Spoločnosť Samsung Electronics predstavuje najrýchlejšiu pamäť LPDDR5X DRAM v odvetví s rýchlosťou 8,5 Gb/s

Spoločnosť Samsung Electronics predstavuje najrýchlejšiu pamäť LPDDR5X DRAM v odvetví s rýchlosťou 8,5 Gb/s
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  73 zobrazení
3
 0
Nový produkt

Informácia : Toto je stručná informácia o novom produkte v ktorej sú zdôraznené funkcie, aplikácie a technické špecifikácie novo vydaných produktov.

Spoločnosť Samsung Electronics Co., Ltd., svetový líder v oblasti pokročilých pamäťových technológií, dnes oznámila, že jej najnovšia pamäť LPDDR5X DRAM s najvyššou rýchlosťou v odvetví 8,5 gigabitov za sekundu (Gb/s) bola schválená na použitie v mobilných platformách Snapdragon®. Optimalizáciou vysokorýchlostného signálového prostredia medzi aplikačným procesorom a pamäťou spoločnosť Samsung prekonala predchádzajúcu maximálnu rýchlosť 7,5 Gb/s dosiahnutú v marci, čím potvrdila svoje vedúce postavenie na trhu s pamäťami.

Spoločnosť Samsung je už viac ako desať rokov globálnym lídrom na trhu s mobilnými pamäťami DRAM, a preto je hlavnou hnacou silou pri zavádzaní špičkových smartfónov, vďaka čomu môže oveľa viac spotrebiteľov využívať vysoký výpočtový výkon svojich mobilných zariadení. Vďaka svojej nízkej spotrebe a vysokému výkonu sa pamäť LPDDR DRAM rýchlo presadzuje v moderných počítačových systémoch, pričom sa rozširuje nielen do smartfónov, ale aj do osobných počítačov, vysoko výkonných počítačov (HPC), serverov a automobilov, kde v posledných rokoch zaznamenala výrazný rast.

V poslednom čase zaznamenala pamäť LPDDR DRAM obzvlášť vysoký dopyt na trhu s PC, kde jej schopnosť kombinovať vysoký výkon a nízku spotrebu energie v malom formáte pomáha výrobcom PC vytvárať menšie, ľahšie a výkonnejšie notebooky. Pamäť LPDDR je tiež čoraz dôležitejšou súčasťou moderných vozidiel. Keďže sa prostredníctvom funkcií autonómneho riadenia generuje čoraz viac údajov, na spracovanie obrovského množstva údajov z vozidiel oveľa vyššou rýchlosťou je potrebná pamäť s vysokou šírkou pásma, ako je LPDDR DRAM.

V prípade dátových centier a okrajových serverov môžu vlastnosti pamäte LPDDR DRAM s nízkou spotrebou energie pomôcť znížiť úroveň spotreby energie, čo má za následok zlepšenie celkových nákladov na vlastníctvo (TCO) pre manažérov dátových centier a zároveň zníženie emisií tepla a uhlíka, čo v konečnom dôsledku znižuje ich vplyv na zmenu klímy.

Keďže potreba rýchlejších, menších a energeticky úspornejších pamätí sa v rôznych oblastiach zvyšuje, očakáva sa, že pamäť LPDDR DRAM rozšíri svoju prítomnosť aj na rozvíjajúcich sa trhoch, ktorých hnacou silou je umelá inteligencia (AI) a metaverse.

"Spoločné overenie 8,5Gb/s LPDDR5X DRAM nám umožnilo urýchliť dostupnosť tohto vysokorýchlostného pamäťového rozhrania na trhu o viac ako rok, čo je obrovský úspech, ktorý sme dosiahli vďaka dlhodobej spolupráci so spoločnosťou Qualcomm Technologies," povedal Daniel Lee, výkonný viceprezident tímu plánovania pamäťových produktov v spoločnosti Samsung Electronics. "Keďže sa využitie pamäte LPDDR naďalej rozširuje aj mimo smartfónov, a to na aplikácie umelej inteligencie a dátových centier, silná spolupráca medzi výrobcami pamätí a SoC je čoraz dôležitejšia. Spoločnosť Samsung bude aj naďalej aktívne spolupracovať s inovátormi, ako je Qualcomm Technologies, aby zvýšila pripravenosť ekosystému na budúce štandardy LPDDR."

"V spoločnosti Qualcomm Technologies sa snažíme byť v popredí pri umožňovaní a prijímaní najnovších pamäťových špecifikácií na našich mobilných platformách Snapdragon. Ako prví v mobilnom priemysle umožňujeme najnovšiu LPDDR5X s rýchlosťou 8,5 Gb/s na mobilných platformách Snapdragon, čo zlepší používateľské zážitky vďaka novým funkciám a vyššiemu výkonu pre mobilné aplikácie, hry, fotoaparát a umelú inteligenciu," povedal Ziad Asghar, viceprezident pre produktový manažment spoločnosti Qualcomm Technologies, Inc.

Nový produkt

Toto je forma obsahu, ktorá umožňuje priemyselným partnerom zdieľať s čitateľmi stránok ElektroLab užitočné novinky, správy a technológie spôsobom, na ktorý sa redakčný obsah nehodí. Výber publikovania nových produktov podlieha prísnym redakčným usmerneniam so zámerom ponúknuť čitateľom užitočné správy a technické poznatky. Názory a stanoviská vyjadrené v tejto kategórii sú názormi partnera a nie nevyhnutne názormi ElektroLab.eu alebo jej autorov.



Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button