Xiaomi zrejme spustí svoj vlastný program neautorizovaných opráv

Xiaomi zrejme spustí svoj vlastný program neautorizovaných opráv
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  132 zobrazení
1
 0
Mobilné telefóny a mobilné technológie

Spoločnosť Apple konečne 17. novembra predstavila program Self Repair Program, ktorý používateľom umožňuje opraviť svoje vlastné zariadenia pomocou originálnych dielov, nástrojov a manuálov Apple. Po rokoch právnych sporov sa zdá, že aj Xiaomi sa chce pridať k ponúkaniu priateľskejšej a dodatočnej možnosti pre používateľov na opravu ich zariadení.

No a práve ako reakcia na spoločnosť Apple zaradil Čínsky technologický gigant Xiaomi do svojich plánov spustiť svoj vlastný program pre neautorizované opravy zariadení. Program spoločnosti by sa mal volať "Xiaomi Cares" a mal by podobne ako Apple Self Repair Program, ponúkať manuály na opravu, náhradné diely a nástroje potrebné na opravu jednotlivých zariadení. Zatiaľ sú to len a len dohady, nakoľko spoločnosť Xiaomi zverejnila na sociálnej sieti len obrázok, na ktorom je nápis "Stay Tuned".

Oznam bol zverejnený na indickom účte spoločnosti, takže sa dá predpokladať, že výrobca smartfónov a inej elektroniky spustí program najskôr v Indii. V prípade overenia sa funkčnosti (ziskovosti) by sa mohla iniciatíva spoločnosti postupne rozšíriť do celého sveta. Technologický gigant je známy svojim občasným kopírovaním konkurenčných nápadov a toto by mohlo patriť k pozitívnej stránke kopírovania. Samozrejme sa všetko bude odvíjať aj od cenovej politiky spoločnosti, dostupnosti náhradných dielov a kvalitne spracovanej dokumentácie.

Aktualizované 24. novembra 2021: Hovorca Xiaomi sa vyjadril, aby objasnil nasledovné:

Vďaka posilňovaniu nášho záväzku voči našim fanúšikom a spotrebiteľom Xiaomi bude naše pripravované riešenie s názvom Xiaomi cares komplexným riešením pre všetky potreby služieb a podpory. Iniciatíva „Xiaomi Cares“ vedená spoločnosťou pod vedením spoločnosti „Xiaomi Cares“ je zameraná na to, aby bola podpora a služba zákazníkom pohodlná a bezproblémová.

Spoločnosť Xiaomi je známa tým, že si "požičiava" a priamo kopíruje určité návrhy od iných výrobcov a ponuka ďalších opravárenských služieb by bola určite vítaným doplnkom, pretože by zákazníkom ponúkla väčšiu slobodu a možnosti na opravu svojich zariadení. Je tiež možné, že Xiaomi chce len spojiť určité služby do jednej aplikácie alebo zjednodušiť svoje balíčky, aby boli ľahšie dostupné pre nových používateľov, ktorí sa k platforme pripoja.

Bez ohľadu na to, čo Xiaomi plánuje urobiť, jeho služby dostanú v blízkej budúcnosti nejakú formu inovácie a dúfajme, že to zjednoduší a sprístupní väčšiemu počtu používateľov. Uvidí sa, či sa niektorá zo zmien dostane mimo Indie do iných regiónov.



Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button