Trnavská Hi-Tech spoločnosť OPTOTUNE oslavuje svoje štvrté výročie pôsobenia na trhu

s modernými optickými technológiami
Trnavská Hi-Tech spoločnosť OPTOTUNE oslavuje svoje štvrté výročie pôsobenia na trhu
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  359 zobrazení
6
 0
Zaujímavosti

Optotune je rýchlo rastúca medzinárodná spoločnosť založená v Zurichu v roku 2008. Od júla 2017 sa však nachádzame aj v Trnave na Slovensku. Vyvíjame a vyrábame najnovšie generácie nastaviteľných optických komponentov či už pre priemyselné zariadenia alebo spotrebnú elektroniku. Máme jedinečnú príležitosť pracovať so svetlom a môžeme vyvíjať a vyrábať lepšiu techniku a technológie. Našou víziou je umožniť našim zákazníkom vytvárať inovatívne produkty dodaním unikátnych optických komponentov.

Na Slovensku sme začali od základu, ako nová firma s veľkou neznámou, ako sa nám podarí zostaviť tím odborníkov v tejto oblasti na slovenskom trhu. Dnes, keď máme 4 výročie od založenia našej firmy na Slovensku môžem povedať, že máme naozaj skvelých electronic, software, a firmware špeciastov. Máme svoj vývojový tím, kde tvoríme vlastné produkty, čiže čo si vyvíjame, to si aj vyrábame a nevyrobili sme nič, čo by sme si sami nevyvinuli. Taktiež veľkou súčasťou je aj výroba a logistika, ktoré nám umožňujú rýchlejšie zaviesť naše výrobky na trh. Tím našich odborníkov, je hodnotným partnerom špičkových vývojárov vo Švajčiarsku.

Konateľ spoločnosti Optotune Slovensko Ing. Eduard Čambál

Naše výrobky sú súčasťou technológie šošoviek s nastaviteľným zaostrením, ktorá bola inšpirovaná princípom fungovania ľudského oka. Ich uplatnenie nachádzame najmä v aplikáciách:

  • Strojové videnie,
  • Projektory,
  • Mikroskopy,
  • Oftalmológia,
  • Medicína a automotive.

V našej spoločnosti pracuje celkovo 200 zamestnancov, z toho 80 na Slovensku a 120 v švajčiarsku, 5 v Kórei a na Taiwane. Rozrastáme sa o sesterskú spoločnosť Nextlens Slovakia s.r.o ktorá je zameraná na vývoj a výrobu šošoviek do telekomunikačných zariadení a šošoviek do mobilných zariadení. Naša firemná vízia do budúcnosti je byť riešením pre pokročilé optické systémy, ktoré potrebujú dynamické riadenie svetla.

Z našej produkcie

Zaostriteľné laditeľné šošovky

Optotune je popredným dodávateľom zaostrovateľných a plne laditeľných šošoviek pre rôzne aplikácie. Či už elektricky alebo mechanicky ovládané, výhody laditeľných šošoviek oproti tradičnej optike sú pozoruhodné. Objektívy Optotune je možné prispôsobiť vašim špecifickým požiadavkám, pokiaľ ide o veľkosť, rozsah ladenia, rozsah prenosu alebo rýchlosť. Niektoré naše výrobky využívaju technológie šošoviek s nastaviteľným zaostrením, ktorá bola inšpirovaná  princípom  fungovania  ľudského  oka. Povedzte nám svoje požiadavky a my radi posúdime ich realizovateľnosť.

  • Šošovky meniace tvar na základe technológie tenkých polymérnych filmov a vysokovýkonných optických kvapalín
  • Ručne alebo elektricky ovládané
  • Rozsah prenosu: 240 až 2 500 nm
  • Rozsah prevádzkových teplôt: -40 °C až +85 °C a viac

Viac informácii o tomto riešení - klikni

LSR Laser speckle reducers

Reluktančná sila LSR, uvedená na trh v roku 2016, je obzvlášť vhodná pre aplikácie, ktoré vyžadujú veľkoformátové sklenené difuzéry. Základom tohto riešenie je jediná tenká oceľová konštrukcia, ktorá sa uvedie do rezonancie pulzovaním ovládacej cievky prúdom, ktorý generuje silnú reluktančnú silu. Vďaka vysokému faktoru q sa dosahujú veľké amplitúdy v rozsahu 800um pri pomerne nízkej spotrebe energie aj pre ťažké sklenené difuzéry.

Viac informácii o tomto riešení - klikni

2D Mirror

Kombinácia 2D zrkadla s elektricky zaostrovateľnou laditeľnou šošovkou umožňuje presné a rýchle nasmerovanie bodu laserového lúča na ľubovoľný bod v rámci adresovateľného objemu. Dokážeme ich použiť v spolupráci s adaptívnymi svetlometmi, diagnostické zariadenia, spektroskopické zariadenia alebo 3D tlač.

Výhody:

  • Veľké svetelné pokrytie a uhly lúča
  • 2D vychýlenie lúča s jediným optickým prvkom (znížená strata odrazu, žiadny posun lúča)
  • Optická spätná väzba o polohe v reálnom čase
  • Kompaktnosť prevedenia a nízka hmotnosť

Dvojosé zrkadlo (FSM) so spätnou väzbou o polohe

Dvojosé zrkadlo (FSM) Optotune ponúka výhody veľkých výchyliek a veľkých rozmerov zrkadiel v kompaktnom balení. Pohon je založený na osvedčenej technológii kmitacej cievky. Vstavaná spätná väzba o polohe umožňuje presné ovládanie pomocou štandardného PID regulátora. Virtuálny bod rotácie našich 2D zrkadiel je blízko povrchu zrkadla, vďaka čomu je 2D skenovanie jednoduchšie aplikovateľné. Ponúkame buď dve nerezonančné osi, alebo nerezonančnú os v kombinácii s rezonančnou osou. Prvá možnosť je ideálna pre vektorové skenovanie a aplikácie point & shoot, druhá je ideálna pre rýchle rastrové skenovanie.

Optotune ponúka MR-E-2, kompletnú vývojovú súpravu vrátane zrkadla, riadiacej elektroniky a potrebného softvéru.

Viac informácii o tomto riešení - klikni

XPR - extended pixel resolution

XPR Optotune sú 2 a 4-polohové aktuátory. Presným sklopením skleneného okna sa svetlo, ktoré ním prechádza sa posunie do strán. Štandardné XPR systémy sú k dispozícii s otvormi od 9 mm do 33 mm.

Hlavné vlastnosti 4-polohových systémov:

  • Vysoká presnosť uhlovej polohy typicky +/- 5 až 8%
  • Rýchle časy prechodu zvyčajne od 1,2 do 1,35 ms
  • Nízky akustický šum typicky 20 až 22 dBA pri 30 cm
  • Plne predkalibrované pri 50 a 60 Hz pre teploty do 75 °C

Optotune XPR sú navrhnuté na použitie v projekčných systémoch založených na technológii DLP® spoločnosti Texas Instruments, ale dajú sa použiť aj na iné aplikácie, ako napríklad:

  • 3D tlač (zvýšenie rozlíšenia a/alebo vyhladenia)
  • Fotoaparáty (snímanie v super rozlíšení)
  • Metrológia

Viac informácii o tomto riešení - klikni

Naše výrobky sú naozaj jedinečné. Gratulujem celému Optotune Slovensko k 4 rokom úspechov. Som veľmi hrdý, že môžem spolupracovať s tak užastnými ľuďmi, ktorých mám v tíme.

Verím v svetlú budúcnosť Optotune, pretože “we are shaping the future of optics.” Viac informácií k našim výrobkom nájdete na našich stránkach www.optotune.sk.

Konateľ spoločnosti Optotune Slovensko p. Ing. Eduard Čambál



Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button