Spoločnosť Panasonic Industry uviedla na trh prvý pohybový ovládač GM1

Spoločnosť Panasonic Industry uviedla na trh prvý pohybový ovládač GM1
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  175 zobrazení
2
 0
Nový produkt
Informácia : Toto je stručná informácia o novom produkte v ktorej sú zdôraznené funkcie, aplikácie a technické špecifikácie novo vydaných produktov.

Spoločnosť Panasonic Industry predstavuje prvý regulátor pohybu vo svojej komplexnej ponuke: GM1 kombinuje vlastnosti funkcií pohybu s funkciami PLC, ako je polohovanie, sieťové moduly, moduly I/O a vysokofrekvenčný čítač v jednom kompaktnom regulátore.

Keďže tieto moduly sú integrované do riadiacej jednotky pohybu GM1, priestorovo úsporné riešenie "všetko v jednom" znižuje zaberaný priestor v rozvádzači a umožňuje dosiahnuť čas odozvy až 0,5 ms. V riadiacej jednotke pohybu sa nachádzajú dva nezávislé ethernetové porty, Ethernet/IP a Modbus-TCP, pamäťový slot SD pre 32GB karty, dvojkanálový vysokorýchlostný čítač (4Mhz/8Mhz) a štvorkanálový výstup PWM (100kHz).

Funkcie

Vďaka príkazovým cyklom iba 0,5 ms sú schopnosti rýchlej odozvy GM1 na špičkovej úrovni a robia z tohto pohybového ovládača dokonalé riešenie pre náročné aplikácie. V porovnaní s PLC je GM1 špeciálne vyrobený pre pohybové aplikácie, ako je rotačný nôž, lietajúce nožnice, označovanie, riadenie prúdu, paletizátor, kľukový, vačkový pohyb alebo riadenie tlačových značiek.

Okrem toho sa GM1 ako základná funkcia dodáva s AFB (Application Function Blocks), ktoré umožňujú rýchle a jednoduché nastavenie pre preddefinované funkcie a znižujú čas programovania a následné náklady. Programovací nástroj GM Programmer je založený na automatizačnom softvéri Codesys IEC 61131-3 a umožňuje programovanie pomocou štandardných funkcií PLCOpen a editora G-kódu.

GM1 má tiež integrovaný nástroj na konfiguráciu osí, ktorý umožňuje rýchle a presné programovanie až 32 osí prostredníctvom PANATERM Lite for GM. Na integráciu do prostredia Industry 4.0 je riadiaca jednotka pohybu GM1 vybavená funkciami klienta a servera OPC UA.

Aplikácie

GM1 kombinuje riadenie pohybu a pohonu v jednom priestorovo úspornom zariadení. Je špeciálne navrhnutý pre riešenia riadenia pohybu, kde je nevyhnutná vysoká presnosť, ako napríklad interpolačné riadenie a požiadavky na citlivú odozvu. Vďaka týmto vlastnostiam sa dosahuje vysoká rýchlosť a presnosť pre aplikácie, ako sú lisovacie, lisovacie, tlačiarenské alebo baliace stroje.

Ako je známe zo spoločnosti Panasonic Industry, GM1 je plne kompatibilný s komplexným portfóliom automatizačných zariadení, ako sú regulátory, motory alebo rad MINAS A6 a MINAS A6 Multi.

Ovládač

Počet osí Sieť Počet I/O Vysoko rýchlostný čítač Menovité napätie Špecifikácie výstupu Part No.
16 osí RTEX

16 vstupov

16 výstupov

2 ch 24V DC Tranzistorový výstup typu sink (NPN) AGM1CSRX16T
32 osí EtherCAT

16 vstupov

16 výstupov

2 ch 24V DC Typ tranzistorového výstupného zdroja (PNP) AGM1CSEC16P

 

Vstupná/výstupná jednotka

Typ Počet I/O Špecifikácie Part No.
DC vstup 64 vstupov 24V DC, 32 vstupov / 1 spoločný AGM1X64D2
Typ tranzistorového výstupného zdroja (PNP) 64 výstupov Max. záťažový prúd: 0.3A (20.4 až 26.4V DC), 30mA (4.75V DC); 3.2A / spoločný, 32 výstupov / 1 spoločný AGM1Y64P
DC vstup Typ tranzistorového výstupu (PNP)

32 vstupov

32 výstupov

Vstup: 24V DC, 32 vstupov / 1 spoločný

Výstup: Max. záťažový prúd: 0.3A (20.4 až 26.4V DC), 30mA (4.75V DC); 3.2A / spoločný, 32 výstupov / 1 spoločný

AGM1XY64D2P

 

Analógová vstupná/výstupná jednotka

Názov produktu Špecifikácia Počet kanálov Part No.
Analog input unit

Rýchlosť konverzie 50μs / ch

Rozlíšenie 16bit (maximum)

Presnosť max. ±0.2% F.S. (pri +25°C)

8 ch AGM1AD8
Analog output unit

Rýchlosť konverzie 50μs / 4 ch

Rozlíšenie 16 bit (maximum)

Presnosť max. ±0.2% F.S. (pri +25°C)

4 ch AGM1DA4

 

Impulzná výstupná jednotka

Typ výstupu Počet riadiacich osí Speed command Part No.
Tranzistor 4 osi Max. 500kpps AGM1PG04T
Line driver 4 osi Max. 4Mpps AGM1PG04L

 

Zdroj : Panasonic Industry , Datasheet Panasonic GM1

Nový produkt

Toto je forma obsahu, ktorá umožňuje priemyselným partnerom zdieľať s čitateľmi stránok ElektroLab užitočné novinky, správy a technológie spôsobom, na ktorý sa redakčný obsah nehodí. Výber publikovania nových produktov podlieha prísnym redakčným usmerneniam so zámerom ponúknuť čitateľom užitočné správy a technické poznatky. Názory a stanoviská vyjadrené v tejto kategórii sú názormi partnera a nie nevyhnutne názormi ElektroLab.eu alebo jej autorov.



Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button