RICOH R5613 – ochranný integrovaný obvod pro Li-Ion batérie

RICOH R5613 – ochranný integrovaný obvod pro Li-Ion batérie
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  266 zobrazení
1
 0
Komponenty

R5613 od spoločnosti RICOH je primárna ochrana pre dobíjacie jednočlánkové lítium-iónové a lítium-polymérové ​​batérie. Je navrhnutý tak, aby udržiaval článok batérie v optimálnom stave a predchádzal tak kritickým podmienkam pri preťažení.

Spoločnosť Ricoh má viac ako 20 rokov skúseností s vývojom integrovaných obvodov pre ochranu batérií. Integrovaný obvod R5613 od Ricoh Electronic Devices preto ponúka spoľahlivú ochranu proti prebíjaniu, nadprúdu, hlbokému vybitiu a ochranu proti skratu. Tento integrovaný obvod je navrhnutý tak, aby bol batériový článok udržiavaný v čo najoptimálnejšom stave. Je vybavený RST pinom, ktorý je schopný prepnúť externý MOSFET do stavu RESET alebo núteného pohotovostného režimu. Medzi cieľové aplikácie patria Li-Ion batérie alebo sady batérií pre prenosné zariadenia, ako sú smartphony, smart hodinky, fitness trackery a iné elektronické zariadenia.

Aplikačná schéma RICOH R5613

Integrované obvody R5613 majú oveľa nižšiu prúdovú spotrebu (typ. 2,0 - 2,5 uA) v porovnaní s predchádzajúcou radou. R5613 automaticky prejde do pohotovostného režimu, akonáhle napätie článku klesne pod určitú prahovú hodnotu. Niektoré vnútorné obvody sa vypnú, a to zníži celkovú spotrebu prúdu čo značne eliminuje ďalšie vybíjanie batérie. Navyše hodnota odporu externého snímacieho rezistora môže byť až 1,5 MOhm, čo má za následok lepší odvod tepla pri vysokých prúdoch.

Obvody R5613 sú k dispozícii v rôznych verziách s rôznymi funkciami. Napríklad 0V nabíjanie batérie, ktoré umožňuje povoliť / zakázať nabíjanie batérie z hlbokého vybitia. Ďalším funkciou je automatické blokovanie pri prepätí, podpätí či nadprúde.

Púzdro DFN1616-8B. Rozmery 1.6mm x 1.6mm x 0.4mm

Vlastnosti

  • Voliteľný rozsah a presnosť
  • RST Pin: RESET / Pohotovostný režim
  • Automatická ochrana voči prepätiu, podpätiu a nadprúdu
  • Voliteľné vybíjacie napätie nadprúdu: Auto Release1 (V- = VDD × 0,8 V) / Auto Release2 (V- = 0,1 V) / Latch
  • Rozmery QFN púzdra: 1,6 x 1,6 x 0,4 mm

Video

Viac informácií - klikni



Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button