Spoločnosť Anycubic uvádza na trh nové rady 3D tlačiarní Kobra a Photon M3 na báze FDM a živice

Spoločnosť Anycubic uvádza na trh nové rady 3D tlačiarní Kobra a Photon M3 na báze FDM a živice
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  136 zobrazení
2
 0
Vybavenie dielne

Spoločnosť Anycubic aktualizovala svoj sortiment FDM tlačiarní o modely Kobra a Kobra Max. Sortiment sa tak rozširuje o tlačiarne Photon M3, M3 Plus a M3 Max MSLA a oznámila tak celkovo päť nových 3D tlačiarní v cene od 303 do 597€. Tieto tlačiarne zvládnu všetko, čo od nich zákazníci budú požadovať, a to od tlače flexibilných materiálov až po väčšie diely z ABS.

 Rýchlejšie tlačiarne FDM a vylepšená optika MSLA

Čínska značka Anycubic, ktorá sa zaoberá 3D tlačou a 3D tlačiarňami, oznámila dve nové rodiny 3D tlačiarní FDM a MSLA. 3D tlačiareň Kobra FDM je určená pre spotrebiteľov, ktorí chcú tlačiť flexibilné materiály, zatiaľ čo Kobra Max je určená na rýchlejšiu tlač väčších dielov. Nový rad tlačiarní MSLA spoločnosti Anycubic zahŕňa varianty Photon M3, M3 Max a M3 Plus.

Nové živicové tlačiarne sú založené na rovnakej monochromatickej LCD technológii, aká sa nachádza v existujúcom rade Photon Mono tejto spoločnosti, ale majú jasnejšie LED podsvietenie a obrazovky s vyššou priepustnosťou svetla. Cena nového radu 3D tlačiarní sa začína na cca 300€ a v závislosti od funkcií a objemu zostavy sa pohybuje až do 1089€.

Kde kúpiť?

3D tlačiareň ANYCUBIC KOBRA MAX FDM - klikni (Aliexpress)

3D tlačiareň ANYCUBIC KOBRA FDM - klikni (Aliexpress)

3D tlačiareň Anycubic Photon M3 - klikni (Aliexpress)

3D tlačiareň Anycubic M3 Plus - klikni (Aliexpress)

3D tlačiareň Anycubic M3 Max - klikni (Aliexpress)

3D tlačiarne Kobra a Kobra Max FDM spoločnosti Anycubic

Tlačiareň Anycubic Kobra v cene od 303€ je menšia z dvoch nových FDM tlačiarní s objemom tlače 220 x 220 x 250 mm (XYZ). V porovnaní s drahšou variantou (597€) tlačiarne Kobra Max však stále obsahuje pokročilejší extrudér s priamym pohonom. Vďaka tomu dokáže tlačiť flexibilné materiály a je kompatibilná s nižšími vzdialenosťami vťahovania bez rizika navliekania.

25-bodový systém automatického vyrovnávania lôžka Kobra sľubuje, že presnosť prvej vrstvy bude triviálna záležitosť. Na rozdiel od iných tlačiarní Anycubic FDM sa model Kobra dodáva s indukčným snímačom, ktorý sa dobre kombinuje s textúrovaným plechom z pružinovej ocele použitým na konštrukčný povrch. Pružný povrch sľubuje jednoduchšie odstránenie výtlačkov. Spoločnosť Anycubic uvádza rýchlosť tlače v priemere 80 mm/s. Je to vyššia hodnota ako u väčšiny tlačiarní spotrebiteľskej triedy, ale je zložité ju dosiahnuť vďaka konštrukcii valca tlačiarne s V-štrbinou. Ak vám ide predovšetkým o rýchlosť tlače, odporúčame počkať si na nezávislé recenzie.

Za ďalších 294€ ponúka Kobra Max výrazne väčší stavebný objem 400 mm x 400 mm x 450 mm (XYZ). Väčšia hmotnosť väčšieho portálu X zaručuje prepracovanejšie nastavenie pozostávajúce z nezávisle poháňaných dvojitých vodiacich skrutiek osi Z. Model Kobra Max má tiež prirodzene rovnejší sklenený stavebný povrch, ktorý lepšie spolupracuje s rovnakým systémom automatického vyrovnávania lôžka aktivovaným tryskou, ktorý sa nachádza na existujúcichcenovo drahších tlačiarňach Vyper FDM

3D tlačiareň ANYCUBIC KOBRA MAX FDM

3D tlačiareň ANYCUBIC KOBRA FDM

 Tlačiarne Photon M3, M3 Max a M3 Plus od spoločnosti Anycubic

Tlačiareň Anycubic Photon M3 je základná tlačiareň na živicu s cenou od 310€ a objemom 164 x 102 x 180 mm (XYZ). Tlačiareň MSLA ešte obsahuje 7,6-palcový monochromatický LCD displej s rozlíšením 4096 x 2560 pixelov (alebo 4K). Základná ponuka si zachováva patentovaný systém podsvietenia LightTurbo, ktorý údajne ponúka lepšiu rovnomernosť, a laserom gravírovanú dosku k tomu.

3D tlačiareň Anycubic Photon M3

Tlačiareň Anycubic M3 Max je zameraná na tých, ktorí chcú tlačiť väčšie modely, a to vďaka rozsiahlemu stavebnému objemu 298 x 164 x 300 mm (XYZ). Obsahuje funkcie modelu M3 Plus, pričom je vybavený obrovskou 13,6-palcovou monochromatickou obrazovkou schopnou dosiahnuť rozlíšenie 7K (6480 x 3600 pixelov). Táto tlačiareň avšak nie je najlacnejšia, a jej cena je okolo 1089€.

3D tlačiareň Anycubic Photon M3 MAX

Výrazne drahší variant Anycubic M3 Plus (cca 654€) sa dodáva s luxusným vybavením, ako je napríklad automatický systém plnenia živicou. To by malo zmierniť obavy z nedostatku živice uprostred tlače. 9,25-palcová obrazovka obsahuje rovnakú patentovanú technológiu, pričom má vyššie rozlíšenie 6K (5760 x 3600 pixelov). Drahšia tlačiareň podporuje aj integráciu služby Anycubic Cloud, ktorá umožňuje ovládať a monitorovať zariadenie na diaľku.

3D tlačiareň Anycubic M3 Plus

Tieto nové 3D tlačiarne sú už k dispozícii

Tlačiarne MSLA boli uvedené na trh spolu s novým radom vodou umývateľných živíc spoločnosti Anycubic, nazvaným Water-Wash Resin+. Tie majú znížiť nepríjemný zápach zo živice a znížiť náklady a zložitosť spracovania výtlačkov pomocou izopropylalkoholu (IPA).

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok?

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok a chceli by ste sa o to podeliť s viac ako 250.000 čitateľmi? Tak neváhajte a dajte nám vedieť, radi ju uverejníme a to vrátane obrazových a video príloh. Rovnako uvítame aj autorov teoretických článkov, či autorov zaujímavých videí z oblasti elektroniky / elektrotechniky.

Kontaktujte nás!


Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button