Výpočet samoindukčnosti vodiča

Výpočet samoindukčnosti vodiča
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  229 zobrazení
1
 0
Kalkulačky

Dokonca aj jednoduchý drôt môže vykazovať indukčnosť alebo skôr samoindukčnosť. Tento nástroj je určený na výpočet indukčnosti dĺžky drôtu vzhľadom na jeho priemer a dĺžku. Všimnite si, že samoindukčnosť vodiča sa často nemeria, pretože je len súčasťou slučky obvodu. Vodiče sa nachádzajú v každom obvode, a preto je dôležité vedieť, akou indukčnosťou prispievajú k celkovej indukčnosti ostatných komponentov. Každá indukčná cievka pri určitej frekvencii môže signál zoslabiť alebo odfiltrovať. Vlastná indukčnosť priameho vodiča môže byť definovaná len ako čiastočná indukčnosť, a preto ju nemožno merať priamo, pretože chýba spätná cesta. Naproti tomu indukčnosť slučky sa dá merať. Preto sa indukčnosť priameho vodiča môže vypočítať alebo určiť len nepriamo z meraní indukčnosti slučky vodiča.

Ak chcete použiť túto kalkulačku, stačí zadať priemer a dĺžku. Pre priemer a dĺžku môžete vybrať jednotku merania. Výstupná indukčnosť sa uvádza v nanohenry (10-9 H).

Vzorec výpočtu

kde :

Lw⁢i⁢r⁢e - indukčnosť vodiča v henry(H), D - priemer vodiča v cm, L - dĺžka vodiča v cm, µ - permabilita

 

Informácia : Našli ste chybu, respektíve kalkulačka nepracuje správne? Dajte nám vedieť a chybu opravíme. Ďakujeme


Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button