Spoločnosť Samsung ukončí výrobu LCD displejov v júni, teda o šesť mesiacov skôr, ako sa očakávalo

Spoločnosť Samsung ukončí výrobu LCD displejov v júni, teda o šesť mesiacov skôr, ako sa očakávalo
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  247 zobrazení
4
 0
Zaujímavosti

V skratke: Spoločnosť Samsung Display sa údajne rozhodla v júni ukončiť svoju činnosť v oblasti displejov z tekutých kryštálov. Je to síce o šesť mesiacov skôr, ako sa očakávalo, ale spoločnosť pôvodne plánovala ukončenie činnosti na koniec roka 2020, ale v dôsledku pandémie a nárastu dopytu po spotrebnej elektronike tieto plány odložila.


Denník Korea Times píše, že rozhodnutie urýchliť ukončenie činnosti prichádza v čase, keď záujem spotrebiteľov o LCD displeje klesá v prospech zobrazovacích technológií, ako sú Quantum Dot a OLED. Významnú úlohu zohrali aj straty spôsobené poklesom cien LCD. Americká spoločnosť zaoberajúca sa prieskumom trhu Display Supply Chain Consultants (DSCC) uvádza, že index cien LCD panelov sa od konca roka 2021 prepadol a medziročne klesol približne o 60 %.

Ďalším faktorom bola spoločnosť Samsung Electronics - najväčší odberateľ výrobkov Samsung Display -, ktorá uzavrela partnerstvo so zahraničnými dodávateľmi LCD z Číny a Taiwanu. Vplyv mal aj prechod z LCD na OLED v prípade smartfónov v posledných rokoch.

Bola to spoločnosť Samsung Electronics, ktorá požiadala dcérsku spoločnosť zaoberajúcu sa displejmi o pozastavenie plánov na ukončenie podnikania v oblasti LCD v roku 2020 po prudkom náraste cien LCD, keď pandémia Covid dosiahla vrchol.

Očakáva sa, že po prechode budú zamestnanci divízie LCD presunutí do divízií QD a OLED spoločnosti Samsung.

Nedávno sme počuli o tom, že technológia Quantum Dot spoločnosti Samsung sa kombinuje s panelom OLED na vytvorenie monitora MSI MEG 342C. Rovnaká kombinácia sa používa v monitore Alienware AW3423DW. Nájdete ju aj v monitore Samsung Odyssey G8QNB.

Zdroj : The Korea Times

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok?

Máte aj vy zaujímavú konštrukciu, alebo článok a chceli by ste sa o to podeliť s viac ako 250.000 čitateľmi? Tak neváhajte a dajte nám vedieť, radi ju uverejníme a to vrátane obrazových a video príloh. Rovnako uvítame aj autorov teoretických článkov, či autorov zaujímavých videí z oblasti elektroniky / elektrotechniky.

Kontaktujte nás!


Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button