TKDMR - 30 kusová sada meracích šnúr a príslušenstva

TKDMR - 30 kusová sada meracích šnúr a príslušenstva
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  806 zobrazení
4
 2
Recenzie meracej techniky

Dostala sa mi do rúk pomerne "bohatá" sada meracích šnúr a príslušenstva predajcu (či výrobcu) TKDMR, ktorý ponúka svoj tovar na predajných stránkach Aliexpress za celkom slušnú cenu. Časom čo sledujem rôzne stránky musím povedať, že sa s týmito, alebo podobnými sadami obrazne roztrhlo vrece. Výrobcov je niekoľko a od niekoľkých som tieto sady kupoval, taže môžem porovnať ich vyhotovenie a aj kvalitu prevedenia. Spomeniem iba DANIU, Clequee, KSSTCONNECT, Vastar, Hesai, YAMIN, EDKJ.... a pokračovať by som mohol ešte dlho, ale s určitosťou nikto nepovie, kto je predajcom, výrobcom a kto od koho iba kopíruje.

Mimochodom, výrobca má skryte uvedený údaj o type, ktorý je totožný s DANIU - P1036 - náhoda, alebo zámer?

Túto sadu si môžte kúpiť prostredníctvom tohoto odkazu - klikni (Aliexpress)

Odporúčam dokúpiť aj :

Káblové spojky 4mm červená / čierna uľahčujúce spojenie viacerých vodičov 10ks - klikni, obrázok dole (Aliexpress)

Obsah balenia

Táto sada vám poskytne všetko potrebné, čo budete počas meraní, alebo prepájaní potrebovať. Jej základ tvorí 5 meracích vodičov, v piatich farbách ukončených stohovateľnými banánikmi o priemere 4mm. Ako veľké plus považujem materiál izolácie - silikón, čo znamená odolnosť voči ohňu a vysokým teplotám a výbornú ohybnosť, čo lacné PVC vodiče nemôžu poskytnúť. Ďalej sú vo výbane krokosvorky v totožných farbách ako testovacie vodiče, 5 káblových ôk pre pripojenie napr. pod svorky zdroja, 5 injektorov (ihličiek + 5 náhradných ihličiek), ktoré môžte využiť napr. pri meraniach v obvodoch zhustenej montáže SMD, alebo ako injektor meraného vodiča.

Obsah balenia je dostačujúci pre väčšinu meraní.

Prevedenie

Na úvod - prevedenie je totožné ako u väčšiny ostatných výrobcov - čo sa týka vzhľadu, to znamená, že rovnaký tvar a kvalitu nájdete u DANIU, Clequee, KSSTCONNECT, Vastar, Hesai, YAMIN.... Plastové časti sú kvalitne prevedené a stohovanie konektora je presné, pevné a s dobrým kontaktom a nehrozí samovoľné rozpojenie. Žiadna z vodivých častí neprichádza do kontaktu s rukou, čo je veľmi dôležité. Všetky vodivé časti sú niklované. Použitý vodič je flexibilný v silikónovej izolácii s kvalitným medeným jadrom o priemere 4mm, čo je cítiť aj na jeho váhe. Napríklad vyššie spomenuté DANIU 10ks má váhu okolo 420g! A verte, že váha plastu je minimálna.

Predajca / výrobca pri svojom produkte uvádza prúdovú zaťažiteľnosť vodiča až 15A, "Current: 15A (Max.)" a maximálne napätie až 1000V. No osobne neviem, či sa dá spoľahnúť na toto tvrdenie a tak ako pri výrobcovi DANIU, by som volil radšej "bezpečnejšiu" a tým pádom aj rozumnejšiu cestu prípustného napätia do 240V, čo si myslím, že väčšine potrieb vyhovie, aj keď si nemyslím, že niekto z vás na tieto vodiče bude zámerne pripájať napr. 7 kW elektromotor, alebo 2kW elektrickú špirálu.

Stohovanie meracích vodičov - je pevné a presné, bez samovoľného vypadávania.

Rozmery jednotlivých prvkov.

 

A čo odpor?

To čo som viac menej tušil a aj sa potvrdilo, tak DANIU a TKDMR sú na tom čo sa týka odporu meracieho vodiča rovnako. U tejto značky sa odpor pohyboval na priemernej úrovni 28.03 mΩ, čo nie je až tak zlý údaj pre väčšinu vykonávaných meraní.

Záver a zhrnutie

Jednoducho dobrá sada a za dobrú cenu. Za cca 18€ získate veľmi dobrý základ pre bežné merania a prepoje na pracovnom stole. Údaje o  max. povolenom napätí, a prúde beriem ako vždy s rezervou ale predpokladám, že v bežných situáciách do 240V určite nebude problém s bezpečnosťou. Takže v podstate je úplne jedno akú sadu - respektíve od koho ju kúpte, nakoľko sú rovnakej kvality. Každopádne môžem túto sadu odporučiť najmä začiatočníkom, ale aj profesionálom, ale samozrejme s rozumom.

 

Túto sadu si môžte kúpiť prostredníctvom tohoto odkazu - klikni (Aliexpress)

Zároveň odporúčam dokúpiť aj :

Káblové spojky 4mm červená / čierna uľahčujúce spojenie viacerých vodičov 10ks - klikni (Aliexpress)

Doplnkové spojky vám uľahčia predĺženie prepojovacích vodičov.

Become a Patron!



Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Ondřej Pavelka pred 3 rokmi

A teď by mě ještě zajímalo, zda jsou vodiče měděné nebo železné. Plno vodičů a měřících kabelů z Aliexpresu je v železném provedení, což je naprosto nevhodné pro použití s vyššími proudy.

Onpa

Elektrolab pred 3 rokmi

Zdravím, Ondřej Pavelka . Môžem vás ubezpečiť, že sa jedná o čistú meď - je to cítiť aj na ich váhe. Železné, alebo železom "znečistené" vodič sú v celkom inom prevedení a za celkom inú cenu.

Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button