Rozlúčili ste sa s Explorerom? Pripravte sa, pretože aj pre Windows 8.1 už zvoní umieračik

Rozlúčili ste sa s Explorerom? Pripravte sa, pretože aj pre Windows 8.1 už zvoní umieračik
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  89 zobrazení
2
 0
Počítače a výpočtová technika

Pred nedávnom sme vás informovali o konci jedného z najstarších internetových prehliadačov v histórii - konkrétne Internet Explorer. Užívatelia a to najmä tá časť, ktorá stále doposiaľ používa Windows 8.1 by preto mala spozornieť, nakoľko spoločnosť Microsoft už oficiálne ohlásila ukončenie jeho podpory.

Windows 8.1 sa objavil na scéne v roku 2013, teda približne rok po debute svojho nie veľmi podareného predchodcu, a mal odstrániť niektoré nedostatky systému Windows 8. Hoci išlo o zlepšenie, stále to nebolo až také skvelé a spoločnosť Microsoft bola viac než šťastná, že v lete 2015 začala zavádzať systém Windows 10.

Microsoft údajne pripravuje kampaň, v ktorej bude používateľov systému Windows 8.1 informovať o blížiacom sa konci životnosti tohto operačného systému. Redmond začal ukončovať podporu systému Windows 8.1 9. januára 2018, keď sa skončila hlavná podpora tohto operačného systému. Dňa 10. januára 2023 sa oficiáne skončí obdobie predĺženej podpory a od vtedy sa už nebude dodávať žiadna technická pomoc, aktualizácie a ani žiadne bezpečnostné záplaty.

Podľa spoločnosti StatCounter je systém Windows 8.1 nainštalovaný len na 3,06 % počítačov na celom svete. Spoločnosť Microsoft už teraz pripúšťa, že väčšina systémov s operačným systémom Windows 8.1 nebude spĺňať hardvérové požiadavky na aktualizáciu na systém Windows 11, ale pre niektorých môže byť systém Windows 10 stále možnosťou. Napriek tomu je koniec podpory systému Windows 10 naplánovaný na 14. októbra 2025, teda o niečo viac ako tri roky. Keď sa to vezme do úvahy, nový počítač s operačným systémom Windows 11 môže byť pre niektorých najlepšou cestou prechodu na nový systém.

Podľa Mary Jo Foleyovej zo ZDNet začne Microsoft v júli posielať používateľom systému Windows 8.1 oznámenia o blížiacom sa dátume ukončenia podpory.

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok?

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok a chceli by ste sa o to podeliť s viac ako 250.000 čitateľmi? Tak neváhajte a dajte nám vedieť, radi ju uverejníme a to vrátane obrazových a video príloh. Rovnako uvítame aj autorov teoretických článkov, či autorov zaujímavých videí z oblasti elektroniky / elektrotechniky.

Kontaktujte nás!


Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button