Prihláste sa k svojmu účtu, pokiaľ ho máte. Alebo kliknite tu pokiaľ ho ešte nemáte a prajete si ho vytvoriť - je to jednoduché a získate mnoho výhod.

Smart home Občianska inzercia

pred 26 minútami Ponuka služieb Topoľčany   1.2K zobrazení

0.0 hviezd

Lokalita: Topoľčany

Dobrý deň, ponúkam možnosť vytvoriť Vám z bytu, či z domu „smart home“. Pracujem v programe Home asisstant, ktorý zlučuje všetky smart zariadenia ktoré už doma máte (pripadne v budúcnosti dokúpite) do jedného programu. Teda ak mate žiarovky od viacerých výrobcov každá potrebuje svoju aplikáciu na ovládanie čo nie je veľmi šťastné riešenie. Presne tento problém rieši software Home asisstant. Nie je to len o svetlách ale aj rôzne senzory teploty, vlhkosti, dymu, co2, pohyby, intenzity osvetlenia alebo vytopenia. Toto všetko sa za zastrešiť pod jeden program a do jednej aplikácie v mobile. Takže v konečnom dôsledku program získava so senzorov rôzne dôležité informácie a pri dobre nastavenej automatizácii vie fungovať autonómne bez vášho zásahu teda vie rozsvietiť svetla pri pohybe vie nastaviť intenzitu alebo chromatickost svetla v izbe v noci a inú zase cez deň.

Riešenia by som rozdelil do takých troch skupín:

1. Hotové riešenie u firmy...zaplatíte veľkú sumu platíte za každú zmenu programu, čí automatizácie ale nepotrebujete mat žiadne vedomosti o tom ako to funguje ani o programovaní a hlavne to nevyžaduje žiaden Váš čas. Podľa Vašej predstavy akú si poviete tak Vám to zapoja nastavia to.

2. Riešenie ktoré si človek sám navrhne aj vyrobí..väčšinou sa to týka ľudí ktorí majú elektrotechnické vzdelanie a cely dom /ele. inštaláciu/ si vedia prerobiť sami. Zaplatíte len sumu za komponenty no vyžaduje kopec svojho voľného času, taktiež vyžaduje sa zásah do ele. rozvodne väčšinou funguje cez naprogramovane plc.

3. Posledná možnosť je ta ktorú ponúkam ja. je to niečo medzi 1 a 2.. je to možnosť kedy ja využívam open source program ktorý vyvíja komunita nadšencov každým týždňom tam pribúdajú nove funkcie. Vy nepotrebujete vedieť programovať. Poviete mi nejaké svoje predstavy ja Vám navrhnem niečo, čo by mohlo byt pre Vás zaujímavé, aké sú možnosti a spravím automatizácie. Netreba zasahovať do elektriky. nevyžaduje skoro žiaden Váš čas všetko nastavujem ja pripadne jednoduché základy Vám ukážem a naučím Vás

Program funguje na lokálnom servery...teda nie je to závisle od internetu ani od vzdialeného cloudu niekde v Číne ktorý môžu neskôr vypnúť alebo ma veľkú odozvu.....funguje len u vás vo vašej domácej sieti .

Všetko sa dá urobiť hlavne bez vŕtania a naťahovania nejakej novej kabeláže po dome čí byte všetko medzi sebou väčšinou komunikuje bezdrôtovo či už wifi, zigbee zwave alebo 433...

príklady automatizácie:

-zapadne slnko asistent spusti led pásik nastavený na nízky jas v kuchyni. spusti osvetlenie na záhrade alebo pred domom. aktivuje sa snímanie pohybového senzoru pred vchodovými dverami pripadne sa svetlo zapne svetlo ak sa otvoria dvere na zadnej strane domu keď pôjdete von.

- odídu všetci členovia domácnosti preč a pozabudnú zhasnúť niektoré svetlo...systém dokáže nato upozorniť alebo rovno svetlo vypnúť.

- ak mate pracku v pracovni a tu niekde dole pod domom. Viem spraviť automatizáciu kedy príde upozornenie že pracka doprala. Upozornenia môžete dostávať na mobil na email, bliknutím niektorého svetla alebo hlasovým asistentom

- obcastne náhodné zapínanie svetiel v noci ak nie ste doma ako prevencia ochrany pred zlodejmi

Zatiaľ sa venujem hlavne osvetleniu senzorom teploty pohybu atd. diaľkovým ovládačom aplikácií v mobile

Plánujem do budúcna rozšíriť ponuku aj na zabezpečenie, IP kamery a ovládanie teploty...

Orientačné ceny:

Úplný základ je 150e.za HW ktorý je potrebný na fungovanie

Bridge pre komunikáciu zo zariadeniami zigbee 40e

Bridge pre komunikáciu zo zariadeniami z-wave 40e

Žiarovky farebne 20e

Diaľkovo ovládaná zásuvka 10e

Žiarovky s nastavením chromatickosti 15e

Jednofarebne žiarovky s nastavením intenzity 10e

Senzor pohybu 20e

Senzor teploty 15e

Sledovanie pohybu osoby /kľúčov/ 5e

Bezdrôtové Tlacidka: 2tlacidko 4 funkcie -6e

5 tlacidko 7 funkcii 12e

Kľúčové slová inzerátu:

smart home topolcany

 
Poznámka : Pokiaľ chcete pridať hodnotenie, musíte sa prihlásiť.

Webwiki Button