Smartfóny Google Pixel budú mať súpravy na opravu DIY od iFixit a päť rokov aktualizácií

Smartfóny Google Pixel budú mať súpravy na opravu DIY od iFixit a päť rokov aktualizácií
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  170 zobrazení
2
 0
Mobilné telefóny a mobilné technológie

Spoločnosti Google a iFixit spoločne podpísali dohodu, ktorá zabezpečí, že takmer pre všetky existujúce smartfóny radu Pixel ako aj všetky pripravované zariadenia Pixel budú mať k dispozícii súpravy na opravu DIY (Do It Yourself). iFixit.com bude neskôr v tomto roku predávať originálne súčiastky Google jednotlivo alebo v súpravách.

Spoločnosť Google potvrdila, že podporuje hnutie Right to Repair (Právo na opravu) a spojila sa so spoločnosťou iFixit, aby spustila program samoopravy pre majiteľov zariadení Pixel. iFixit v samostatnom príspevku na blogu oznámila, že program samoopravy zariadení Pixel spustí už v lete 2022. Program samoopravy, ako aj komponenty budú k dispozícii v USA, Spojenom kráľovstve, Kanade, Austrálii a krajinách EÚ, kde sa zariadenia Pixel oficiálne predávajú, takže sa máme na čo tešiť aj u nás.

Program bude ponúkať najmä kľúčové komponenty, ako sú batérie, fotoaparáty a náhradný displej, ako aj ďalšie súčasti, ktoré sú vo všeobecnosti potrebné na vykonanie opravy smartfónu Pixel. Tieto komponenty budú k dispozícii aj jednotlivo. Majitelia smartfónov Pixel, ktorí doposiaľ nemajú skúsenosti  opravou typu "urob si sám", by si však mali tieto komponenty zakúpiť ako súčasť "opravnej súpravy- Fix Kit".

Súprava na opravu zariadení Google Pixel od spoločnosti iFixit sa dodáva so všetkými nástrojmi potrebnými na bezpečné vykonanie opravy spôsobom "urob si sám". Tieto súpravy budú obsahovať skrutkovač, špáradlá a iOpener. Zariadenie iOpener má byť starostlivo kalibrované ohrievacie zariadenie, ktoré je navrhnuté tak, aby priamo a rovnomerne pôsobilo teplom na komponenty telefónu, ktoré sú spojené lepidlom.

Súprava bude obsahovať aj náhradné lepidlo a lepivé výseky ktoré zabezpečia opätovné vodotesne zapúzdrenie telefónu, sadu šiestich otváracích klieští, otvárací nástroj iFixit, prísavnú rukoväť, uhlovú pinzetu, presný bitový nadstavec s integrovaným nástrojom na vysunutie SIM karty a 4 mm presné bity, ktoré sú určené pre konkrétny model.

Spoločnosť Google uviedla, že všetky budúce smartfóny radu Pixel budú automaticky zahrnuté do programu samoopravy. Mimochodom, spoločnosť už uzavrela partnerstvá s viacerými poskytovateľmi opráv vrátane uBreakiFix. Okrem podpory a propagácie hnutia Právo na opravu pomáha spoločnosť Google predĺžiť životnosť smartfónu Pixel aj tým, že pre najnovšie modely Pixel ponúka päťročné bezpečnostné aktualizácie. Program sa však začína až od radu Pixel 6.

Spoločnosť iFixit už spolupracovala so spoločnosťami Samsung a Steam. Hoci spoločnosť nemá dohodu so spoločnosťou Apple pre telefóny iPhone, tá ponúka svoju vlastnú službu.

Zdroj : Neowin

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok?

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok a chceli by ste sa o to podeliť s viac ako 250.000 čitateľmi? Tak neváhajte a dajte nám vedieť, radi ju uverejníme a to vrátane obrazových a video príloh. Rovnako uvítame aj autorov teoretických článkov, či autorov zaujímavých videí z oblasti elektroniky / elektrotechniky.

Kontaktujte nás!


Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button