Technologické zaujímavosti, alebo prehľad toho čo sa stalo

Technologické zaujímavosti, alebo prehľad toho čo sa stalo
Elektrolab Pridal  Elektrolab
  89 zobrazení
1
 0
Zaujímavosti

Poznáte to - čas plynie neúprosnou rýchlosťou a niekedy sa zdá, že sa udalosti zo starých čias stali len nedávno. Ak by sme však chceli vidieť prehľad toho, ako sa veci vyvíjali kedysi, musíme sa pozrieť do minulosti a nájsť záznamy o udalostiach, ktoré nás zaujímajú. Môžeme tak spoznať históriu a porozumieť, ako sa svet menil v priebehu rokov a storočí. V našom prehľade udalostí tak, ako sa stali kedysi, sa budeme pozerať na kľúčové momenty dejín a snažiť sa zistiť, ako sa tieto momenty stali katalyzátormi pre zmenu a vývoj spoločnosti. Čítajte ďalej a dozviete sa viac o tom, ako sa svet menil a ako sme sa dostali tam, kde sme dnes. Pod tlačítkami nájdete odkazy buď na naše články, alebo na články z externých zdrojov.

 
10.4.2003

Spoločnosť SONY predstavila svoj Blue Ray Recorder BDZ-S77

Zavádzacia cena bola stanovená na približne 4 000 dolárov a čisté médiá Blu-ray vás v tek dobe stáli približne 32 dolárov. Avšak malo to pár chybičiek krásy 1. Bol určený pre japonský trh, 2. Neboli dostupné žiadne disky s filmami, 3. Nevábivá cena.

 
9.4.1959

Sedmička programu Mercury

NASA oznamuje výber prvých siedmich astronautov Spojených štátov: Scotta Carpentera, Gordona Coopera, Johna Glenna, Gusa Grissoma, Wallyho Schirru, Alana Sheparda a Donalda Slaytona. Spravodajské médiá túto skupinu rýchlo nazvali "Mercury Seven". Dňa 5. mája 1961 sa Shepard stane prvým Američanom vo vesmíre počas letu Freedom 7.

 
8.4.1959

Vznik jazyka COBOL

V jednom z našich predošlých článkov sme vám predstavili Grace Hopperovú, ako priekopníčku poťítačovej vedy a vedkiňu, ktorá sa významnou mieroch zaslúžila o vznik programovacieho jazyka COBOL. Všetko o Grace Hopperovej ako aj zopár perličiek z jej života, si môžete prečítať v našom článku.

 
7.4.1969

RFC 1 definuje stavebný prvok internetovej komunikácie

Steve Crocker, postgraduálny študent na UCLA a člen tímu vyvíjajúceho ARPANET, napíše prvú "Žiadosť o pripomienky". ARPANET, výskumný projekt Agentúry ministerstva obrany pre pokročilé výskumné projekty (ARPA), bol základom dnešného moderného internetu. V dokumente RFC 1 bol definovaný návrh hostiteľského softvéru na komunikáciu medzi uzlami siete ARPANET.

 
6.4.1992

Bol vydaný operačný systém Windows 3.1

Spoločnosť Microsoft vydáva systém Windows 3.1 za cenu 149,00 USD a počas nasledujúcich dvoch mesiacov predá tri milióny kópií. Do systému Windows 3.1 boli pridané multimediálne rozšírenia umožňujúce podporu zvukových kariet, MIDI a CD Audio, monitory Super VGA (800 x 600) a zvýšená rýchlosť podporovaného modemu na 9600 bps. Pre mnohých z nás, ktorí sme sa v tom čase venovali počítačom, to bola prvá verzia systému Windows, ktorú sme skutočne používali, pretože predchádzajúce verzie sa ešte len presadzovali u spotrebiteľov a systém Windows 95 bol vydaný až o 3 roky neskôr..



Páčil sa Vám článok? Pridajte k nemu hodnotenie, alebo podporte jeho autora.
 

       

Komentáre k článku

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár k článku. Pridáte prvý? Berte prosím na vedomie, že za obsah komentára je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.
Pre komentovanie sa musíte prihlásiť.

Vaša reklama na tomto mieste

Vyhľadajte niečo na našom blogu

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo

PCBWay Promo

ourpcb Promo


Webwiki Button