Spoločnosť NXP predstavuje nové portfólio mikrokontrolérov MCX pre ďalšiu éru pokročilých priemyselných počítačov a EDGE počítačov internetu vecí

Spoločnosť NXP predstavuje nové portfólio mikrokontrolérov MCX pre ďalšiu éru pokročilých priemyselných počítačov a EDGE počítačov internetu vecí
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  78 zobrazení
2
 0
Nový produkt
Informácia : Toto je stručná informácia o novom produkte v ktorej sú zdôraznené funkcie, aplikácie a technické špecifikácie novo vydaných produktov.

Spoločnosť NXP Semiconductors oznámila nové portfólio mikrokontrolérov MCX, ktoré sú určené na rozvoj inovácií v inteligentných domácnostiach, inteligentných továrňach, inteligentných mestách a v mnohých nových priemyselných aplikáciách a aplikáciách internetu vecí. Portfólio zahŕňa štyri série zariadení postavených na spoločnej platforme a je podporované široko prijatým balíkom vývojových nástrojov a softvéru MCUXpresso. Táto kombinovaná ponuka umožňuje vývojárom maximalizovať opätovné použitie softvéru v rámci celého portfólia a urýchliť tak vývoj. Portfólio obsahuje aj prvú inštanciu novej špecializovanej neurónovej procesorovej jednotky (NPU) spoločnosti NXP na urýchlenie odvodzovania na okraji, ktorá poskytuje až 30x vyššiu priepustnosť strojového učenia v porovnaní so samotným jadrom CPU.

Porovnanie výhod jednotlivých nových MCX MCU.

MCU sa za posledných niekoľko desaťročí dramaticky vyvinula vďaka rozšíreniu okrajových zariadení. Hoci sú základom mnohých dnešných Edge aplikácií, ďalšia generácia inteligentných aplikácií si bude vyžadovať novú triedu MCU, ktoré umožnia vývojárom pohybovať sa v zložitom prostredí požiadaviek na napájanie, výkon a bezpečnosť, ako aj možností pripojenia, pričom budú vyvažovať celkové náklady na systém a energetickú účinnosť. Portfólio MCX, postavené na spoločnom základe základných technológií a podporované jednotným softvérovým balíkom pre maximálne opakované použitie softvéru, umožní flexibilitu potrebnú na riešenie tejto výzvy. Šírka portfólia MCX umožňuje vývojárom vybrať si zariadenia, ktoré najlepšie vyhovujú potrebám ich aplikácií, čím sa im uvoľní priestor na investovanie do diferencujúcich aspektov ich návrhu.

"S blížiacim sa míľnikom 75 miliárd pripojených zariadení vstupujeme do novej éry edge computingu, čo si vyžaduje, aby sme zásadne prehodnotili, ako najlepšie vytvoriť flexibilné portfólio MCU, ktoré je škálovateľné, optimalizované a môže byť základom pre energeticky efektívne priemyselné a IoT edge aplikácie dnes aj v nasledujúcich desaťročiach,"

povedal Ron Martino, výkonný viceprezident a generálny riaditeľ pre Edge Processing spoločnosti NXP Semiconductors.

"Tým, že toto nové portfólio stavia na našom silnom dedičstve v oblasti MCU, ponúkne výkon a integráciu potrebnú na riešenie pracovných záťaží v reálnom čase pre ďalšiu vlnu inovácií."

Štyri série v portfóliu MCX sú navrhnuté pre jednoduché používanie, zjednodušenie migrácie a škálovanie podľa potreby s maximálnym opakovaným použitím softvéru na minimalizáciu nákladov na vývoj. Portfólio je založené na vysoko výkonných jadrách Arm Cortex-M a integruje komplexnú sadu periférií pre flexibilitu návrhu. Zariadenia MCX sú vybavené až 4 MB pamäte flash na čipe, nízkoenergetickou vyrovnávacou pamäťou a pokročilými radičmi správy pamäte, plus až 1 MB pamäte SRAM na čipe na ďalšie zvýšenie výkonu Edge aplikácií v reálnom čase.

Strojové učenie a odvodzovanie počas behu bude podporované softvérovým vývojovým prostredím eIQ® ML spoločnosti NXP. Vývojári môžu využiť ľahko použiteľné nástroje, ktoré ponúka eIQ, na trénovanie modelov ML zameraných na jadro NPU alebo CPU a ich nasadenie na MCU. Rodiny MCX, ktoré sú vytvorené podľa prístupu NXP Security-by-design, budú ponúkať bezpečné zavádzanie s nemenným koreňom dôvery, hardvérovo akcelerovanú kryptografiu a vo vybraných rodinách aj zabudovaný bezpečný subsystém EdgeLock®.

Výhody a funkcie portfólia MCX sú znázornené v tejto blokovej schéme.

O portfóliu MCX

  • Rad MCX N Advanced je navrhnutý pre bezpečné a inteligentné aplikácie, pričom jeho rodiny obsahujú integrovaný zabezpečený subsystém EdgeLock a špecializovaný NPU s vysokoúčinnou výpočtovou architektúrou na odvodzovanie v reálnom čase.
  • Rad MCX A Essential je optimalizovaný tak, aby poskytoval kritické funkcie pre širokú škálu aplikácií, ako je napríklad riadenie motorov, kde sú kľúčovými faktormi cenové obmedzenia, pokročilé analógové funkcie, ako napríklad vysoko presné prevodníky údajov, a rýchly čas uvedenia na trh.
  • Rad MCX W Wireless ponúka úzkopásmové pripojenie s nízkou spotrebou energie vrátane Bluetooth Low Energy. Je navrhnutý na zjednodušenie pridávania bezdrôtového pripojenia do zariadení internetu vecí a jeho energeticky úsporné rádio pomáha predĺžiť životnosť batérií malých pripojených systémov.
  • Rad MCX L Ultra-Low Power je určený pre aplikácie s kritickým výkonom. Vďaka jednej z najnižších statických a dynamických spotrieb energie v odvetví pomôžu tieto zariadenia výrazne predĺžiť životnosť batérie v porovnaní s tradičnými MCU.

Zdroj : NXP

Nový produkt

Toto je forma obsahu, ktorá umožňuje priemyselným partnerom zdieľať s čitateľmi stránok ElektroLab užitočné novinky, správy a technológie spôsobom, na ktorý sa redakčný obsah nehodí. Výber publikovania nových produktov podlieha prísnym redakčným usmerneniam so zámerom ponúknuť čitateľom užitočné správy a technické poznatky. Názory a stanoviská vyjadrené v tejto kategórii sú názormi partnera a nie nevyhnutne názormi ElektroLab.eu alebo jej autorov.



Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button