Spoločnosť MAHLE vyvinula doposiaľ najodolnejší elektromotor

Spoločnosť MAHLE vyvinula doposiaľ najodolnejší elektromotor
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  311 zobrazení
3
 0
Nový produkt
Informácia : Toto je stručná informácia o novom produkte v ktorej sú zdôraznené funkcie, aplikácie a technické špecifikácie novo vydaných produktov.

Automobilový dodávateľ MAHLE vyvinul najodolnejší dostupný trakčný elektromotor , ktorý je na trhu jedinečný a môže pracovať neobmedzene dlho s vysokým výkonom. Tento technologický skok umožňuje nová koncepcia chladenia. Nový elektromotor je nadpriemerne čistý, ľahký a účinný a na želanie zákazníka ho možno zostaviť bez použitia vzácnych zemín. Nový vývoj je vhodný pre osobné a úžitkové vozidlá, ako aj pre stavebné stroje a traktory. S elektromotorom SCT E-motor (Superior Continuous Torque E-motor) sa tak spoločnosť MAHLE stáva komplexným poskytovateľom v oblasti elektrických pohonov a pokrýva všetky potreby od e-skútrov až po ťažké úžitkové vozidlá, ako aj terénne a priemyselné aplikácie. Novinka bude po prvýkrát predstavená na veľtrhu IAA Transportation v septembri 2022 v Hannoveri.

"Výroba veľkých elektromotorov, ktoré poskytujú krátkodobý vysoký výkon, je jednoduchá. Na trhu doteraz chýbali odolné a zároveň kompaktné pohony, ktoré by umožnili neobmedzené každodenné používanie elektromobilov," povedal Martin Berger, viceprezident pre podnikový výskum a pokročilé inžinierstvo v spoločnosti MAHLE. "Náš nový SCT E-motor je riešením."

Tajomstvo vysokého menovitého výkonu sa skrýva v mimoriadne účinnom chladení.

Na strane pohonu sa tým otvára cesta k nahradeniu spaľovacieho motora vo všetkých triedach vozidiel. V roku 2021 spoločnosť MAHLE predstavila prelomový trakčný motor pre osobné vozidlá, ktorý sa neopotrebúva a je škálovateľný a pracuje veľmi efektívne v širokom rozsahu otáčok.

Na druhej strane, elektromotor SCT je navrhnutý tak, aby bol mimoriadne účinný v určitom rozsahu otáčok. Napriek veľmi kompaktnej a ľahkej konštrukcii je jeho trvalý výkon viac ako 90 % jeho špičkového výkonu. Tento prelomový vysoký pomer, ktorý je na trhu jedinečný, znamená technologický skok a umožňuje používanie elektromobilov všetkých druhov aj v náročných podmienkach. Klasickým príkladom je jazda elektrického nákladného vozidla cez horské priesmyky alebo viacnásobné šprinty osobného automobilu na batériový pohon. Tieto scenáre doteraz dostupné elektromotory na trhu pokrývajú len nedostatočne.

Túto odolnosť dosahuje nový elektromotor MAHLE vďaka použitiu inovatívneho integrovaného chladenia oleja, ktoré ho robí nielen robustnejším, ale umožňuje aj využitie vzniknutého odpadového tepla v celom systéme vozidla. Mimoriadne kompaktná konštrukcia zároveň prináša výhodu v nákladoch na materiál a hmotnosť - ľahší motor si vyžaduje menej materiálu pri výrobe a zvyšuje možné čisté zaťaženie v úžitkových vozidlách.

Pri návrhu výrobku sa spoločnosť MAHLE rozhodla pre tzv. trvalo budený motor, pretože tento typ umožňuje veľmi kompaktnú konštrukciu a do rotora sa nemusí prenášať energia vo forme "budiaceho prúdu". Vďaka tomu je motor účinný a neopotrebúva sa. Na generovanie magnetického poľa v motore sa používajú neodymové magnety, ktoré sú v súčasnosti najsilnejšími permanentnými magnetmi, aké možno vyrobiť. Aby sa však dosiahla väčšia nezávislosť od cien surovín a geopolitického vývoja, motor SCT E- môže byť pre väčšiu nezávislosť navrhnutý aj bez magnetov. Vďaka jedinečnému bezkontaktnému transformátoru vyvinutému spoločnosťou MAHLE by sa aj variant bez magnetov neopotrebovával a pracoval efektívne, pričom by si vyžadoval len o niečo viac montážneho priestoru.

Zdroj : MAHLE

Nový produkt

Toto je forma obsahu, ktorá umožňuje priemyselným partnerom zdieľať s čitateľmi stránok ElektroLab užitočné novinky, správy a technológie spôsobom, na ktorý sa redakčný obsah nehodí. Výber publikovania nových produktov podlieha prísnym redakčným usmerneniam so zámerom ponúknuť čitateľom užitočné správy a technické poznatky. Názory a stanoviská vyjadrené v tejto kategórii sú názormi partnera a nie nevyhnutne názormi ElektroLab.eu alebo jej autorov.



Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button