Spoločnosť Robustel ponúka tri nové rady priemyselných brán pre Edge Computing

Spoločnosť Robustel ponúka tri nové rady priemyselných brán pre Edge Computing
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  85 zobrazení
2
 0
Nový produkt
Informácia : Toto je stručná informácia o novom produkte v ktorej sú zdôraznené funkcie, aplikácie a technické špecifikácie novo vydaných produktov.

Spoločnosť Robustel rozšírila ponuku svojich produktov o tri nové rady brán EG5100, EG5120 a LG5100, ktoré sú určené na prevádzku s vysokou šírkou pásma v priemyselných prostrediach. Tieto brány zvýšia konektivitu a bezpečnosť pre senzory, ovládače a ďalšie zariadenia internetu vecí (IoT) a priemyselného internetu vecí (IIoT). Tieto brány využije prakticky každý automatizačný systém, ktorý využíva senzory IoT a IIoT.

Čo je to brána IoT?

Brány IoT zhromažďujú, agregujú, vysielajú a prijímajú dátové signály zo snímačov IoT alebo IIoT, ako aj prijímajú rozhodnutia o toku dát na základe údajov, ktoré spracúvajú. Nie sú riadiacimi jednotkami procesov, ale skôr rozhodujú o ceste, ktorou sa budú údaje uberať, a fungujú ako kombinovaný modem a smerovač. Pôsobia aj ako prekladač, ktorý prevádza údaje z jednej sady zariadení do druhej, čím preklenuje priepasť medzi rôznymi komunikačnými protokolmi a rôznymi dodávateľmi hardvéru.

Vzhľadom na objem a dôležitosť údajov cez tieto brány IoT sú navrhnuté aj ako ďalšie bezpečnostné zariadenie, ktoré rozhoduje o tom, ktoré zariadenia môžu vidieť, upravovať alebo pristupovať k údajom. Namiesto toho, aby brány fungovali len ako rádiový vysielač údajov, kde sa údaje dajú ľahko modifikovať, usmerňujú tok údajov medzi zariadeniami a odosielajú údaje len vtedy, ak ide o overeného klienta. 

Tri nové rady brán IoT

Spoločnosť Robustel je priekopníkom vo vývoji zariadení pre automatizačné systémy využívajúce IoT a IIoT.  V roku 2020 navrhla a vyrobila prvú priemyselnú bránu podporujúcu 5G. Odvtedy sa trh rozšíril, ale so zameraním na zníženie šumu a preťaženia siete v dôsledku veľkých objemov dát. V reakcii na to spoločnosť Robustel vyvinula tieto nové brány IoT.

Na základe meniacich sa trhov a spätnej väzby od zákazníkov tieto nové brány IoT znížia prenos dát tým, že budú vykonávať viac spracovania dát na okraji siete. Okrem toho sú tieto brány ponúkané za výrazne nižšiu cenu, než keby ste sa snažili kúpiť prepracovaný systém s väčšou vertikálnou integráciou alebo sa pokúšali o čiastkové vytvorenie systému vo vlastnej réžii, čo prináša ďalšie body porúch. Desmond Kuang zo spoločnosti Robustel Global SVP of Sales and Product Marketing o nových bránach uviedol: "Naše produkty Edge Gateway sú navrhnuté tak, aby riešili oba problémy trhu v jednom elegantnom riešení."

Priemyselná brána LoRaWAN LG5100 od spoločnosti Robustel.

Tri nové linky majú špecifické funkcie sieťového protokolu. Rad EG5100 je priemyselný smerovač EDGE so schopnosťou 4G/LTE. Rad EG5120 je priemyselný smerovač s 5G 3GPP Release 16 pripojením a TOPS 2.3 NPU, zameraný na podporu aplikácií umelej inteligencie (AI). Tretím radom je LG5100, ktorý obsahuje bránu LoRaWAN EDGE pre zariadenia s nízkou spotrebou energie s možnosťou pripojenia 4G/LTE.

Všetky tri rady sú vybavené portami RS232/485 na prepojenie s fyzickými zariadeniami, dvoma digitálnymi vstupnými a dvoma digitálnymi výstupnými linkami na jednoduchý zber a ovládanie údajov a dvoma slotmi na karty SIM na zálohovanie a ukladanie údajov. Každé zariadenie je vybavené na používanie sietí VPN a poskytuje zabezpečený prístup do cloudu prostredníctvom protokolov TCP alebo RTU. Inžinieri môžu pre tieto brány písať vlastné aplikácie pomocou jazykov C/C++, Python a Java alebo použiť niektorú z 50 000 aplikácií už vytvorených v knižnici Debianu.

Kľúčové vlastnosti brány Robustel Edge

Priemyselné brány Robustel Edge Comping majú celý rad funkcií vrátane:

  • Využíva vysoko stabilné mobilné pripojenie na globálne pokrytie pásma.
  • Vysoko výkonný procesor na spúšťanie zložitých aplikácií.
  • 5G rozhranie.
  • Bluetooth rozhranie.
  • Dvojica portov RS232/RS485 pre pripojenie k priemyselným zariadeniam.
  • Jednoduché monitorovanie a ovládanie 2 X DI a 2x DO.
  • Dvojica slotov na SIM karty pre viaceré možnosti komunikácie.
  • Široké rozsahy prevádzkových teplôt, ideálne pre priemyselné aplikácie.
  • Podpora jazykov C, C++, Java, Python, čo dáva používateľom možnosť vyvíjať vlastné aplikácie.
  • Prístup k viac ako 50 000 aplikáciám z repozitára Debian.
  • Prístup k možnostiam VPN, ako sú Wireguard, IPsec a OpenVpn.
  • Úplné modbusové protokoly TCP a RTU na podporu prenosu na cloudové platformy.
  • Platforma správy RCMS spoločnosti Robustel na efektívnu správu veľkých zariadení.

Zdroj : Robustel

Nový produkt

Toto je forma obsahu, ktorá umožňuje priemyselným partnerom zdieľať s čitateľmi stránok ElektroLab užitočné novinky, správy a technológie spôsobom, na ktorý sa redakčný obsah nehodí. Výber publikovania nových produktov podlieha prísnym redakčným usmerneniam so zámerom ponúknuť čitateľom užitočné správy a technické poznatky. Názory a stanoviská vyjadrené v tejto kategórii sú názormi partnera a nie nevyhnutne názormi ElektroLab.eu alebo jej autorov.



Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button