Ste konštruktér, technik, programátor?

Chcete sa podeliť o svoje nápady?
Ste konštruktér, technik, programátor?
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  1687 zobrazení
12
 0
Ostatné

Ste autorom vlastných zaujímavých konštrukcií a chceli by ste sa o ne podeliť? Vyznáte sa v elektrotechnike, elektronike, alebo podobne zameranom odvetví? Máte nápady, ktoré máte zdokumentované, ale tak povediac vám ležia v šuflíku? Viete ich "hodiť na papier" teda odprezentovať ich?

Výborne! Ponúkame vám priestor pre ich zverejnenie, to znamená popisný text v slovenskom, alebo českom jazyku (formát .odt, .docx, .rft) fotografie, poprípade odkaz na YouTube video.

Čo tým získate ?

  • Prezentácia vašich projektov výhradne pod vašim menom. Podmienkou je registrácia užívateľského účtu na stránkach Elektro Lab.eu a aktívny odber noviniek, následne váš článok uverejníme pod vašim menom1. Pokiaľ nemáte na našich stránkach účet, vytvoríme vám "inkognito" účet s ktorým vás bude spájať iba vaše meno. E-mailová adresa a ani telefónne číslo nie sú potrebné.
  • Bezplatná propagácia vášho YouTube kanála na NEOBMEDZENÚ DOBU ZDARMA. Podmienky pre videoautorov nájdete nižšie.
  • Možnosť pridať v článku odkaz na Vašu web stránku nekomerčného charakteru, pokiaľ ju máte - získate tak cenný spätný odkaz na vaše stránky zdarma.2
  • Možnosť získania finančnej podpory priamo od čitateľov článku v podobe PayPal donate tlačidla pod každým článkom.
  • Možnosť začlenenia sa do nášho vývojárskeho tímu a zarobiť si svojimi konštrukciami - pre viac info, klikni
  • Váš príspevok sa bude nachádzať na stránkach s denným zobrazením stránok minimálne 6000 návštev (mesačne 160.000 - 360.000).
  • Naše príspevky v blogu majú dennú sledovanosť niekoľko desiatok zobrazení už do pár minút po ich publikovaní. (aktualizácia zobrazenia 1 x 10 min)
  • Váš príspevok vám zverejnime ZDARMA na neobmedzenú dobu.
  • Pokiaľ sa zaregistrujete u nás na fóre - klikni, môžte si tam vytvoriť vlákno k vášmu článku a mi vám ho prelinkujeme s článkom.
  • Ponúkame vám výhody v prípade využitia služieb inzercie  - vybrané zvýhodnenie vášho inzerátu zdarma až na 20 dní3, propagácia vašich ponúk na sociálnych sieťach s dosahom až 30.000 potencionálnych kupujúcich.
  • Váš príspevok bude zverejnený v newsletterovom prehľade zasielanom prostredníctvom stránok Elektrolab.eu.
  • Vo vašom príspevku zverejníme ucelený postup, zdrojové kódy, schémy zapojení a DPS, videá a odkazy na zdroje, prípadne súbory archívov vo formáte .zip, .rar, .pdf (poprípade upravíme štylistiku)

Ste "Youtuber"?

Máte vlastný kanál a zaujímavý obsah a potrebujete "podporiť" sledovanosť vašich videí? S tým vieme rovnako pomôcť, nakoľko dokážeme oceniť hodnotný obsah a podporiť ho našimi čitateľmi. Radi vám vaše videá zverejnime vo forme videoblogu. Jediné čo musíte akceptovať sú naše reklamné odkazy (Google Adsense, Partnerská reklama, Affiliate odkazy). Pri affiliate odkazoch spolupracujeme s našimi reklamnými partnermi a prípadné affiliate odkazy, ktoré zverejňujeme sa týkajú priamo predmetného videa a / alebo textu. Pokiaľ máte vlastný affiliate účet, tak jeho odkazy si môžte uverejňovať pod vašim videom v komentáry na stránkach YouTube.

O aké články máme zaujem?

Dobre vieme, že najväčší úspech majú jednoduché až stredne zložité konštrukcie. Zvlášť jednoduché zariadenia s kvalitným popisom, ku ktorým je uverejnená aj doska s plošnými spojmi, majú veľmi dobrý ohlas nielen medzi mládežou a začínajúcimi konštruktérmi. Konštrukcie môžu byť z ľubovoľnej oblasti elektroniky.

Aký formát má mať článok?

Spôsobom, ktorý nám najviac vyhovuje, je ak nám dodáte svoje príspevky vo forme pre nás najlepšie spracovateľné, tj. vo forme súborov spracovateľných na PC. Čiže voľte typy súborov : .doc, .docx, .odt, .zip, .rar. Text by mal obsahovať názov článku, úvod a popis. V úvode by malo byť napísané na čo zariadenie slúži, zvlášť pri konštrukciách, pri ktorých nie je účel na prvý pohľad zrejmý.

Text môžete napísať v niektorom z bežných textových editorov.  Text môže byť bez obrázkov (ale aj s nimi, uľahčíte nám tak ich vkladanie) a nie je potrebné ho formátovať. Nezabudnite uviesť na začiatok alebo koniec textu spojenie na autora (adresa, e-mail, telefón). Pokiaľ chcete, aby ste bol uvedený ako autor v hornej časti pod článkom - zaregistrujte sa, má to výhodu v tom, že bude na vás odkaz ako na autora v prípade, že budete mať u nás viac článkov. Zároveň budete uvedený v zozname našich autorov s priamym preklikom na vaše články.

Schémy, dosky s plošnými spojmi a zoznam komponentov

  • Schémy môžu byť v ľubovoľnom reprodukovateľnom tvare, rovnako ako výkresy dosiek s plošnými spojmi. Obrázky radšej neprekresľujeme, pretože po prekreslenie môžu obsahovať chyby, ktoré sa veľmi zle hľadajú. Preto uvítame, ak nám zašlete  obrázok vo vhodnom súbore (.jpg, .png), ktoré získate exportom v dostatočnom rozlíšení. Rovnako vhodný typom je aj print screen 3D rendra vašej konštrukcie. Schémy kreslite tak, aby boli prehľadné a popisky (označenie súčiastok) nebolo prekryté spojmi a ostatnými komponentami.Odporúčame formát súboru .sch.
  • Pri plošných spojoch posielajte prosím zvlášť obrazec DPS a zvlášť osadzovací plán. Toto rozdelenie nie je samozrejme nutné v prípade súborov, pri ktorých je obrazec spojov a osadzovací plán v rôznych vrstvách, ktoré možno ľahko generovať. V textovej časti článku alebo v mene súboru je vhodné uviesť rozmery dosky.
  • Zoznam komonentov nám dodajte vo forme tabuľky, alebo ako tabuľku vloženú v článku na príslušnom mieste. Dbajte na zhodu v označení so schémou.

Fotografie

Fotografie musia byť ostré - je lepšie fotka z väčšej vzdialenosti a ostrá, ako zblízka a rozmazaná. Digitálne fotografie posielajte tak, ako ich stiahnete z fotoaparátu, upravíme si ich sami. Za dobrých svetelných podmienok sa dajú zaobstarať vyhovujúce fotografie aj lacnejšími kompaktnými fotoaparátmi. Fotografie z mobilných telefónov a webových kamier však už obvykle nevyhovie.

Fotografie prístrojov je najlepšie zaobstarať pri rozptýlenom svetle. Osvedčilo sa fotografovanie vonku, keď je slnko za mrakom. Pri fotografovaní s bleskom je potrebné jeho svetlo rozptýliť, napr. kusom pauzovacieho papiera. Osvetlenie žiarovkou nie je veľmi vhodné, chýba modrá farba. Ak je to možné, nastavte väčšiu clonu (5,6) a dlhší čas a foťte so statívom.

Kópia obrazovky

Ak získavate kópiu obrazovky, je vhodné vypnúť vyhladzovanie hrán rastrových písiem. Kópiu robte v rozlíšení 1:1. Obrázok uložte do niektorého bezstratového formátu, napr. BMP (PNG, TIF). Nepoužívajte formát JPG.

Obrázky posielajte ako samostatné súbory!

Obrázky vložené do textových editorov nejdú často vyexportovať v pôvodnej kvalite.Obrázky skomprimujte do súboru .rar, alebo .zip a pripojte ich ako prílohu.

Programy

Pokiaľ je súčasťou článku program pre mikrokontrolér alebo PC, je najvhodnejšie umožniť ich stiahnutie priamo z našich stránok. Pokiaľ chcete programy predávať, je nutné uviesť cenu a kontakt, poprípade ich môžte predávať po dohode prostredníctvom nášho e-shopu (v zmysle dohody o provízii z predaja). Takýto druh propagácie je braný už ako reklama, ktrá je spoplatnená po dohode.

Formáty súborov

Sme schopní spracovať väčšinu bitmapových formátov (TIFF, BMP, PCX, GIF, JPEG) a niektoré vektorové. Vhodné sú tiež súbory PDF (obsah nesmie byť chránený voči kopírovaniu). Formát JPG a JPEG používajte len na fotografie, na obrázkoch s ostrými prechodmi a hranami (schémy, spoje, kópie obrazovky) zanecháva tento stratový formát nepekné artefakty. Zaslanie súborov v iných formátoch možno dohodnúť individuálne.

Ako poslať článok?

Súbory zkomprimujte do archívu ZIP alebo RAR a pošlite najlepšie e-milom na našu adresu admin@elektrolab.eu. Pokiaľ by bol e-mail väčší, použijte niektoré s webových úložísk a do e-mailu vložte odkaz na stiahnutie a ak to archív vyžaduje tak aj prípadne heslo k rozbaleniu archívu.

Nevyžiadané rukopisy nevraciame. Čas od času sa niektorý e-mail stratí. Ak Vám nepošleme potvrdenie, že sme článok dostali, kontaktujte nás e-mailom.

Čo s vašim príspevkom urobíme?

Ak sa nám bude príspevok páčiť, spracujeme ho a uverejnime ho v príslušnej kategórii našich stránok.

Oslovte nás preto kliknutím na tlačidlo nižšie "Kontaktujte nás", popíšte, čoho by sa mal týkať váš príspevok, vložte aspoň jednu fotografiu na posúdenie a prípadný aj iný kontakt na vás (najlepľie telefón). Určite sa vám ozveme.

Dodatok:

V prípade, že je váš článok zjavne komerčného charakteru, to znamená, že daná konštrukcia je propagovaná za účelom viac kusovej výroby a tým pádom zisku vo váš prospech, je tento príspevok braný už ako komerčný "PR článok", ktorý podlieha zverejneniu za odplatu v prospech vydávateľa (Elektro Lab.eu). Viac v článku : Cenník reklamy , časť "Blog - recenzie, technické články, PR články, zaujímavé autorské zapojenia..."

Ste pripravení?

Radi vám pomôžeme s úpravou vašich textov a ich štylizáciou a pripravíme ich na publikovanie pod vašim menom, s mesačným dosahom viac ako 270.000 čitateľov našich stránok. Článok vyzdieľame aj na našich sociálnych sieťach s dosahom okolo 35.000 sledujúcich. Tak neváhajte a dajte nám vedieť, radi ju uverejníme a to vrátane obrazových a video príloh.


Rovnako uvítame aj autorov teoretických článkov, či autorov zaujímavých videí z oblasti elektroniky / elektrotechniky.

Kontaktujte nás

(1) Prispievateľ bez registrácie stráca výhody uverejnenia odkazov na svoje stránky a výhody v inzercii. Uverejnenie pod menom, neznamená uverejnenie typu "Pridal : jozo125", ale pod skutočným menom a priezviskom.

(2) Affiliate odkazy, ktorých vlastníkom nie je ElektroLab.eu v článku nie sú dovolené, preto nás nežiadajte o ich vloženie vo forme odkazu

(3) Bežná cena zvýhodnenia na 20 dní je 4.99€



Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button