou nového editora kódu je, že je plne integrovaný s ekosystémom Raspberry Pi. To znamená, že bez problémov spolupracuje s ostatnými nástrojmi a zdrojmi Raspberry Pi, čo deťom uľahčuje začiatky s kódovaním a elektronikou.

Uvedenie nového editora kódu je len najnovším príkladom záväzku spoločnosti Raspberry Pi v oblasti vzdelávania a digitálnej tvorby. Spoločnosť je dlhodobo zástancom výučby detí v oblasti kódovania a vytvorila širokú škálu zdrojov a nástrojov, ktoré jej v tom pomáhajú.

Raspberry Pi sa tiež podieľa na mnohých vzdelávacích iniciatívach vrátane Code Club a Raspberry Pi Foundation. Cieľom týchto iniciatív je poskytnúť mladým ľuďom zručnosti a zdroje, ktoré potrebujú na to, aby sa stali digitálnymi tvorcami budúcnosti.

Raspberry Pi Editor má všetko, čo potrebujete na realizáciu svojich nápadov. Tak prečo čakať? Vyskúšajte Raspberry Pi Editor ešte dnes a objavte radosť z kódovania!

Informácia : Pokiaľ sa vám článok páčil, informácie v ňom boli pre vás užitočné a máte záujem o viac takýchto článkov, podporte drobnou sumou jeho autora. Ďakujeme
Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok?

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok a chceli by ste sa o to podeliť s viac ako 360.000 čitateľmi? Tak neváhajte a dajte nám vedieť, radi ju uverejníme a to vrátane obrazových a video príloh. Rovnako uvítame aj autorov teoretických článkov, či autorov zaujímavých videí z oblasti elektroniky / elektrotechniky.

Kontaktujte nás!


Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button